Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy illetve két éves gyerek...

Egy illetve két éves gyerek hányig van fent nálatok?

Figyelt kérdés

Lanyom 1 eves es 4 honapos. Vendegsegbe voltunk a hetvegen egy regi ismerösnel, 2 eves kislanya van. Efel elött sose fekszik le. Nalunk mar 9 kor parna balba van a kicsi, kicsit furan nezett ram az anyuka, hogy se tablettezni nem tud az enyen, se csokit nem adok neki es 8 utan mar esti rutin es alvas van. Nem mondta ki, de ugy lattam kicsit le maradinak nezett engem e miatt kivancsi vagyok masnal hogy mennek ezek a dolgok.

Semmi bajom nincs vele ha valaki igy csinalja ne ertsen felre senki csak en id 10kor ki dölök kb :)) efelig nem lenne eröm fent maradni

2022. máj. 3. 08:44
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Csokival kapcsolatban szerintem deszertnek nem problema. Csak ferjem csaladjaba sok cukor beteg kis gyerek van sajnos es en e miatt nagyon oda figyelek.
2022. máj. 3. 08:45
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

2 éves lesz nyáron a kislányom. 7 után valamivel kezdjük az esti rutint, 8körül már alszik. Általában reggel 7 körül ébred. Nekünk ez így pont megfelel. Minthogy 9-10 körül már én is kidőlök, és így legalább a férjemmel is van kis közös időnk kettesben, nem is érzem azt, hogy ezen bármilyen szinten is szeretnék változtatni egyelőre :D

A tabletet most sem tudja kezelni, 1 évesen meg még ennyire sem tudta volna. Nem vagyunk ilyen zéró-képernyős család, mostanában már szokott néha mesét nézni, de akkor is mi kezeljük az eszközöket, ő csak élvezi, hogy nézheti :D

A csoki meg édesség szerintem alkalmanként belefér, de nem minden nap és nem nagy mennyiségben. Ilyen kicsi gyerekeknél még nagyon könnyű elrontani, hogy egész nap bezabál édességből meg csokiból, aztán semmi olyan dolgot nem eszik már meg, ami jót tenne neki, tápanyagban és vitaminban gazdag, mert már nem éhes. De mondjuk 1 évesen még csak nagyon elvétve adtam neki édességet, az inkább házi készítésű sütemény volt, most már kicsit rugalmasabb vagyok a kérdésben, mióta bölcsibe jár, és ott úgyis kap túrórudit meg tejszeletet meg ilyeneket. De hangsúlyozom, ő most 22 hónapos, tehát nemsokára 2 lesz, és így kb másfél éves kora után, vagyis az elmúlt nagyjából 3-4 hónapban lettem ennyire "laza" a kérdésben.

2022. máj. 3. 08:54
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Vendéglátós család vagyunk, ennek megfelelően éjszakai életet élünk. A gyerek is gyakrabban fekszik éjfél körül, mint nyolckor. Szerencsére még nincs kötelező napi programja, minden extra dolgot tudunk délutánra időzíteni, hogy reggel ne kelljen korán kelni.

A tabletet 2 évesen nem tudta kezelni, azt se tudta, hogy mi az. Most 3, és sajnos már önállóan navigálja a tévét (de csak a YouTube-on a meséit keresi, és a reklámot pörgeti el). Viszont ha épp nincs a keze ügyében a távirányító, akkor nem keresi.

Csokoládé nálunk nincs. Nem azért, mert szuperszülők vagyunk, hanem mert mi felnőttek nem szeretjük, ezért eszünkbe se jut venni, így a gyerek sem keresi. Viszont ha megkínálják, vagy ha Mikulásra, húsvétra kap, nyugodtan megeheti, bármikor. Boltban még nem kérte, hogy vegyünk, remélem, ez sokáig így marad.

2022. máj. 3. 09:07
 4/18 anonim ***** válasza:
73%

2 és fél éves lesz, 3/4 9 körül alszik el. Fél 9kor van lampaoltas. 6kor kel, de mindig így kell akármikor is aludt el.

1 évesen még korábban aludt, fél 8-8 körül.

Eszik édességet és mesét is néz YouTube - on, TV-n. A távirányítóval el tudja nyomni a reklámot :D

Akinek éjfélkor alszik a gyereke, nem tudom mikor tudnak úgy együtt lenni, hogy a gyerek alszik. Persze napkozben is meg lehet oldani, de akkor mégis csak ébren van, ha másik szobában van is hall meg mittudomen.

2022. máj. 3. 09:09
 5/18 anonim ***** válasza:
57%
Hát én is szerettem volna este 9 órás alvást, és hónapokon át kb fejen is álltam emiatt, hogy korábban.altassam délre, költsem reggel korán, de egyszerűen semmi sem használt. 10 óra előtt soha nem alszanak el, akkor sem, ha 8kor már ágyban vannak. 4 és 2 évesek. 8kor kelnek reggel, 1-2 között alszanak el maximum 4ig. Sokat vannak levegőn, szaladgálnak, energiájuk több, mint amit valaha elképzeltem, pedig gyereket már láttam, nem is egyet.
2022. máj. 3. 09:12
 6/18 anonim ***** válasza:
57%
Volt hogy bőven éjfél után aludt el, igaz 11kor keltünk legkorábban.
2022. máj. 3. 09:15
 7/18 anonim ***** válasza:
Másfel éves a fiam. 3/4 7 kor vacsi utána fürdés, alvás. Szóval olyan fél 8 körül már alszik. Tv, tablet (amúgy sincs tabletünk) nincsen, max egy 1-2 perces helikopteres videót szoktunk megnézni a telefonomon (nagy a helikopter mánia). Édességgel is óvatosan bánok. Csoki, kakaó (még) nincs, esetleg egy kis lekváros valami, de inkább natúr gyümölcsöt adok neki. Én IR-es vagyok és elhízott szóval nagyon figyelek, hogy mit eszik. Gyerekkoromban rengeteget kakóztattak, meg még a gyümölcsöket is porcukrozva kaptam és meg is lett az eredménye...
2022. máj. 3. 09:37
 8/18 anonim ***** válasza:
Ja, az 5-ös válaszból kimaradt annyi, hogy édesség nem sok van és képernyő is kimerül napi 1 nagyon maximális 2 órában
2022. máj. 3. 09:45
 9/18 anonim ***** válasza:
65%
Egy ekkora gyereknek legkésőbb este 9-kor ágyban a helye. Ha ennél később fekszik nem úgy tud pihenni az idegrendszere. Nekem ezt gyógypedagógus mondta, akihez járunk!
2022. máj. 3. 09:51
 10/18 anonim ***** válasza:

2 éves a fiam. Az esti rutin szerint fél 9-kor fürdés, 9kor alvás van.

Mostanában hamarabb szeret fürdeni, van, hogy már 7 óra körül megy a fürdőbe, hogy szeretne fürdeni, hagyni is szoktuk neki, de ugyanúgy 9 körül alszik el.

2022. máj. 3. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!