Nagyon aggodok lehet baja a mosogeltol?
Hányás, hasmenés esetleg allergiás reakciók lehetnek.
Az én kisfiam is belenyalt már a mosószerbe, folyékonyszappanba, tusfürdőbe, krémekbe, soha semmi baja nem volt egyiktől sem.
Tesóm fia is beleharapott a mosokapszulaba egyszer.
Bevitték a kórházba, ott is fogták őket.
Valami olyasmit mondtak neki, hogy tüdőgyulladása is lehet ha sokat nyél belőle.
Picit lázas is lett a kisfiú
Három napig volt megfigyelésen.
Nem mai esemény, de én gyerekként a mosószódás szappant kóstoltam meg, mert azt hittem sajt. Anyukám épp reszelte a szappant a ruhák kifőzéséhez, és én belemarkoltam amíg nem figyelt és betömtem egy maroknyi lereszelt szappant :D
Miután a nagy részét kiköptem, közöltem anyukámmal, hogy megromlott a sajt :D
Mindenféle mosógélnek, meg egyébb kémiai szernek van neten is elérhető biztonsági adatlapja amin le van írva kb mit okozhat, mit csinálj ha ez vagy az van. Azután ,hogy kimostad a száját meg ilyenek érdemes vetni rá egy pillantást és ha látod hogy a gyereknél valami nem oké akkor inkább bemenni kórházba, ügyeletre mert inkább menj feleslegesen ,minthogy baj legyen.
Én pld múltkor úgy jártam, hogy másfajta mosószert vettem mint eddig. A gyerek ruháit kimostam vele és az első leszáradt ruhákból ahogy ráadtam egyet már jöttek rá ki a csalánkiütések, lábán, kezén + vakarózott. Ha mondjuk ezt a szert lenyelte volna, biztos lehetett volna belőle komolyabb baj is. Ezért érdemes figyelni az ilyenre.
Fuj bmeg de kiakasztanak az ilyen anyukák... mármint nem a Kérdező, hanem az ő anyja. Egy szülőnek jóformán egyetlen dolga lenne: támogatni a gyerekét. Főleg ha az már felnőtt és igazából önmaga határozza meg az irányt.
Erre mi van? a lánya felhívja segítségért, tanácsért, támogatásért, erre beszól neki és kioffolja. Persze az ilenek szoktak a legjobban felháborodni, amikor a gyerekük feléjük sem néz...
áh, csak felhúzom magam késő este...
A kérdésre: Ahogy korábban írták, először is nézd meg a mosószer tájékoztatóját, hátha ad valami támpontot.
Ha eddig nem hányt a gyerek, akkor igazából jók vagyunk. De én pl a biztonság kedvéért beleöntenék vagy 1 liter vizet, pusztán a felhígulás érdekében.
Ha meg úgy ítéled valami nem stimmel, irány a kórház. Megfigyelés, esetleg egy gyomormosás, csupa móka és kacagás, de inkább ez.
Majd írd meg volt-e bármi gond!
Bocsi de anyádnak igaza van
Miért nem lehet a fürdő ajtót becsukni, ha ki tudja nyitni bezárni? Elsősorban ezeket a dolgokat olyan helyen tárolni ahol nem éri el? Legközelebb a domestosba fog beleinni? Remélem a gyógyszerek is elérhető magasságban vannak neki...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!