Mikor edződtetek bele az anyaságba? Mennyi idős volt a pici, mikor könnyebbnek éreztétek már a programokat, mindennapokat?
3 hónapos a babánk, de még mindig kell a napi segítség nekem.
Nyáron alapból kicsit össze-vissza vagyunk mindig, nagyon keveset vagyunk ténylegesen itt, az otthonunkban (2-3 hetet, ha voltunk itthon).
A férjem sem dolgozott most teljes gőzzel, a pici születése óta, szóval számítottam rá, hogy ha kezdődik az ősz, valamivel másabb lesz a helyzet, mert nem leszünk hármasban, én leszek a babával többet, de nem gondoltam, hogy ennyire le fog fárasztani az állandó készenlét...
Nagyon szeretem, és álomjó baba, szinte sosincsenek sírások, este 9-kor elalszik, 8-9-nél hamarabb nem ébred reggel.
Még pici, így nem is az a helyzet, hogy elindul és állandóan a sarkában kéne lennem, nehogy baja essen.
Mégis, kb. délre úgy érzem, totál elfáradt az agyam, muszáj valamit csináljak nélküle. Segítségünk van bőven szerencsére, anyukám pl. naponta jön, de azért érdekelne, ez meddig tart még? Mikor edződöm meg kicsit jobban, hogy ne fáradjak el ennyire már délutánra?
Észrevettem, hogy ha a babával megyek valahová kettesben, tehát nincs ott sem a párom, sem valamelyik nagyszülő, akkor sem tudom 100%-ban elengedni magam, mert folyton a lányunkat figyelem, hogy alszik-e még, nem fázik-e, mit csinál stb.
Azért érdekelne, mégis mibe fáradsz így el? Házvezetőnő főz, takarít, anyád is ott van. A gyereked tápszeres, akit így bárki megetethet, plusz kimarad az elhúzódó szoptatás is.
Azt sem igen hiszem ezek után, hogy egész nap az öledben lenne a baba.
Vagy azt gondoltad, játékbaba, amit elég 3 óránként kikapni a kiságyból, addig pedig legyen meg nélküled, amíg te szépítő pihenésed töltöd?
"Azért érdekelne, mégis mibe fáradsz így el?"
Leírtam, a mindennapokban. Hogy mindig figyelni kell, hatalmas a felelősség. Korábban ezt nem tapasztaltam, nem kellett átélnem, kis túlzással úgy alakítottam a napjaimat, ahogy akartam. Ha ahhoz volt kedvem, hogy egésznap pizsamában sorozatozzak, akkor azt csináltam. Most meg muszáj felkelnem 8-kor, úgy is, ha egyetlen porcikám sem kívánja még az ébrenlétet, mert éppen későn aludtam el.
"Azt sem igen hiszem ezek után, hogy egész nap az öledben lenne a baba."
Tévedsz, ha ébren van, mindig velem, velünk van.
"Vagy azt gondoltad, játékbaba, amit elég 3 óránként kikapni a kiságyból, addig pedig legyen meg nélküled, amíg te szépítő pihenésed töltöd?"
Nem gondoltam semmit, ugyanis ő az első kisbabánk. Bármilyen hihetetlen, mikor terhes lettem, nem mutattak trailert arról, milyen életem lesz majd vele, milyen nehézségeink lesznek, mire számítsak.
Remélem, a gyerekeidnek nem ezt az előítéletes szemléletet tanítod meg! :)
Én nem teljesen értem azt, hogy miért kell egész nap készenlétben lenni. Van két gyerekem, szóval kétszer is végigmentem ezen az időszakon. Nem álltam egész nap haptákban. Aludtak, elvoltak a pihenőszékben, nézelődtek. Én olvastam, TV-t néztem, annál egyszerűbb időszak azóta sincs. A másodiknál már ennyire nem volt könnyű, mert volt egy három éves nagy, de sokat volt ő is oviban.
Nyilván nem egyszerű ilyen kicsivel kimozdulni, de mindegyiknél már nagyon hamar alakítottam ki napirendet, így aztán szabad voltam, mint a madár.
Szóval ha ennyi segítséged van, és a babád is nyugis, akkor nem tudom, miért merülsz ki ennyire. Nyilván nem ugyanolyan aludni éjszaka, mint a gyerek előtt, lehet te sem tudod eléggé kipihenni magad. Vagy lehet még valami vitaminhiány is az oka, talán érdemes lenne utánajárni, ha ez később sem javul.
Nagyon kis cukika vagy. Mondjuk életre valóság egy csepp sincs benned és egyedül semmire se mennél, de ha ennek ellenére van egy palimadar akinek bejon ha lusta és semmire sem képes nője van, te pedig megelegszel ezzel, akkor semmi gond. Kicsit egyszerű vagy, de ilyennek is kell lenni, valamiből a hazvezeto nonek is elnie kell.
