Nagyon el vagyok keseredve, mert a szüleim akik nagyon közel élnek pár utcára nem nagyon törődnek a lányommal. Ő csak két éves és az eleje óta ez van. Néha idejönnek 5 percre megnézik aztán mennek. Mit tehetnék, hogy ez változzon?
Figyelt kérdés
Mikor én voltam kicsi a nagyszülők nagyon sokat segítettek, sőt egész gyerekkorunkban. Mi (anyukám elmondása alapján) ezerszer könnyebb esetek voltunk mint az én gyerekem, pl aludtunk éjjel de mindig vigyáztak ránk és én ez miatt én imádtam a nagyszülőket. Nem értem ha minden szülőtől minden támogatást megkaptak a szüleim (testvér híján osztozni sem kellett a segítségen) akkor ők miért nem törödnek velem? Azt sem kérdezik meg hogy vagyok, se terhesség alatt se azóta. Gyerekágyas időszak alatt is egyedül voltam, azt ettem amit előtte lefagyasztottam magamnak és soha semmit nem hoztak nekem de ide sem jöttek igazaból. Elvileg jó volt velük mindig a kapcsolatom de mióta felnőttem csak élik a saját életüket, azt elvárják hogy nekik mindenki segítsen ha kell és ha szólnak ugorjunk, mi mindig adunk nekik ezt-azt, segítünk ha kell. Nem értem miért nem kíváncsiak unokájukra jobban? Miért nem játszanak vele mikor minden nap megtehetnék ha akarnák? Én még elboldogulok egyedül de attól tartok nem lesz jó kapcsolatuk az unokájukkal, vagyis ezt érzem a lányomon, hogy annyira nincs oda értük. A többi rokonunkat imádja, nagyon barátság meg minden de olyan mintha félne szüleimtől születése óta. :( Próbáltam beszélni erről de nagyon ki lettem osztva csak.2023. máj. 21. 14:38
21/25 anonim válasza:
MI az amiben most segíted őket?
22/25 anonim válasza:
Hát igazából ha ennyire erdeklitek őket, akkor te sem vagy köteles netán pár naponta hívogatni, látogatni őket, hogy hogy vannak. Két irányú a dolog.
23/25 anonim válasza:
Sőt én most a helyedben kifejezetten nem ugranék egy két dolog miatt nekik elsőre.
24/25 A kérdező kommentje:
Hát utolsó sajnos ha nem ugrunk kegyetlen érzelmi zsarolás és hisztéria tombolás van...de egy dolog h nekunk nem de saját szüleik irányába sem szakadnak bele törődésbe. Ott is mi csinálunk legtöbb mindent. Nekem már az hatalmas lenne segítségnek ha kisgyerek mellett csak saját dolgainkat kéne egyedül intézni, építkezés boltba járkálás stb. Na csak ugyanakkor pont ők azok akik elvárják h unoka karjaikba vesse magát...
2023. okt. 17. 10:05
25/25 anonim válasza:
Sajnos ha idősebb lesz a gyerek ezt sztem észre veszi, megérzi maga is. Mint ahogy már most irod, hogy van akiket szívesebben fogad. Valószínűleg nem lesz a kedvenc időtöltése a nagyszülők látogatása. Aztan persze kitudja, sokat változhat a helyzet ha vmelyik fél nyitott a változásra. És itt sztem nem nálatok van a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!