Bele lehet pusztulni a kialvatlanságba?
Fél éves a gyerekem,első trimesztertol mnem alszom. Nagyon szeretnék részletekben menni de nincs erőm, ennek a bejegyzések is ötödszörre állok neki e sigyekszem ne legyen helyesírási hiba. Nagyon nagyon fáradt vagyok. Eberkoma gyakorlatilag. Férjem hétkor megy,hatkor jön,furdet meg bevasarol de éjjel nem kel (szoptatok ugyh úgysem tudna de sajnos ő a sírni hagyas partján van én azt nem tudnám)
Nem az a kérdés hogyan tehetem könnyebbé mert már mindent próbáltam. De úgy érzem össze fogok esni. Híztam 15 kilót az össze vissza évestől, folyamat fáj a fejem, a szívem, a vérnyomásom össze vissza. Nem tudom meddig bírom még. Nagyon kivagyok. Jó lenne nem csak olyanok írnának,akinek van segítsége,vagy leteszem elvan babája van,vagy végig alussza az éjszakát. Zombi,kimerült,végtelenségig elcsigázott anyák,ide. Bele lehet dogleni az alváshiányba?
Néha úgy érzem, hogy bele lehet pusztulni, de még nem hallottam olyat, aki tényleg ebbe halt bele. Nekem örökös félelmem, hogy állva vagy ülve elalszom és kiejtem a kezemből a babát. Éjszaka ezért álltam át pár hónapra a nagyobbiknál a fekve szoptatásra. Ez segített (közben én is aludtam egy kicsit), de babája válogatja, hogy melyik lesz utána 2 éves korában is megrögzött anya mellett, cicivel a szájban alvó. A férjemnek akkor mondtam, hogy nem szeretném, hogy ez legyen, de előző éjjel csak azért nem esett ki a kezemből a baba, mert megfogta a szoptatós párna. 2 éves koráig szopott, de a saját ágyában aludt. A mostani babánál tegnap délután is volt egy fekvős kör, mert már a hideg rázott a fáradtságtól. Neki már javulóban az alvása, de elaltatni...
Fejni szoktál? Cumisüveget elfogadja? Ismerek olyat, ahol hétvégén éjjel az apuka kelt a babát etetni. Írom ezt úgy, hogy a fejésre sem időm, sem kedvem és a cumisüveget sem ismeri a baba. Mindenesetre állatira irigylem a férjem, amikor etetek vagy altatok, ő meg alszik, ha sikerül a nagy sírást megelőzni. Bár én ordító babától fél méterre is tudok aludni. Szerencsére az én férjem felkel, ha kérem.
Kitartást!
Itt nem csak az alváshiány a gond, te lelkileg is odavagy eléggé (érthető okokból).
Ha nem alszol együtt a babával, itt az ideje. Akár egy szivacson a földön a babaszobában, vagy legrosszabb esetben többrétegű pokrócon. Biztonságosabb, mintha az éjszakai szoptatásnál borulnál rá a babára, vagy ejtenéd le a kimerültség miatt.
Ha nem tudsz aludni, akkor feküdj, csukd be a szemed és meditálj. Azt olvastam, és a saját tapasztalatom is az, hogy ha nyugodtan tudsz feküdni, csukott szemmel, és az agyad se jár, az majdnem olyan pihentető, mint az alvás.
Ha nem tudsz aludni, akkor csinálj valami kimerítő sportot, teljes erőbedobással, amíg bírod. Stresszcsökkentő hatása van. A baba mellől futni nem tudsz elmenni, de például négyütemű fekvőtámaszt csinálhatsz (fél évvel a szülés után már lehet, de azért még óvatosan az ugrálással a megnyúlt méhszalagok miatt, a négyüteműben ugye vízszintesen ugrasz, az kevésbé ciki, a guggolásból meg csak állj fel). Lemennek a stresszhormonok, és fogsz tudni aludni. Amiatt van, hogy régen a stressz akkor volt, mikor pl. jött az oroszlán, és vagy elfutottál, vagy megküzdöttél vele, de mindenképp fizikai kihívás volt. Ezért viszi le a stresszhormonokat az intenzív sport.
Ami a konkrét belepusztulást illeti: extrém esetben igen, de akkor eljön egy pont, mikor elalszol és kész. Úgy tudom, ha valaki ilyenkor sikeresen felébreszt (de elég nehéz felébreszteni), az lehet veszélyes. Szerintem itt még azért nem tartasz, ez egy-két hét tényleg 0 alvás után jön.
Ami viszont fenyeget, az a kialvatlanság miatti balesetveszély. Ebbe könnyebben belehalhatsz.
Biztos hogy nem lesz még egy pedig én kettőt a férjem hármat akart előtt. A férjem most is meg akar majd egyet. Én nem. Persze azt kapom a fejéhez hogy persze H nem lesz még egy hiszen képtelen vagyok rá, még egyre is. Ez sem segít. Egyre jobban utálom öt is mert tőle is csak a bsztatast kapom pedig nem volt ilyen.
Nem tudok együtt aludni a gyerekkel, a férjem hallani sem akar róla,a baba szobába meg nem fér el meg egy matrac is. Meg amúgy is...úgy érzem sokszor kindne mindegy már. Hajnalban mikor megint ekzdodik a nap pedig még az előző se fejeződött be sokszor emgforudl a fejemben hogy öngyilkos leszek. Csak a gyerekem iránti szeretet tart életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!