Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon aggodok lehet baja a...

Nagyon aggodok lehet baja a mosogeltol?

Figyelt kérdés
2,5 eves kisfiam belenyalt a mosogelbe. Lehet tole baja. Belenyalt, de azonnal torolte a kis szajat. Nagyon remelem hogy nem nyelt le,ha igen megis akkor lehet valami baja.?
jan. 10. 20:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
87%

Hányás, hasmenés esetleg allergiás reakciók lehetnek.

Az én kisfiam is belenyalt már a mosószerbe, folyékonyszappanba, tusfürdőbe, krémekbe, soha semmi baja nem volt egyiktől sem.

jan. 10. 20:53
 2/18 anonim ***** válasza:
82%
Az enyém is elharapott egyszer egy mosókapszulát. Egy pici jutott csak a szájába, azonnal ki is mostam. Pár perc múlva hányt egyet, és utána tökéletesen volt. Előtte sem látszott rajta semmi amúgy.
jan. 10. 20:58
 3/18 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a rendes valaszokat. Edesanyam felhivtam elmeseltem neki h mi tortent haaaaat....nem kaptam kedves szavakat tole.😕😞 Felelotlennek tartott es ram nyomta a telefont. Amugysincs meg kozottunk azaz igazi anya lanya kapocs. De rosszul esett hogy kioktatott.
jan. 10. 21:03
 4/18 anonim ***** válasza:
89%

Tesóm fia is beleharapott a mosokapszulaba egyszer.

Bevitték a kórházba, ott is fogták őket.

Valami olyasmit mondtak neki, hogy tüdőgyulladása is lehet ha sokat nyél belőle.

Picit lázas is lett a kisfiú

Három napig volt megfigyelésen.

jan. 10. 21:17
 5/18 anonim ***** válasza:
*Nyel
jan. 10. 21:18
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem mai esemény, de én gyerekként a mosószódás szappant kóstoltam meg, mert azt hittem sajt. Anyukám épp reszelte a szappant a ruhák kifőzéséhez, és én belemarkoltam amíg nem figyelt és betömtem egy maroknyi lereszelt szappant :D

Miután a nagy részét kiköptem, közöltem anyukámmal, hogy megromlott a sajt :D

jan. 10. 22:37
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Mindenféle mosógélnek, meg egyébb kémiai szernek van neten is elérhető biztonsági adatlapja amin le van írva kb mit okozhat, mit csinálj ha ez vagy az van. Azután ,hogy kimostad a száját meg ilyenek érdemes vetni rá egy pillantást és ha látod hogy a gyereknél valami nem oké akkor inkább bemenni kórházba, ügyeletre mert inkább menj feleslegesen ,minthogy baj legyen.

Én pld múltkor úgy jártam, hogy másfajta mosószert vettem mint eddig. A gyerek ruháit kimostam vele és az első leszáradt ruhákból ahogy ráadtam egyet már jöttek rá ki a csalánkiütések, lábán, kezén + vakarózott. Ha mondjuk ezt a szert lenyelte volna, biztos lehetett volna belőle komolyabb baj is. Ezért érdemes figyelni az ilyenre.

jan. 10. 22:56
 8/18 anonim ***** válasza:
0%
Anyukád elég ostoba. Ne is beszélj vele ilyenekről inkább. A gyereknek semmi baja nem lesz.
jan. 10. 23:08
 9/18 anonim ***** válasza:
61%

Fuj bmeg de kiakasztanak az ilyen anyukák... mármint nem a Kérdező, hanem az ő anyja. Egy szülőnek jóformán egyetlen dolga lenne: támogatni a gyerekét. Főleg ha az már felnőtt és igazából önmaga határozza meg az irányt.

Erre mi van? a lánya felhívja segítségért, tanácsért, támogatásért, erre beszól neki és kioffolja. Persze az ilenek szoktak a legjobban felháborodni, amikor a gyerekük feléjük sem néz...

áh, csak felhúzom magam késő este...

A kérdésre: Ahogy korábban írták, először is nézd meg a mosószer tájékoztatóját, hátha ad valami támpontot.

Ha eddig nem hányt a gyerek, akkor igazából jók vagyunk. De én pl a biztonság kedvéért beleöntenék vagy 1 liter vizet, pusztán a felhígulás érdekében.

Ha meg úgy ítéled valami nem stimmel, irány a kórház. Megfigyelés, esetleg egy gyomormosás, csupa móka és kacagás, de inkább ez.

Majd írd meg volt-e bármi gond!

jan. 10. 23:21
 10/18 anonim ***** válasza:
67%

Bocsi de anyádnak igaza van

Miért nem lehet a fürdő ajtót becsukni, ha ki tudja nyitni bezárni? Elsősorban ezeket a dolgokat olyan helyen tárolni ahol nem éri el? Legközelebb a domestosba fog beleinni? Remélem a gyógyszerek is elérhető magasságban vannak neki...

jan. 11. 11:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!