A kérdésedre a válasz pedig azért fáraszt el a semmitol minimálisan több napi cselekedet mert a semmittevéshez vagy szoktatva. A gyerekedert pedig a kisujjadat nem vagy hajlandó mozdítani, se szoptatás, se alvás, se seta, gondolom nem ia foglalkozol vele hiszen mikor mindig massal van de ha a lelkiismeretesed birja hajrá
Szerintem ez személyfüggő egyébként,ki mennyire viseli jól. Ha neked így is nehéz ennyi segítséggel,nem biztos hogy könnyebb lesz később,sőt.:( Max ha picit hozzáedzed magad. Nekem van ismerősöm,aki azt mondta hogy piciként volt rosszabb,később 1 évtől már jobb sokkal és azóta is. Van aki azt mondta inkább piciként volt jobb,később rosszabb. Van akinek végig rossz vagy végig tök jó volt. :D Ez majd elválik te melyikbe tartozol. Viszont szerintem is ez a felelősségérzet azért megmarad,hiszen már anya lettél,ugyanúgy fogsz érte aggódni 16 éves korában is.
Nálunk most lesz 14 hónapos. Azt hittem majd nekem is ahogy nő könnyebb lesz,de nekem nehezebb most. Minden időszaknak megvan a maga szépsége és hátránya. Sose hittem volna,hogy ezt mondom,de most picit néha visszahiányolom a pici korszakát. :D Amikor evett,aludt,vigyorgott,elvolt a játszószőnyegen is. Most hajnali 5-kor ébreszt(akkor is ha este 10-ig nem aludt el),és attól kezdve a nagy rohanás,meg se áll,mindenhova felmászik. 1x alszik napközbe,de nem sokat. De legalább éjszaka alszik,le is kopogom,mert 9-10 hónapig koráig 5x felkelt éjjel,az brutális volt. Nekünk az összes rokon több száz km-re lakik,aktívan dolgoznak,nagyon ritkán találkozunk,sajnos. Mi ketten vagyunk a férjemmel mindenre,de belejöttünk igazából,mindent megoldunk,de mi ehhez is szoktunk hozzá,nálunk az első 6 hétbe 1x volt itt látogató például. Az könnyebbség mikor megyünk vagy jönnek és átveszik,játszanak vele,elvannak,ha még mellette a háztartást is átvenné valaki,na az jó lenne. :D De mondjuk azt én nem adnám ki,de ez más téma. Akkor volt nehéz amikor mind a hárman betegek lettünk,lázasak egyébként és úgy kellett ellátni.
Ami hiányzik a reggeli kávézás. :D Míg 4 hónaposan reggel eljátszott a játszószőnyegen vigyorogva,addig én megkávéztam mellette. Most ez nincs,eddig próbáltam mindent bevetni,lefoglalni arra az 5 percre,de olyan mintha megérezné.:D Na de majd ahogy nő,biztosan ez is változni fog valamilyen irányba.
Mi a tö*ömbe fáradsz el ennyi segítség mellet? Ott állsz mellett egész nap hogy szuszog-e vagy mi??? Ne viccelj már.
Egyszerűen életképtelen vagy
Ezek szerint te életedben nem dolgoztál még semmit.
Tudod az átlag embereknek ha nincs gyerekük akkor is fel kell kelniük korán, mert dolgozniuk kell menni. Általában nem 8-kor,hanem inkább reggel 6-7 között hogy 8-ra beérjenek a munkahelyükre. Nem nézhetnek egész nap sorozatot pizsamában, mert akkor nem lesz miből kifizetni a Netflix előfizetést.
Az embereknek a munakhelyükön napi legalább 8 órát koncentrálniuk kell. Sokhelyen pontosan ahogy írtad, folyamatos készenlétben, 110%-ot nyújtva. Csak gondolj a nőgyógyászodra aki 12 órás ügyeletben vezet le szüléseket... Nem figyelhető csak 70%-ig, és nem nézheti közben pizsiben a sorozatát.
Az a nagy problémád, hogy neked a gyerek az első "munkahelyed". Másnak azt kell megszoknia, hogy itt 8 óra helyett 24 óra a műszak, neked pedig azt hogy 0 helyett 8-10 óra (se).
Másnak azért lesz később könnyebb, mert a 24 óra rövidül, ha elkezdi a baba átaludni az éjszakát, rövidül ahogy egyre önállóbb, de ennél a 8-10 óránál nem lesz kevesebb.
Neked nem lesz könnyebb.
10 hónaposan lett könnyebb amikor befejeztem a szoptatást...onnantól kezdve nem ébredt éjszaka óránként (végre)
Aztán ahogy elkezdett járni 12 hónaposan,meg könnyebb lett .
Aztán most 17 hónapos,már megérti mit akarok tőle,ha valamit akar megmutatja,és már egy csomó szót tud,megérteti magát
Viszont komolyan én sem értem hogy faradsz ki ennyire,ha segítséged is van.
Én tök egyedül voltam a gyerekkel itthon(lett volna jelentkező,aki segít naponta,de inkább nem vettem igénybe.Lanyommal anno naponta zaklatott valaki és egy idő után az idegeimre ment)
Az alvást pedig ne vedd biztosra,hogy így marad..
Fiam 3 hónapos korában kezdte az óránkénti kelést,előtte aludt mint a kisangyal estétől reggelig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!