Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bele lehet pusztulni a kialvat...

Bele lehet pusztulni a kialvatlanságba?

Figyelt kérdés

Fél éves a gyerekem,első trimesztertol mnem alszom. Nagyon szeretnék részletekben menni de nincs erőm, ennek a bejegyzések is ötödszörre állok neki e sigyekszem ne legyen helyesírási hiba. Nagyon nagyon fáradt vagyok. Eberkoma gyakorlatilag. Férjem hétkor megy,hatkor jön,furdet meg bevasarol de éjjel nem kel (szoptatok ugyh úgysem tudna de sajnos ő a sírni hagyas partján van én azt nem tudnám)

Nem az a kérdés hogyan tehetem könnyebbé mert már mindent próbáltam. De úgy érzem össze fogok esni. Híztam 15 kilót az össze vissza évestől, folyamat fáj a fejem, a szívem, a vérnyomásom össze vissza. Nem tudom meddig bírom még. Nagyon kivagyok. Jó lenne nem csak olyanok írnának,akinek van segítsége,vagy leteszem elvan babája van,vagy végig alussza az éjszakát. Zombi,kimerült,végtelenségig elcsigázott anyák,ide. Bele lehet dogleni az alváshiányba?

2023. szept. 1. 14:58
1 2 3 4 5 6
 31/57 A kérdező kommentje:
Természetesen nem leszek öngyilkos. Rosszul érzékeltették hogy ennyire ekilatastslan a hLett. Egy empatikus segítő kellene nem egy orvos aki zeletom gyógyszerrel.
2023. szept. 1. 16:57
 32/57 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező,elnézést a kérdésért,de mi az,hogy a férjed hallani se akar róla??Most bocs,de ebbe mi beleszólása van?Akkor alszik ő a földön,ha neki nem tetszik. Akkor kelhet fel éjszaka ő,ha valami nem tetszik neki. Mivel te vagy az aki menten elájul. De lehet itt más baj is van.:( Érződik,hogy nem értitek ezekszerint meg egymást,illetve nincs akivel beszélgess picit. Illetve hétvégén is dolgozik?Ha nem,akkor szépen ő viszi a hétvégi keléseket,te pedig relaxálj,pihenj. Meg amit itt írtak,hogy meló után vegye át az első hajnali kelésig például.
2023. szept. 1. 17:03
 33/57 A kérdező kommentje:
Keresek egy pszichológust de nem tudom van e olyan aki online fogad. Még legyen empatikus az a legfontosabb. Ne egy hibáztató okoskodó f**kalap.Nem csak az alvás a bajom. Tele vagyok traumakkal is mint pl erőszak gyerekkoromban. Azt hittem feldolgozták ezeket de amióta megszületett csak mind jön elő.
2023. szept. 1. 17:04
 34/57 anonim ***** válasza:
85%

Írod, hogy nem fér be a babaszobába matrac/ágy. Ilyesmi sem?

[link]

Ezt össze lehet hajtani. Mi is csak akkor hajtjuk ki, ha szükség van rá. Amúgy meg élére állítva bárhol elfér napközben. Nekünk ritkán van húzós éjjel, de akkor nagyon jól jön.

2023. szept. 1. 17:19
 35/57 A kérdező kommentje:
A férjem azt mondta akkor elavlik ha a gyerekkel alszok. Jó is lenne de nincs hová mennem.
2023. szept. 1. 17:31
 36/57 anonim ***** válasza:
74%

A férjed egy barom...

Én anyukámmal élek, a babám lassan egy éves, most már tök jó, de az első pár hónap kínszenvedés volt. Én is nagyon álmos voltam, aztán volt, hogy letettem aludni a babát, nekiálltam fejni, aztán mire végeztem és lefeküdtem volna, felébredt a baba... azt hittem, hogy az újabb altatás gondolatától is elborulok álltamban. Tiszta ideg voltam szegény anyukámra is, hogy miért nem képes visszaaltatni, pedig még én is alig bírtam a dundi babámat cipelni, anyukám meg nem is akart újabb "gyereket", nyilván nem várhattam tőle semmit, örültem, hogy abban segít, amiben tud, csak persze ezt félkómásan nehéz belátni :)

Viszont a férjed akarta ezt a gyereket, ideje, hogy az ellátásából is kivegye a részét, ne csak a megcsinálásból! Fel kellene végre nőnie (a feladathoz)...

2023. szept. 1. 17:36
 37/57 anonim ***** válasza:
62%

Ha féléves a gyerek, akkor gondolom, már hozzátáplálsz.

Már nem kéne olyan sokszor kelnie éjszaka enni.

Amúgy ez az a szint, amikor nyugodtan abbahagyhatod a mártírkodást, és a föld alól is keríteni kéne akár egy nénit a közelből, aki vigyáz rá pár órát napközben, amíg alszol. Nem hiszem el, hogy egy barátod, családtagod sincs a közelben.

2023. szept. 1. 17:40
 38/57 anonim ***** válasza:
13%
16os nektek is nagyon kellett akkor a gyerek. Én szégyelleném magam hogy a nagyszülőknek szültem. Gondolom ők nem lehetnek fáradtak csak ti, de rájuk sózzátok a gyereket.t Igazi mintapéldányok vagytok:-D Aztán majd nem értitek miért ragaszkodik jobb a mamához mint az"anyjához". De a lényeg hogy te édesen csucsulhatsz.
2023. szept. 1. 17:55
 39/57 anonim ***** válasza:
0%
32 oké akkor anyuka meg menjen dolgozni hogy tehermentesítse apukát igaz? Hiszen ennek oda-vissza kell működnie:-)
2023. szept. 1. 17:57
 40/57 anonim ***** válasza:
80%

Igen, bele lehet halni az alvásmegvonásba. Sőt, ha rossz pillanatban alszol/ájulsz el, a gyerekedet is megölheted vele. Ha magadért nem is, de a gyerekedért változtass az életeden!

Először is, KI KELL ALUDNOD MAGAD. Vedd magad mellé a gyereket. Nyugi, emiatt nem fog elválni a férjed. Sajnos nem fogsz ilyen könnyen megszabadulni tőle. A pasik különben is lusták elindítani egy válást. (Max.ha a szerető falhoz állítja őket) Csupa macera, papírmunka, tárgyalások, egyezkedés, plusz elveszíti a rabszolgáját. Nem buli ez neki, hidd el.

Ha kialudtad magad, meg kell szervezned a válásodat. Hívj fel mindenkit, akivel az elmúlt 10 évben jóban voltál. Szólj a szüleidnek, rokonaidnak, szólj minél több embernek, hogy bajban vagy és segítségre van szükséged. Minél több helyen szólsz, annál nagyobb valószínűséggel kapsz segítséget.

Anyaotthonokat is hívj fel, ha nem tudnak azonnal fogadni, vetesd fel magad várólistára.

Ragadj meg minden megoldási lehetőséget akkor is, ha elsőre lehetetlennek tűnik. Tudom, hogy lehetetlennek tűnik, tudom hogy nagyon kínos és kényes ez a helyzet. Tudom, hogy rottyon az önbizalmad, rohadtul szégyelled magad, úgy érzed senki sem ért meg és az egész világ szövetkezett ellened. Nagyon nem látod most a kiutat, és ezért minden megoldásra van valami problémád. Senki sem rosszindulatból adott itt neked tippeket.

Mindenképp aludd ki magad, bármi áron. Utána KÉRJ SEGÍTSÉGET. Ha már kértél de nem kaptál, akkor próbáld meg újra.

2023. szept. 1. 18:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!