Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Figyelmesebbek lesznek az...

Figyelmesebbek lesznek az autósok, ha a "baby on board" matricát kirakjuk?

Figyelt kérdés

Éppen úton vagyunk, a mögöttünk lévő autós elég balesetveszélyes helyzetet teremtett a tilosban előzésével, szemből is jöttek...

Vajon figyelmesebbek vezetnének, ha kiraknánk a "baby on board" matricát?

2023. jún. 18. 10:27
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
7%

Édes vagy, de 15 éve van jogosítványom, még csak koccanásom, gyorshajtási bírságom sem volt.

Persze, az ördög nem alszik, de igyekszem mindent megtenni, hogy biztonságban odaérjünk a célhoz.

A kis mazsolák viszont sokkal veszélyesebbek az utakon. Feltartják a forgalmat, pánikolnak, ha csak egy kamiont meglátnak stb. Elhiszem, hogy sokszor kényelmesebb nekik is az autó, de na... Legalább fogadják el, hogy teher a létezésük az autós társadalomban.

2023. jún. 18. 13:48
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem lennének figyelmesebbek és baromi nehéz leszedni utána az autóról a matricát. Úgyhogy én nem javaslom.
2023. jún. 18. 13:58
 23/37 anonim ***** válasza:
61%
Te jó ég mi van az emberekkel 😪😪 mikor lett ennyi frusztrált, önző bunkó az országban? Tragédia, csak egy matrica miatt.
2023. jún. 18. 14:05
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

2 gyerekem van. Mikor a 2.gyerekem született, kaptunk ilyen matricát.

Kitettem a kocsira, másnap hátulról belémjöttek 🤣🤦‍♀️

Elötte 10évig még csak egy veszélyes pillanat sem volt, akkor meg puff.

Férjem fényező amúgy, meglátta a matricát a kocsin, majdnem elsírta magát. Sokaig nem volt fenn, mert az egész kocsi hátulja csere lett 🤦‍♀️

Szerintem csak a matrica a hibás, a mögöttem lévő meg akarta nézni közelebbről is. (2 éve történt)

2023. jún. 18. 14:15
 25/37 anonim ***** válasza:
65%
Én pl nagyon sokáig végtelenül türelmes és elnéző voltam. De amikor konkrétan levitte az új kocsim orrát egy huszonéves anyuka, mert "bocsi, nem vettem észre a stop táblát", úgy hogy nála ott ült hátul a két gyerek, vagy amikor balra kanyarodoknék, besorolok a kanyarodó sávban, erre szembe jön velem a sávomban egy előző anyuka, aki épp fel kézzel telefonal, q másikkal meg a gyereket öltözteti, és csak azért nem hal meg a szarjában az egész család, mert én félrerantom a kormányt, akkor kicsit elvesztem a türelmem.
2023. jún. 18. 14:17
 26/37 anonim ***** válasza:
70%

Hogyne, telefonál, gyereket öltöztet, meg még mosogat és portalanít is vezetés közben, nem!?

Nem az volt a feladat, hogy szidjuk a vezető anyukákat...

Egy nyamvadt matrica volt a kérdés.

Engem meg a nyuggerek, akik 60al tötyögnek 90 helyett, vagy a hétvégi sofőrök akik a valóságban sokkot kapnak, na azok idegesítenek. És?

Kikerülöm és ennyi.

Vagy a parkoloban a gyerek nekiveri az ajtót a masik kocsinak?

Nekem 2x verték össze parkolóba a kocsim. Egyszer egy 80éves tata, egyszer meg egy plasztik miszpics tolatott neki a kocsim hátuljának, gyerek nélkül...

Nem kell ennyire a gyerekesekre köpködni, a többi csoporttal is ugyan ennyi probléma van. Ha nem több.

2023. jún. 18. 14:23
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

És még ugyanezek mondják, hogy "autó nélkül fekelőtlenség gyereket vállalni".

Kösz, inkább én nem vezetek. Tudom a határaimat.

Egyébként senkit nem érdekel a matrica. A rokkant jelölést is leszarják, pedig az a KRESZ-ben is benne van.

2023. jún. 18. 14:25
 28/37 anonim ***** válasza:
32%
Mi ebben a hihetetlen. Tényleg ezt csinálta. A legszebb az egészben, hogy észre se vette, azt hitte, hogy ketsavossá bővült az út nála.. :D úgy hogy közben az én gyerekem is hátul volt a férjemmel. Nem az anyukakat szidom, én is az vagyok. A balfasz embereket szidom, akik ön-, és közveszélyesek és meg csak nem is érdekli őket, mert majd a rutinos sofőrök megvedik oket. Ebben a konkrét esetben pl megtehettem volna, hogy nem kerülöm ki. Nekem új, biztonságos kocsim van, nem valószínű, hogy komolyabb bajunk lett volna. Ő viszont régi, rozoga swiftel volt, biztos hogy komolyabban megserülnek a saját hulyesege miatt. Lehet legalább tanult volna belőle.
2023. jún. 18. 14:29
 29/37 anonim ***** válasza:
63%
Én olyan anyuka vagyok, aki nem tett matricát, dinamikusan vezettem, több megmondóember van a családban, de senki sem panaszkodott, pedig nem az én kedvemért lennének tapintatosak. Aztán egyik reggel egy hülyegyerek majdnem megölt minket, mert zavarta, hogy nem neki van elsőbbsége. Aztán próbáltam párszor, féltem, stresszeltem, megijedtem, nem sikerül túllendülni a traumán. Egyszóval, befostam és mazsola lettem. Tudtam, hogy ez nem hiányzik az utakra. Sem az én tökölésem, sem a sok idegbeteg, aki majd azért döglik meg, vagy öl meg valakit, mert idegesítem. Majdnem két éve nem vezettem. Jobb így. Azóta csak a zebrán rettegek, mert ott is történt egy majdnem gázolás. Nem az én hibámból, mielőtt valaki ezzel jön, telizöldes kereszteződés, zebrával. Sok a fogalmatlan.
2023. jún. 18. 14:34
 30/37 anonim ***** válasza:
72%
Kezdő vezető voltam, mikor megálltam egy piros lámpánál, a mögöttem jövő teherautó meg nem. Januárban nyári gumival jött, belém csúszott. Utána amikor a kocsim egész hátulját kicserélték, ragaszkodtam hozzá, nekem gyerek matrica kell. Bár nincs gyerekem, de matrica az kell. Másnap láttam egy ugyanolyan autót mint az enyém, három gyerekes matrica volt a hátulján és egy iszonyú nagy horpadás a csomagtartó ajtón. Tanulság, már 20 évvel ezelőtt se érdekelt senkit a gyerekes matrica.
2023. jún. 18. 15:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!