Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aggodnom kene, hogy ilyen...

Aggodnom kene, hogy ilyen agressziv a 2 evesem?

Figyelt kérdés

Alapvetoen egy mosolygos bubaj kislany egesz addig amig vmi nem ugy tortenik ahogy elkezelte na ilyenkor mint akinek elborul az agya es a kovetkezoket csinalja 1.ha van keznel eppen vmi akkor megfogja es foldhozb.ssza VAGY megharapja legyen szo barmirol ma pl nem engedtem neki a jelen vilaghelyzetre valo tekintettel a bevacsarolokosarat tolja es ettol olyan ideges lett h kozelwbb lepett kosarhoz es raharapott a fogantyura....2.ha epp nincs a kozeleben semmi akkor megut engem 3.ha en se vagyok utestavolsagban akkor raharap a sajat kezere idegessegeben

Ez normalis??? Ilyenkor azt latom rajta h se kep se hang szinte ijjeszto... aggodnom kene?

2021. febr. 22. 20:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Normális, nem tudja kezelni még az indulatait, neked kell megtanítani, de nem lesz egyszerű.
2021. febr. 22. 21:01
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Te hogy szoktál ilyenkor reagálni, kérdező?
2021. febr. 22. 21:01
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
Vannak ilyen gyerekek. Sajnos nem egyszerű. Én valószínű szaksegitseget kernek mert ez az amit nagyon el lehet cseszni és a gyerek hátralevő életére rányomja a bélyeget.
2021. febr. 22. 21:18
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is hasonló a helyzet a 2 évessel (dobálózik/üt). Érdemben nem tudok hozzászólni, csak csatlakozom, hátha valakinek lesz valami jó tanácsa, mert arra most nekünk is nagy szükségünk lenne.
2021. febr. 22. 21:25
 5/11 A kérdező kommentje:

Mar kertem szakertoi segitseget es azt is kiprobaltam de egyelore sikertelen

Eloszor ugy probaltam h amikor ilyet csinalt egybol legugoltam hozza es nyugodtan elmagyaraztam neki h kicsim ha megutsz az nekem faj kerlek ne uss meg tobbet nem tul kedves dolog stb

Nem valt be

Probaltam azt is h egyszeruen nem veszek rola tudomast hatha azaltal h nem kap reakciot nincs ezzel hatassal ram nem er el vele se duhot se szidas se olelest se mosolyt semmit akkor abbahagyja de nem valt be

Probaltam h ha megut akkor adok egy puszit a kezemre v oda ahol megutott esetleg a sajat kezere adok puszit vagy megolelem h erezze aterzem h csalodott amiert nem engedtem vmit de ez se valt be

Probaltam h ilyenkor otthagyom. Odebb megyek es hagyom. Taln ez egy picit segitett de csak picit

Nagyon nem az en mufajom ez es nem hiszek ebben de mivel ugy ereztem csak ez maradt es ez az egy amit meg nem probaltam h racsaptam a kezere... ez csak olaj volt a tuzre ugyh nem is valt be es tobbe nem is csinaltam

Talan az maradt meg h konkretan ilyenkor “megbuntetem” pl sarokba allitom v ilyesmi de ez is kocsit tavolall tolem de lehet meg kene probalni

Ezek voltak de egyelore atuto valtozast egyik se hozott

2021. febr. 22. 21:28
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

#4-es vagyok. Nálunk elég erős hisztivel és sírással társul a csapkodás.

Amiket leírtál, már mi is kipróbáltuk, de egyik sem segített (+ a pohár hideg víz sem) .

Nálunk az egyetlen mód hogy ha "kiakad", akkor beviszem a szobájába. Van egy hiszti szőnyege, odaültetem és otthagyom. Ha kezd nála kitisztulni a kép, akkor visszamegyek és elmagyarázom neki, hogy szeretem, de csúnyán viselkedett. Olyankor mindig jön a bocsanátkérés, bújás.

Ez így többé-kevésbé működik is itthon, de ha a nyílt utcán tör rá a dühroham, akkor nem tudok vele mit kezdeni.

2021. febr. 22. 21:37
 7/11 anonim ***** válasza:
80%

Munkám során sokszor találkozom olyan szülőkkel akiknek hasonló gondjuk van, nemcsak 2 éves gyermeknél hanem idősebbeknél is. 6-8 éveseknél is. Gyermekek ilyen kis korban nem tudják kezelni az érzelmi dolgaikat, nem tudják , hogy viselkedjenek, reagáljanak dolgokra. A szülők dolga, hogy már kis korban tudatosan nevelje a gyermeket. A legtöbb szülő ott rontja el, hogy egy ilyen nevezzük hisztinek után nem tudasítja a gyermekkel, hogy miképpen kell viselkedni, hanem mindent ráhagy a gyermekre, vagyis a gyermek azt tanulja meg igen rövid idő alatt, hogy hisztivel, harapással, tombolással bármit elérhet. Volt szülő aki egyenesen rákérdezett.

