Nagyon el vagyok keseredve, mert a szüleim akik nagyon
közel élnek pár utcára nem nagyon törődnek a
lányommal. Ő csak két éves és az eleje óta ez van.
Néha idejönnek 5 percre megnézik aztán mennek. Mit
tehetnék, hogy ez változzon?
Figyelt kérdés
Mikor én voltam kicsi a nagyszülők nagyon sokat segítettek, sőt egész gyerekkorunkban. Mi (anyukám elmondása alapján) ezerszer könnyebb esetek voltunk mint az én gyerekem, pl aludtunk éjjel de mindig vigyáztak ránk és én ez miatt én imádtam a nagyszülőket. Nem értem ha minden szülőtől minden támogatást megkaptak a szüleim (testvér híján osztozni sem kellett a segítségen) akkor ők miért nem törödnek velem? Azt sem kérdezik meg hogy vagyok, se terhesség alatt se azóta. Gyerekágyas időszak alatt is egyedül voltam, azt ettem amit előtte lefagyasztottam magamnak és soha semmit nem hoztak nekem de ide sem jöttek igazaból. Elvileg jó volt velük mindig a kapcsolatom de mióta felnőttem csak élik a saját életüket, azt elvárják hogy nekik mindenki segítsen ha kell és ha szólnak ugorjunk, mi mindig adunk nekik ezt-azt, segítünk ha kell. Nem értem miért nem kíváncsiak unokájukra jobban? Miért nem játszanak vele mikor minden nap megtehetnék ha akarnák? Én még elboldogulok egyedül de attól tartok nem lesz jó kapcsolatuk az unokájukkal, vagyis ezt érzem a lányomon, hogy annyira nincs oda értük. A többi rokonunkat imádja, nagyon barátság meg minden de olyan mintha félne szüleimtől születése óta. :( Próbáltam beszélni erről de nagyon ki lettem osztva csak.
10 ez mind rendben van, csak kommunikáld is le ezt a gyerekeddel, ne kelljen így teperniük, meg kínlódniuk. Önts tiszta vizet a pohárba.
De később meg ne sírjon a szád! Tapasztalat! Férjem anyja nem akarta az egész anyaság bizniszt, de most kapcsolattartást várna el.
2023. máj. 21. 19:49
12/25 anonim válasza:
11. Mindkét lányom tudja a véleményemet ezzel kapcsolatban és ezen nem fogok változtatni. Amúgy, ahogy a dolgok állását látom, nem is lesz erre szükség.
2023. máj. 21. 19:53
13/25 anonim válasza:
Nekem alap, hogy a gyerekeimnek segítek ha szükségük van rá. Ha kell azzal, hogy segítek kerítést állítani a telkükön, ha kell azzal hogy vigyázok az unokámra, ha neki olyan munkája van vagy el akar menni a férjével. Ők bármikor számíthatnak rám, és ez vica versa igaz. És mindegy hogy már elmúltak 40 évesek.
Szerintem aki gyereket vállal, az vállalja hogy egyszer unokája is lesz/lehet. Erről szól a család.
2023. máj. 21. 20:53
14/25 anonim válasza:
13. A család nem erről szól.
2023. máj. 21. 21:28
15/25 anonim válasza:
Akkor miről szól?
2023. máj. 21. 21:35
16/25 anonim válasza:
Neki gondolom arról, hogy kipottyantott 3 gyereket, 18-20 éves korukig elviselte őket, de aztán hagyják őt békén. Csak azt nem értem, hogy minek egyáltalán valakinek gyerek, ha 18 éves koruk után már idegennek tartja őket.
2023. máj. 22. 19:08
17/25 anonim válasza:
16. Nem. Mindkét gyerekemet felneveltem, diplomát szereztek, az egyikük pl. orvos és külföldön él. Mindent finanszíroztam, bármikor kellett mellettük álltam, mindenben segítettem és, ha kell, most is. De unokázni nem akarok.
2023. máj. 22. 19:29
18/25 A kérdező kommentje:
Az anyukám nem az a tipus akivel lehetne beszélni, mármint negatív kritikát megfogalmazni, mindenen vérig sértődik. Én nem anyagi vagy bármi segítséget szeretnék félre ne értse itt senki, csak furcsállom hogy nem játszanak vele nincsenek el vele. Igazából így saját életüket élik, dolgoznak is még nyilván, de szabadidejüket is beosztják maguknak és ha jönnek akkor este későn amikor fektetnénk már a picurt...ennyit arról h nem akarnak kellemetlenek lenni, sokszor kértük kedvesen hogy előbb jöjjenek (otthon vannak már kora délután) mert ilyenkor már fáradt és nyűgös és akkor ők vannak kiakadva hogy ha idejönnek folyton nyűgös gyerek. Próbáltam hogy itt voltak és hogy picit legyen együtt játszanak leugrom kertbe, szüleim felháborodtak hogy ők nem bébiszittelni jöttek XD. De amúgy engem szerettek szüleim, nem voltam hanyagolva vagy ilyesmi, sokat foglalkoztak velem érdemben meg ahova mentek mentem velük nem állandoan voltam nagyszülőknél és igazából nagyszülők nagyon is élvezték és igényelték ezt. Be volt osztva hogy mindkegyiknél ugyanannyit legyünk. Nem ez a megcsináltam nem nevelem csak tartom szüleim voltak. Igazából ők csak az utóbbi időben változtak meg így szerintem, ahogy sorba meghaltak a nagyszüleim széthullik a család kicsit. És most ennyi idősen jövök rá hogy ők tartották össze, mert mindent ők csináltak, minden családi összejövetel meg eseményt, a szüleim sosem hívták meg őket hozzánk egy ebédre vagy ilyesmi. És ha én nem veszem át ezeket nem lesz. De azt persze elvárják, hogy gyerek szeresse őket és ha nem az akkor gyerek hibája.
2023. máj. 23. 14:38
19/25 anonim válasza:
Pont olyan vagy mint apám. Azt hiszi, hogy attól, hogy az anyagi hátteret megteremtette, azzal le van tudva a szülői "kötelesség".
Ez a kijelentem hogy én nem akarok unokázni számomra egy nagyon ellenszenves mondás. Ha neked nem segítettek a nagyszülők, akkor szívjon a gyereked, te se segítesz? Vagy ha te megkaptad a segítséget, akkor nem tudod átérezni, hogy mekkora könnyebbség ha ott vannak?
És akkor arról még nem is beszéltem, hogy így semmilyen kapocs nem tud kialakulni az unoka és nagyszülő között. Pontosabban de, az unoka tudni fogja, hogy ő sosem volt fontos a nagymamájának/nagypapájának. Szomorú.
De még nem válaszoltál, hogy miről szól a család? Vagy ennyi, hogy pénzt adok és ennyi?
2023. máj. 23. 16:31
20/25 anonim válasza:
19. Neked a szövegértés nem megy! Sebaj, a gépet így is lehet nyomkodni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!