Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hatalmas bűntudatom van a...

Hatalmas bűntudatom van a dohányzás miatt, hogy dolgozzam fel?

Figyelt kérdés

Most teljesen leszokom róla. Igaz, már 10 hónapos..

Amíg be nem igazolódott a terhességem, addig cigiztem, utána már csak nagyon ritkán kb hetente 1x, 20-23 héttől meg abszolút nem. Na most az volt a baj, hogy a párom nagyon erős dohányos, így hát miután megszületett én is cigiztem, egyre többször. Napi jó pár szálat.

Most azt mondtam, hogy vége. Undorodok magamtól, hiszen minden vágyam egy kisbaba volt, és borzasztóan érzem magam, hogy ilyen undorítóan viselkedtem. Bárcsak visszacsinálhatnám.. Úgy érzem, most már késő, hiába szokom le róla. Szomorú és elkeseredett vagyok...

Hogy dolgozzam fel ezt a bűntudatot?

2023. aug. 7. 22:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
35%
Sehogy nem kell. Ne csinálj ügyet belőle. Itt akár 100-an is azt mondhatják hogy hú de gáz vagy, de kit érdekel? Én most szoktam le pár napja, 9hós a lányom. Sose cigiztem direkt előtte, sose fújtam rá a füstöt, babakocsi tolás közben se cigiztem,meg terhesen se, de ha azt tettem volna se érdekelne senki kommentje. Ha abuzálnád vagy direkt lennél vele kegyetlen, na az gáz, de az hogy cigizgettél mert jól esett? Tényleg ezért is bűntudatot kell érezni? Hát fog ez számítani 30-40 év múlva bárkinek is? Engedd el, ne érezz bűntudatot, semmi okod sincs rá.. a sok nagyon okos ember meg nem tudom hol lakik itt M.o.-n mert én kimegyek az utcára csak debilekkel szoktam találkozni, egy ilyen jó életű szent embert nem láttam még mint amennyi itt a gyakorin előadja magát...
2023. aug. 7. 22:29
 2/18 anonim ***** válasza:
96%
Ne gyötörd magad bűntudattal, inkább legyél büszke, hogy most leszoksz. Jobb későn, mint soha.
2023. aug. 7. 22:48
 3/18 anonim ***** válasza:
80%
Terhesség alatt cigizni gáz,utána max kimegy az ember a teraszra,kertbe és úgy cigizik nem a gyerek arcába. Az a titka hogy nem a házban cigizz a gyerek közelében, persze szoptatás alatt egyáltalán nem cigiznék.
2023. aug. 7. 22:51
 4/18 anonim ***** válasza:
25%
3-as: de ő leszokott most, miért adsz neki ilyen okos tanácsokat, hogyan cigizzen?
2023. aug. 7. 22:55
 5/18 anonim ***** válasza:
80%
Hogy ne legyen bűntudata amiért utána is cigizett hisz tuti nem az arcába fújta és amilyen kitartó volt eddig ,várható hogy visszaeső.
2023. aug. 7. 23:07
 6/18 anonim ***** válasza:
88%
Tényleg késő. A bűntudatod jogos. Viszont az szuper, ha most leszoksz. Erre fókuszálj.
2023. aug. 8. 05:37
 7/18 anonim ***** válasza:
51%
Elég gáz egy pici babának a füst szagu anyjához bújni.Nem tudsz mit csinálni ....ez van.
2023. aug. 8. 05:56
 8/18 anonim ***** válasza:
30%

Terhesség alatt nem szívtam de aztán visszaszoktam .

Igaz én azt a fustmentest szivom(glo)így nem vagyok fustszagu.nekem nincs bűntudatom,hogy szivom.megtehetem,miért ne szivjam?csak mert másoknak nem tetszik?

A gyerekem pedig jól van,16 hónapos már.

2023. aug. 8. 06:42
 9/18 anonim ***** válasza:

Lemaradt a vege-- is a fustmentes "cigibol"ugyebár nem jön füst,szóval nem fulladt meg mert füstös voltam amikor felvettem őt.

8

2023. aug. 8. 06:45
 10/18 anonim ***** válasza:
"a párom nagyon erős dohányos" - ez sem jó a gyereknek.
2023. aug. 8. 10:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!