- és akkor mit csináljak? Verjem meg?

NEM! A verés nem megoldás! Veréssel csak azt tanulja meg, hogy később minden problémát veréssel akar megoldani.

Gyermeket lehet büntetni, és dicsérni, de verni nem kell. Meg kell értetni vele, hogy mi vagyunk a szülők, mi mondjuk meg mit lehet mit nem. A gyermeknek rá kell jönnie,hogy ha olyan dolgot csinál amit nem szabadna, annak következménye lesz. pL. játékát eltenni. Ma nincs mesenézés. stb. Vagy lehet kompromisszumot javasolni.

-" Egyezzünk meg. Ma én tolom a bevásárlókocsit, és otthon megnézzünk egy olyan mesét amit te szeretnél. "( ez csak 1 példa)

Legtöbben a legnagyobb hibát követik el. Ha a gyermek agresszív lesz, rögtön a kezébe nyomják az ipadat, és nyomkodhatja órákig.Ráhagynak mindent. Volt olyan eset amikor a szülőkkel beszélgettem, a 4 éves fiúk rugdosta az apját, közben végig kiabált, hogy ő menni akar fagyit enni. Mondtam a kisfiúnak, hogy most apuval-anyuval beszélgetek, addig kérlek rajzolj nekem valamit. A kisfiú válasza. NEM! az van amit én mondok. A szülők semmit nem reagáltak. Gyorsan a kezébe nyomták az ipadat amivel lehiggadt.

Mondtam a szülőknek, hogy a gyermek azt hiszi ő az úr a házban, ő dirigál.

Ahogy kicsiként megtanítjuk arra, hogy rendesen egyen, igyon, megtanítjuk, hogy a cipőt hogy kell bekötni, hogy kell felöltözni, így meg kell tanítani arra is, hogy otthon szabályok vannak. Bizony már 2 éves kortól el kell kezdeni, mert minél idősebb annál nehezebb lesz.

Sok türelem kell a szülőknek, de mondani is szoktam, hogy a gyermeknevelés sosem volt leányálom.

2021. febr. 22. 21:47
 8/11 A kérdező kommentje:

Utolso leirtad h hogy cseszi el mindenki megirnad h akkor hogy kell kezelni mert mint ahogy fentebb is olvashattad amit irtal nem jott be😃

Ja es nyilvan nem engedek neki ilyenkor attol meg h megut v a foldhozvag vmit meg nem engedem meg amit akar es nem is terwlem el a figyelmet okostelefonnal v mesevel v akarmivel

Nagyon okos de teljesen hasztalan olt ez a hosszu valasz

2021. febr. 22. 22:01
 9/11 anonim ***** válasza:
38%

7-es vagyok.

Nos én csak példát írtam, amit lehet gyengén vagy drasztikusan is alkalmazni. Leírtam mi a legnagyobb gond. Ha a gyermeked agresszívan reagál, és az általad leírt módszerek sem váltak be( amúgy a leguggolok vele egy szintre esetpélda, az számomra is értelmetlen, nem is szoktam tanácsolni egy szülőnek sem) akkor ott akárhogy is vesszük a gond nem a gyermek hanem a szülő. Elfogy a türelmed, hamar feladod stb. Írta valaki a hisztiszőnyeget. Ez is jó megoldás. Ha hisztizik, bevinni a szobájába, és hisztizzen. Legtöbb gyerek feladja, mert nincs kinek hisztiznie, vagy annyira belefárad, hogy elalszik.

Azért kell olyan szakértőhöz menni többször is akivel minden tervet amit tanácsol , megtudjátok beszélni, hogy miért nem vált be, mik voltak a szülő és gyermek reakciója. Mi legyen a következő lépés. Volt amikor kicsit szigorúbb tanácsot adtam, és bevált. Volt olyan amikor a gyermeknek nem kellett a büntetés csak mésképp kellett lekötni, és az vált be. Nem megy egyik napról a másikra. Meg kell találni azt ami bevállik. Minden gyermeknél van ilyen. Minden kisgyermeket lehet kezelni.

Nekem ez a munkám, ezért fizetnek. Én azt tanácsolom, hogy ne írd le a szakértőket, ha nem vált be akinél voltatok, menj másikhoz. Oda sem 1 alkalommal kell menni.

2021. febr. 22. 22:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Kb. másfél éves korában elkezdte hozzám vágni a kockáit, mondtam, hogy nem dzabad, fáj és 1-2 percre betettem a kiságyába (nem tudott kimászni), 3-4 alkalomnál többször nem kellett megcsinálnom, abbahagyta. Jól tudta, hogy ez büntetés, mert mindig végigüvöltötte azt az 1 percet.
2021. febr. 22. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!