Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bele lehet pusztulni a kialvat...

Bele lehet pusztulni a kialvatlanságba?

Figyelt kérdés

Fél éves a gyerekem,első trimesztertol mnem alszom. Nagyon szeretnék részletekben menni de nincs erőm, ennek a bejegyzések is ötödszörre állok neki e sigyekszem ne legyen helyesírási hiba. Nagyon nagyon fáradt vagyok. Eberkoma gyakorlatilag. Férjem hétkor megy,hatkor jön,furdet meg bevasarol de éjjel nem kel (szoptatok ugyh úgysem tudna de sajnos ő a sírni hagyas partján van én azt nem tudnám)

Nem az a kérdés hogyan tehetem könnyebbé mert már mindent próbáltam. De úgy érzem össze fogok esni. Híztam 15 kilót az össze vissza évestől, folyamat fáj a fejem, a szívem, a vérnyomásom össze vissza. Nem tudom meddig bírom még. Nagyon kivagyok. Jó lenne nem csak olyanok írnának,akinek van segítsége,vagy leteszem elvan babája van,vagy végig alussza az éjszakát. Zombi,kimerült,végtelenségig elcsigázott anyák,ide. Bele lehet dogleni az alváshiányba?

2023. szept. 1. 14:58
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
88%
39: Ez ott sántít, hogy egy munkahelyen adott, mennyit dolgozhatsz, két műszak között hány órának kell legalább eltelnie, van kötelező pihenőidő stb. Egy baba viszont 0-24 órás. Igen, szükség van arra, hogy pénzt keressen, de az nem járja, hogy megcsinálja a gyereket, már a másodikon töri a fejét, de az anya szívjon vele folyamatosan. Bocs, apuka fürdet. Nálunk is én viszem a kicsivel a munka nagyját, de ha megkérem a férjemet, hogy segítsen, egy szó nélkül jön. Van egy nagyobb, vele most ő foglalkozik többet, ha itthon van. Lehetnek véleménykülönbségek (pl. az enyém is támogatja a sírni hagyást, én meg nem), de amikor én azt mondtam neki, hogy éjszakai etetésre egy időre jön mellénk, mert a fáradtság miatt majdnem kiejtettem a kezemből a babát, akkor nem válással fenyegetőzött, hanem tudomásul vette. 12-es voltam
2023. szept. 1. 18:15
 42/57 anonim ***** válasza:
4%
41es, miért a te gyereked soha, egy percet se alszik? Hiszen azt írod 0/24 órás. Akkor viszont vidd el orvoshoz mert nagy gáz van vele
2023. szept. 1. 18:23
 43/57 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, a férjed egy egoista barom, ahogyan előttem is írták.

Mi az, hogy nem egyezik bele abba, hogy együtt aludj a babával? Inkább betegedj bele teljesen a kialvatlanságba, csak apuci kicsi lelke ne sérüljön, mert ő már csak nem fog a földön aludni.

Ezek a férfiak, komolyan mondom..

Egy se normális.

2023. szept. 1. 18:58
 44/57 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Elválni nem fogok,később maximum pár terápiára menni. Egyenlileg viszont mindenképp megyek pszichológushoz magamért és a babaert is. Jár neki egy ép anya.
2023. szept. 1. 18:59
 45/57 anonim ***** válasza:
81%

Elválik a férjed, ha a gyerekkel alszol? Na ne szórakozzunk már, ezt a gyereket ketten vállaltátok, vegye ki ő is a részét a gyereknevelésből. Vegyen ki pár nap szabadságot, foglalkozzon addig ő a gyerekkel, te meg pihend ki magad.

Én is úgy látom, hogy te lényegében kifogásokat gyártasz, semmi se jó: se a fizetett segítség, se más - hát így nem nagyon lehet segíteni neked.

