Nagyon el vagyok keseredve, mert a szüleim akik nagyon
közel élnek pár utcára nem nagyon törődnek a
lányommal. Ő csak két éves és az eleje óta ez van.
Néha idejönnek 5 percre megnézik aztán mennek. Mit
tehetnék, hogy ez változzon?
Figyelt kérdés
Mikor én voltam kicsi a nagyszülők nagyon sokat segítettek, sőt egész gyerekkorunkban. Mi (anyukám elmondása alapján) ezerszer könnyebb esetek voltunk mint az én gyerekem, pl aludtunk éjjel de mindig vigyáztak ránk és én ez miatt én imádtam a nagyszülőket. Nem értem ha minden szülőtől minden támogatást megkaptak a szüleim (testvér híján osztozni sem kellett a segítségen) akkor ők miért nem törödnek velem? Azt sem kérdezik meg hogy vagyok, se terhesség alatt se azóta. Gyerekágyas időszak alatt is egyedül voltam, azt ettem amit előtte lefagyasztottam magamnak és soha semmit nem hoztak nekem de ide sem jöttek igazaból. Elvileg jó volt velük mindig a kapcsolatom de mióta felnőttem csak élik a saját életüket, azt elvárják hogy nekik mindenki segítsen ha kell és ha szólnak ugorjunk, mi mindig adunk nekik ezt-azt, segítünk ha kell. Nem értem miért nem kíváncsiak unokájukra jobban? Miért nem játszanak vele mikor minden nap megtehetnék ha akarnák? Én még elboldogulok egyedül de attól tartok nem lesz jó kapcsolatuk az unokájukkal, vagyis ezt érzem a lányomon, hogy annyira nincs oda értük. A többi rokonunkat imádja, nagyon barátság meg minden de olyan mintha félne szüleimtől születése óta. :( Próbáltam beszélni erről de nagyon ki lettem osztva csak.
Kedves kérdező. Azért lettél mindig lepattintva a nagyszülőkhöz, mert már akkor is teher voltál sajnos nekik, mint most is. Sajnálom, hogy ez van, de nem tudod őket megváltoztatni. Inkább fókuszáljatok a többi rokonra és barátra, akikkel jóban vagytok.
2023. máj. 21. 15:32
3/25 anonim válasza:
2-vel értek egyet. Ezér van jó kapcsolatod a nagyszüleiddel mert már akkor is megszabadultak tőled te meg sok időt töltöttél velük. Azonnal ez jutott eszembe nekem is.
Sajnos ez ilyen amúgy. Szerintem az én szüleim szeretik az unokát, de eskü sürgetik hogy letehessék a telefont ha felhívjuk őket (videohívás, messze laknak).
2023. máj. 21. 15:49
4/25 anonim válasza:
Ezt már elmondtad nekik?
Lehet nem akarnak rátok telepedett mert szinte mindenhol azt olvasni, hallani hogy a hátuk közepére sem kívánják a nagyszülőket minden nap.
Mennyi idős a kicsi? Milyen gyakran szaladnak be 5 percre?
Lehet nem akarják hogy soknak, tolakodó akkor érezd őket.
Ki kell nyitni a kicsi szád és lehet kapsz a kérdéseidre választ
2023. máj. 21. 15:50
5/25 anonim válasza:
Az én szüleim is ilyenek. Apám annyit mondott erre, hogy örüljek, hogy minket fölneveltek... Amin jót kacagtam, mert tény, hogy nem haltunk meg és megvolt mindenünk, de sosem foglalkoztak velünk, érzelmileg sosem voltak elérhetőek és nyűg voltunk nekik. De apámnak mindenképp. Iszonyatos nagy hittel mentem bele, hogy majd az unokával más lesz (egyetlen unoka) - hát rettenetesen nagyot csalódtam. Most 3 éves a lányunk és még mindig nehezen engedem el magamban (ami annyiban nyilvánul meg, hogy még mindig fel tud dühíteni, meg még mindig könnyeket tud csalni aszemembe).
2023. máj. 21. 15:50
6/25 anonim válasza:
Azért nem foglalkoznak vele, mert nem érdekli öket, ez az igazság. Most változtatni nem nagyon tudsz ezen, nyilván elmondhatod nekik, de akkor majd max. llelkiismeretfurdalásból mennek, ha mennek, nem igazi érdeklődésből vagy szeretetből.
Ahogy írták, valószínűleg már te is teher voltál nekik és ezért passzoltak le folyton, meg ezért nem foglalkoznak veled sem.
Az ilyen szülők után ne fussál, mert csak magadat bántod, ha ők nem keresnek, felesleges neked keresned őket, minimalizáld a kapcsolatot. Menjél pszichológushoz, ha nem tudod feldolgozni ezt.
2023. máj. 21. 16:42
7/25 anonim válasza:
Szerintem pont azért mert az ő kényelmes életükbe magától jött a szeretet, a segítség. Amihez könnyen jut az ember, azt kevesebbre becsüli
Próbáld a gyerkőcöt terelgetni, hogy nyisson feléjük.
De jó, itt van nagymami. Mutassuk meg az új könyvedet. Kérd meg mamit olvasson belőle . Hátha a kicsi ragaszkodása megolvasztja a szívüket.
2023. máj. 21. 17:15
8/25 anonim válasza:
Kérdező! Ahogy leírták előttem,nem véletlenül voltál annyit a nagyszülőknél. S még mázlid van, hogy ők legalább voltak/vannak neked. A szüleidnek teher voltál,s vagy sajnos ma is. Az unoka is totál hidegen hagyja őket.Nem szoktam ezt javasolni,de minimalizáld velük a kapcsolatot. Ne fuss a szerettük után, nem érdemlik meg. Éld az életed a kislányoddal, meg a pároddal,őket meg zárd ki. Ha pedig érzelmileg zsarolnak,mondd el nekik hogy téged valójában a nagyszüleid neveltek fel ők csak megcsináltak. Nem tartozol nekik semmivel. Ne fuss olyan szekér után ami nem vesz fel!!!
2023. máj. 21. 17:23
9/25 anonim válasza:
Én mindig azt mondom, hogy minden nagyszülő el tudja dönteni mennyire akar részt venni az unoka eleteben, és milyen nagyszülo akar lenni. Senkire sem lehet rakenyszeriteni azt, hogy heti szinten foglkozzon az unokaval.. De később ne morogjonak, hogy a gyerek rájuk sem néz, vagy nem kíváncsi rájuk..
Persze az ember szeretne ha szoros lenne az unoka és nagyszülo közt a kapcsolat, de nem mindig van erre igény.(sajnos)
2023. máj. 21. 19:06
10/25 anonim válasza:
Még nincs unokám, de ha lesz nem lesz állandó programom az unokázás, sőt minél kevesebbet szeretnék vele lenni. Nem akarok alkalmazkodni, anyagilag beszállni egy gyerek nevelésébe. Aki vállal, magának vállal. Remélem a lányaim nem szülnek, lesz annyi eszük, hogy a saját életüket éljék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!