2 kislányunk van a férjemmel. A nagyobb nagyon kedves, konfliktuskerülő, de a kicsi 10 hónapos és rendesen agresszív. Ha valami nem tetszik neki ütlegel minket erősen és az arcunkba mar. Ha valami nem úgy van ahogyan ő akarja (autóval megyünk) torka szakadtából üvölt. Nagyon akaratos és volt már 2x, hogyha valamit nem hagytunk neki hatalmas hisztit csapott, hátradobva a fejét, kifeszítve a testét. Ha erősebben rászólok, hogy "áú, fáj, fejezd be" nevet... Pedig teljesen komoly tekintettel és hanggal mondom. A férjemet is veri és a nővérét is.🙈
Nekem a kisfiam volt ilyen kb 1,5 éved koráig. Most 2 éved múlt, nem mondom, hogy tökéletes, de sokat javult a viselkedése. Azért ha valami nem tetszik neki, akkor eldobja a játékát, de pl a kocsiba már nem ordít és nem feszíti magát. Talán akkor kezdett javulni a helyzet, mikor elkezdett járni.
tegnap 08:04
2/10 anonim válasza:
Bocsánat, *éves.
tegnap 08:04
3/10 anonim válasza:
Látszik, hogy fingod nincs a gyereknevelésről. 10 hónaposra rászólsz és azt hiszed 1, tökéletesen érti, 2, direkt "rossz".
Nem, nem fogja kinőni, ha neked eddig terjed a tudásod. Tessék egy kicsit olvasgatni a fejlődésről!
tegnap 08:22
4/10 anonim válasza:
Az én fiam 3 és fél évesen még olyanokat húzott be nekünk amikor kötöttük be a gyerekülèsbe mint egy boxoló😁
Szerencsére kinőtte,most 5 éves kis konok még mindig de sokszor kompromisszumkész
tegnap 08:26
5/10 A kérdező kommentje:
3-as: Te meg azt gondolod, hogy az anonimitás feljogosít arra, hogy bunkó, lekezelő stílusban írogass.
1. Nyilván a gyereknek nem rezzenéstelen arccal mondok annyit, hogy "nem szabad", hanem más hangnemben, más arckifejezéssel és ez igenis fejleszti az érzelmi intelligenciáját, mégha kezdetekben nem is érti.
2. Nyilván nem véletlenül... Ezért is próbálok nem játékosan jajgatni meg sírdogálni (az első alkalmakkor elkövettem ezt a hibát), mert láthatóan nagyon élvezte.
Ez így tök jó, hogy leszólsz és nagyon okos vagy, de lennél kedves akkor már egy értelmes javaslatot írni, hogy pl te ezt hogyan kezelnéd?
tegnap 08:48
6/10 anonim válasza:
14 éves és még mindig ilyen.
tegnap 09:09
7/10 anonim válasza:
Hú, az én fiam dettó ugyanez, de még csak 5 hónapos! Én is szoktam gondolkodni, hogy vajon kinövi-e. Kedvence, hogy kezdetektől a császársebem rugdossa. Mindig rászólok (nem érdekel kedves okoskodó #3 válaszoló, hogy érti-e, majd fogja.) Pofán röhög és rugdos tovább 🤷🏼♀️ Egyébként szoptatási tanácsadó mondta, hogy, ha a baba harap, rá kell szólni, és elvenni, érti és abba fogja hagyni. És tényleg. Úgyhogy elég logikátlan, hogy azt érti, ütést, rúgást, stb.meg nem. Valószínű inkább, hogy azt is, csak nem érdekli.
tegnap 09:44
8/10 anonim válasza:
A lányom nagyon hamar kezdte a hisztit és akaratos volt már kicsinek. 6 éves lesz, még mindig ilyen. Sokszor bántja az öccsét is. Amikor óvodába került, agresszív lett, s kiderült, hogy SNI-s. Evvel nem azt mondom, hogy minden agresszív gyerek az, csak nála az volt a gond, hogy előtte soha nem csinált ilyent, csak amikor közösségbe került. Konfliktus kezelési problémái voltak, néha még most is vannak, de jelentősen javult a helyzet. De a személyisége nagyon makacs, akaratos, ő ilyen.
tegnap 10:00
9/10 anonim válasza:
#6 no itt már komoly nevelési gondok vannak
tegnap 11:11
10/10 anonim válasza:
A kisebbikem vérmesebb volt mindig, de mára, 8 éves korára kis illedelmes kislány lett, igaz, ahol otthon érzi magát, hangoskább. Szóval, ha neurológiai és egyéb oldalról rendben van, neveléssel alakítható.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!