Mikor edződtetek bele az anyaságba? Mennyi idős volt a pici, mikor könnyebbnek éreztétek már a programokat, mindennapokat?
3 hónapos a babánk, de még mindig kell a napi segítség nekem.
Nyáron alapból kicsit össze-vissza vagyunk mindig, nagyon keveset vagyunk ténylegesen itt, az otthonunkban (2-3 hetet, ha voltunk itthon).
A férjem sem dolgozott most teljes gőzzel, a pici születése óta, szóval számítottam rá, hogy ha kezdődik az ősz, valamivel másabb lesz a helyzet, mert nem leszünk hármasban, én leszek a babával többet, de nem gondoltam, hogy ennyire le fog fárasztani az állandó készenlét...
Nagyon szeretem, és álomjó baba, szinte sosincsenek sírások, este 9-kor elalszik, 8-9-nél hamarabb nem ébred reggel.
Még pici, így nem is az a helyzet, hogy elindul és állandóan a sarkában kéne lennem, nehogy baja essen.
Mégis, kb. délre úgy érzem, totál elfáradt az agyam, muszáj valamit csináljak nélküle. Segítségünk van bőven szerencsére, anyukám pl. naponta jön, de azért érdekelne, ez meddig tart még? Mikor edződöm meg kicsit jobban, hogy ne fáradjak el ennyire már délutánra?
Észrevettem, hogy ha a babával megyek valahová kettesben, tehát nincs ott sem a párom, sem valamelyik nagyszülő, akkor sem tudom 100%-ban elengedni magam, mert folyton a lányunkat figyelem, hogy alszik-e még, nem fázik-e, mit csinál stb.
Szerintem a kérdésedre a válasz: akkor lesz neked könnyebb, ha felvesztek egy 0-24-es bébicsőszt. Vagy legalább olyat, aki éjjel, reggel és kora délelőtt ellátja a gyereket, hogy te sorizhass éjjelente, és ne kelljen korán kelni.
Aki nem így él, az mártíranya, megkeseredett, kiégett boszorkány. Akinek nem az üknagyanyja dédelgeti a gyerekét, annyit is ér!
Igen, a megkeseredés átjön jó néhány válaszból. :)
De majd legközelebb, ha jönne valamelyik dédim picit babázni, megnézni, mi van velünk, rácsapom a telefont, hogy az unokát évente egyszer láthatja maximum, mert a gyakorikerdesek.hu oldal anyaközössége szerint nem fér bele a heti találka családon belül, oldja meg minden anya segítség nélkül az életet, és micsoda igazságtalanság ez, hogy nagyszülők is vannak, meg még a baba is nyugodt.
A te valóságodnak semmi köze egy átlagos anyuka problémáihoz, így nem is várhattál te itt érdemi választ.
Magad írtad, nem is bírnád ki, amiket itt olvasol más anyáktól. Mondjuk, nem tudom, mit csinálsz, ha az ultranyugis babád egyszer csak fogzás vagy bármi miatt állandóan fent lesz éjjel, és nonstop ordít.
Ezt senki nem mondta. Max kényelmes azt hinni, hogy igen. Senki sem tiltaná el a nagyszülőket, dédszülőket a gyerekétől azért, hogy inkább mártírkodjon.
Itt a hangsúly azon van, hogy te mindezen segítségek ellenére elfáradsz, csak nem érti senki, hogy mégis mibe.
"Mondjuk, nem tudom, mit csinálsz, ha az ultranyugis babád egyszer csak fogzás vagy bármi miatt állandóan fent lesz éjjel, és nonstop ordít."
Első kéthetünk ilyen volt, megoldottuk, mint látod! :)
Úgy vagyok vele, hogy egy problémára akkor keresünk megoldást, ha a probléma már fennáll. Nem stresszelek előre a fogzáson, dackorszakon, mert jelenleg ezek még nem érintenek minket.
Nem lesz könnyebb, mert akiknek egy idő után könnyebb lett, azoknak előtte nehezebb volt, NEKED NEM :)
A semminél nem tud kevesebb munka lenni egy babával :)
Egyébként úgy lesz könnyebb, hogy 0-24-ben (ez túlzás, de legalábbis a nap nagyrészében) vele foglalkozol, megismered a babádat, rájössz, hogy melyik sírásával, melyik arckifejezésével mit szeretne elérni. Mi az, amitől egy idő után nyugtalan lesz, mi az, ami már piciként is érdekli stb.
Ehhez sok együtt töltött időre is szükség van, sírásokra, kellemetlen percekre, mikor meg kell oldani valamit, tehát fel is kell találnod magad hirtelen, nem csak 110% feszült figyelemre (mikor alszik éppen... wtf 😀)
És itt nem azon van a hangsúly, hogy hetente egyszer elviszik a nagyik egy-egy sétára...
(Van egy kolléganőm, ugyanez volt vele, sosem volt egyedül a babával, aztán mikor szólt az anyukájának, hogy második babát terveznek, akkor anyuka mondta, hogy ok, de ezt már magadnak szüljed... ő mondjuk ig. szerv. szakon végzett, úgy látszik, ez egy ilyen kar 😀)
"Ha ahhoz volt kedvem, hogy egésznap pizsamában sorozatozzak, akkor azt csináltam. Most meg muszáj felkelnem 8-kor, úgy is, ha egyetlen porcikám sem kívánja még az ébrenlétet, mert éppen későn aludtam el."
Ezen jót nevettem, bocsi. 😃
Tehát azt hitted, hogy ezeket amiket felsoroltál, gyerek, ráadásul pici baba mellett is lehet csinálni?
Te egyáltalán tudtad, hogy egy gyerek mivel jár?
Könyörgöm, pont ezaz, hogy a gyereknevelés rengeteg lemondással jár, de csak addig, amíg kicsi a gyerek, de ahogy nő, úgy kapja vissza az anyuka a szabadságát, és megtehet több dolgot is.
"Miért, csak az vállalhat gyereket, aki megszakad a munkában, a gyerek kétéves korára már kiégett teljesen és utálja az egészet?"
Bakker, még mindig nem érted a lényeget? 😅
Nem azt írta, hogy egy anyukának feltétlenül meg kell szakadnia a munkában, és ki kell égnie, hanem TE nem fogsz belejönni ebbe az egészbe, ha állandóan más csinálja helyetted a tennivalókat, azaz más látja el a babát a nap 85%-ában, és foglalkozik vele.
Ha majd egyszercsak anyukádnak dolga támad, és nem lesz ideje folyton segíteni mindenben, egyedül kell ellátnod a babát, mert a férjed dolgozik, mi lesz veled? Visszaadod a gyereket, mert nem fogod tudni ellátni?
Súgok valamit!: nincs ilyen opció. 🙃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!