Létezik, hogy egy 11 hónapos baba egyik napról a másikra agresszívvé válik?
Kicsit korán,de jön a dackorszak. Mindig szólj rá! Ne durván,de meg kell neki mondani nyugodt hangon,hogy ezt nem szabad,mert anyának fáj.
Ez még most tetszik neki,valószínűleg viccesnek tartja a reakciódat. Ne kiabálj rá,ne add vissza,csak nyugodtan,határozottan! (Nem.hiszem,hogy ilyet tennél,de van,aki igen,hidd el....ne haragudj,hogy ilyet leírtam!)
Köszönöm a válaszodat! Teljesen el vagyok keseredve,mert senki mással nem csinálja ezt,már azon gondolkodom,hogy mit ronthattam el.
Természetesen nem adom vissza neki és igyekszem mindig türelmes és nyugodt lenni.
Szeritem ez nem agresszivitás hanem a fejlődésnek egy következő állomása.Ugyan olyan mint amikor felfedezi az öklét és maga előtt forgatva hosszasan nézi..
Felfedezte az eréjét.
A szülők többsége ezen a ponton kezdi el a "gyereknevelést".Ezután már nem csak a szükségleteinek a kielégítése lesz a feladat, hanem bekerül a napi rutinba az a sokat elhangzó bűvös mondat:
-"Nem szabad!"
Szia!
Az én fiam is 11 hónapos és ugyanez,de csak velem.Ha olyan kedve van a hajamat tèpi csíp harap.Èn arra gondolok hogy velem van mindig és már rámunt,pedig rengeteget jàtszok vele szinte soha nincs egyedűl hagyva sem
8 hónaposom imád hadonászni a kezével... Ha hajat talál belemarkor, tépi :-)
Neki ez vicces... Szegény cicánk bundája bánja.
Egyébként persze próbálom leszoktatni erről. De szó sincs agresszióról. Élvezi, hogy ezeket tudja a kezével :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!