2023. szept. 1. 19:27
 46/57 anonim ***** válasza:
100%
32# vagyok. 39#-es Érdekes felfogásod van,tehát akkor apuka hétköznap dolgozik,éjjel alszik,hétvégén nem dolgozik,de pihengél. Anyuka hétfőtől vasárnapig készenlétbe áll,se éjjele se nappala. Tényleg oda vissza megy ahogy írod:D Nekem nem jön ki a matek,de te biztos jobb vagy benne..Ja nem. :D De te amúgy minden ilyesmihez odaírod,mert gondolom férfi vagy és derogál,hogy egy férfi is vegye ki a részét otthon. Tudod ha én azt látom,hogy a férjem/feleségem ki van merülve és konkrétan ott tart,hogy kórházba kerül,akkor igen is nem leszek puhapöcs és erőt veszek magamon,mert szeretem és mert közösen vállaltuk a gyereket. De figyelj,meg lehet várni azt is,hogy elájuljon,utána tolhatja apa éjjel nappal otthon a babával egyedül. A másik,0-24 órán át figyel,azt jelenti hogy amíg apa éjjel zavartalanul szundikál,addig ha sír a pici anyának kelnie kell,ha óránként,két óránként akkor úgy. Nálunk 9-10 hónapig minden éjjel felkelt 1-kor,fél 3-kor,5-kor és utána nem aludt,napközbe pedig csak hordozva vagy kocsiba. Miért nem aludtam lent a földön?:D Tehát nálad az 1-2 órás alvásszakaszok azok normálisak? Próbáld ki,mert látszik fingod nincs.:D Éjszakáztam évekig a munkahelyemen,de ott se voltam ilyen kimerült,hogy már képzelődjek. Soha ilyet nem éltem át 30+,kivéve amíg nem aludtunk csak ilyen piciket hónapokon át. Munkahelyen van pihenőnap és aludtam utána,itt ilyen nincs hacsak nem veszi át az apja,akinek megcsinálni volt esze. Érdekes az én férjem magától felfogta ésszel és vitte a hétvégéket,hogy aludjak,mert ő is látta hogy ebből baj lesz,mert rosszul voltam már. Egy normális férfit érdekli,hogy a társa padlón van. De neked hiába magyarázom,troll vagy. Egy felnőtt ezt felfogja és nem hasonlítja a munkát a gyerekhez. Sajnálom a feleséged,ha te képes vagy végignézni,ahogy összeomlik teljesen,mert bocs te már ledolgoztad a 8 órád,ami alatt lehet éppen a tököd vakargattad,de akkor is,te férfi vagy nehogymár.:D Csakhogy a gyerek nem munka,a munkán felül vállaltad.
2023. szept. 1. 21:27
 47/57 anonim ***** válasza:
92%

Mi ez, hogy a férj elválik, ha a babával alszol??

Komolyan, egyes fejekben még mindig középkor van?!

Nem semmi, hogy elnézi ez a "férfi", hogy a felesége belebetegszik mind pszichésen, mind fizikailag a ebbe az időszakba, de még ő köt ki szabályokat.

Az eszem megáll.

Nehogy szülj neki még egy gyereket, és ezt most komolyan mondom! Két gyerekkel még nehezebb lesz megszabadulni tőle, mert nem tudom, hogy hosszabb távon ez a dolog hogy fog működni, ha már most egy ilyen barom!!

Ha én ennyire ki lennék, biztosan abbahagynám a szoptatást, nem kell feláldozni magad a szent szoptatás oltárán minden áron!

Akkor én biztos bevennék valami enyhe altatót is, hogy tényleg kialudjam magam végre.

A feldolgozatlan traumákhoz valóban pszichológus kellhet, de ő is kb ezeket fogja javasolni, amiket itt írtak.

2023. szept. 1. 21:48
 48/57 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy vállalj te tőle 2 vagy 3 gyereket!

Aha, persze, mindig a férfiak akarnak több gyereket, azt gondolják majd a nő felneveli őket, apuka meg majd szépen döglik a kanapén a videójáték távirányítóját nyomkodva..

2023. szept. 1. 22:19
 49/57 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, igen, pontosan ezzel jár a gyerekvállalás, és amúgy nem is csodálom, hogy annyian nem élvezik, vagy utálják..

Sosem értettem, mit lehet ezen az egészen szeretni, hogy az elején hallucinálsz meg bealszol a padlón a kialvatlanságtól, mert a baba állandóan ordít, utána jön a foga, utána azért ordít mert te ki kívánkozol végre menni a szobából, aztán a napi 60 hiszti, hogy ő ezt nem akarja felvenni, ő ilyet nem akar enni..

Hát ember legyen a talpán aki ezt élvezni tudja.

2023. szept. 2. 14:38
 50/57 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy átmeneti időszak, nem örökké tart.

Jó esetben meg az ember tud támaszkodni a férjére is, akivel elvileg együtt vállalták a gyereket, és akkor nem kell bealudni a padlón.

2023. szept. 2. 16:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!