Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hatalmas bűntudatom van a...

Hatalmas bűntudatom van a dohányzás miatt, hogy dolgozzam fel?

Figyelt kérdés

Most teljesen leszokom róla. Igaz, már 10 hónapos..

Amíg be nem igazolódott a terhességem, addig cigiztem, utána már csak nagyon ritkán kb hetente 1x, 20-23 héttől meg abszolút nem. Na most az volt a baj, hogy a párom nagyon erős dohányos, így hát miután megszületett én is cigiztem, egyre többször. Napi jó pár szálat.

Most azt mondtam, hogy vége. Undorodok magamtól, hiszen minden vágyam egy kisbaba volt, és borzasztóan érzem magam, hogy ilyen undorítóan viselkedtem. Bárcsak visszacsinálhatnám.. Úgy érzem, most már késő, hiába szokom le róla. Szomorú és elkeseredett vagyok...

Hogy dolgozzam fel ezt a bűntudatot?

2023. aug. 7. 22:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hát most már mindegy, ugye. Szóval nem most kell sírni, hanem lehetett volna akkor is ennyire bűntudatod, meg szerethetted volna akkor annyira, hogy kibírd. Remélem, legalább nem bent szívja egyikőtök sem. Nem értem, mit kell pátyolgatni az ilyen akaratgyenge szrokat. Ez cigizik, az inna, amaz a gdm diétát nem tartja, aztán idejön buksisimiért, hogy hazudja már neki valaki, hogy ez nem baj, és ettől ő nem rossz anya. Pedig de.
2023. aug. 8. 11:15
 12/18 anonim ***** válasza:
59%
Az a gáz hogy terhesen szívtad. Pont akkor lett volna a legfontosabb letenni...
2023. aug. 8. 11:59
 13/18 A kérdező kommentje:

Jó ég. Azért látom, itt páran szeretnék a másikon kiélni az érzéseiket. Főleg a frusztrációt, "ha szeretted volna annyira.." vagy "buksisimi" stb. Ha nem tudsz/tudtok válaszolni az eredeti kérdésre, akkor kerüljétek el, köszönöm.

Nyilvánvaló volt h abbahagyom a dohányzást terhesség alatt, ez meg is történt. Annyi eszem meg van hogy nem mellette szívtam el a cigit a kiságy mellett.. :D az első 2 hónap után estem vissza. Most pedig végleg elhagytam a cigit.

2023. aug. 8. 12:50
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem terhesség alatt kell leszokni hanem amint megtudod hogy terhes vagy...
2023. aug. 8. 13:00
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Vagyis leginkább előtte. De mindegy az ilyennek.
2023. aug. 8. 13:13
 16/18 anonim ***** válasza:
40%
Sosem késő, ne érezd úgy. Persze, szomorú, hogy eddig cigiztél, de most már arra fókuszálj, hogy ezentúl nem fogsz. Nem baj, ha egy kis bűntudat marad benned, de azért ne ostorozd magad, nincs értelme.
2023. aug. 8. 17:50
 17/18 anonim ***** válasza:
51%
Arra koncentrálj, hogy leszoktál, ez a lényeg! Ami volt, elmúlt, kár ezen agyalni, azt már úgysem tudod megváltoztatni. Inkább legyél erre büszke, én sajnos nem tudtam letenni, dohányoztam egész terhesség alatt és azóta is, szégyellem, de ez van.
2023. aug. 8. 18:55
 18/18 anonim válasza:
Mond meg a párodnak hogy együtt szokjatok le
2023. aug. 9. 11:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!