Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy kórházban ébren töltött...

Egy kórházban ébren töltött éjszakát mennyi idő feldolgozni?

Figyelt kérdés

A 10 hónapos kislányomat tegnapelőtt éjszaka kórházba kellett vinnünk, az egész éjszakát ott töltötte. Aludgatott valamennyit, de kb. olyan keveset, amivel ébren tudott maradni. Tegnap reggel hazajöttünk, napközben többet aludgatott a szokásosnál, de ahhoz képest, hogy szinte egész éjjel fent volt, nagyon kevésnek találom.

6 hónapos kora óta annyi volt altatni, hogy betettem a kiságyba, elköszöntem tőle, és mire kint voltam a nappaliban, aludt. Most meg fél vagy akár két óráig is ringatom, mire elalszik, nagyon fél, hogy le fogom tenni aludni, alvásból is többször kel sírva, teljesen kétségbeesve. Borzasztó így látni szegényt. Gondolom, hogy traumatikus volt neki az élmény, próbálok neki segíteni megnyugodni, amíg ébren van, övé minden figyelmem, kézben van amennyit csak akar, de mégis mennyi idő lehet, mire megnyugszik és helyreáll minden? Napok, hetek? Akinek van tapasztalata, elmesélné, hogy az ő gyereke mennyi idő alatt dolgozott fel egy hasonló eseményt?

2023. máj. 11. 07:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
1-2 hét kelleni szokott minimum 1-1 nagyobb változás után, de lehet, hogy több is. Sajnálom, kitartást kívánok. Ha ez vígasztal, az enyémeket így otthagyni csak 3 éves kora óta tudtam.
2023. máj. 11. 08:06
 2/13 anonim ***** válasza:
84%

Háromszor voltam kórházban a lányommal eddig.

Elsőnél még csak kettő hetes volt,ott ugye nem volt semmi gond

Második alkalom 4 hónaposan volt,ott már lehetett látni amikor hazamentunk,hogy változott az alvás,de még nem volt veszélyes

A harmadik alkalom 1,5 évesen volt,majdnem két hét.no amikor hazamentunk katasztrófa volt ..egész nap mellette kellet ülnöm,két teljes hónapig nem tudtuk elhagyni a lakást,mert ordított már amikor meglátta,hogy készülődök...ez az elkalom nagyon megviselte...az egész nyarat a lakásban és az erkélyen töltöttük...

2023. máj. 11. 08:13
 3/13 anonim ***** válasza:
73%
Mi történt a kórházban ami így megviselte? Mert szimplán csak a máshol alvástól nem kellene ennyire kizökkennie.
2023. máj. 11. 09:11
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor kb erre számítok. Nem bánom, ha mellette kell ülni egész nap vagy ha hozzám tapadva tölti a nyarat, csak legyen jól. Olyan rossz így látni, hogy tudom, hogy valahol fél akkor is, amikor épp jó kedve van.

Megtalált egy szekrényből kiesett fél szem gyógyszert, csak megfigyelésre vittük be, nem csináltak vele semmit, ami fáj, csak pulzust mértek, ekg-t csináltak. Élénkítő hatása volt a gyógyszernek, attól sem tudott aludni, meg eleve születésétől kezdve sehol nem tudtam elaltatni, csak háton fekve a kiságyában. Se karban, se hordozva, se kocsiban, se babakocsiban, inkább lilára üvöltötte a fejét, de nem aludt. Most meg muszáj volt idegen helyen aludni. Ráadásul így.

2023. máj. 11. 09:24
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos mi fulladással kerültünk be, már kétszer is. Kellett neki oxigén, ki kellett “kötni”’éjjel, mert forgott és azonnal esett a szaturációja, vénásan kapott gyógyszereket, éjjel is stb.. rémes volt, de hősiesen tűrt mindent, végére már a tű miatt sem ordított.

Kórházban is szépen aludt végülis, de azért meg meg ébredt, nyugtalanabb volt. Látszott rajta, hogy nem az a mély alvás.

Hazamentünk, zavartalanul aludt és megnyugodott a saját helyén.

2023. máj. 11. 10:01
 6/13 A kérdező kommentje:

Szegény kicsi... Nálunk már biztos, hogy van hatása, remélem, hogy 1-2 hét után jól lesz és nem marad maradandó nyoma. Most tettem le aludni, szegény kapaszkodott belém, hogy ne tegyem le, de kézben, ágyon mellettem meg nem tud elaludni, már próbáltam azt is. Most ringatás után félálomban leteszem és simogatom, amíg elalszik, de így is fél.

Már azon gondolkozom, hogy lehet, hogy én szúrtam el azzal, hogy bevittem, mert elvileg ennek a gyógyszernek a túladagolása sem okoz semmi veszélyeset (és ő csak megszopogatta a fél tablettát, aztán észrevettem), de mégis csak egy csecsemő... Szörnyen érzem magam.

2023. máj. 11. 11:30
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is biztos bevittem volna!

Ne érezd magad rosszul, megtetted, amit kellett.

Átvészelitek ezt a kis időt és meglásd minden a régi lesz.

Próbálj nyugodt lenni, biztos érzi rajtad is, hogy “feszültebb” vagy, simogasd, beszélj hozzá, legyél ott tovább, érezni fogja, hogy biztonságban van.

2023. máj. 11. 11:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire nem viselte meg, pedig össze-vissza szurkáltak. Egyetlen gyereket sem ismerek akit megviselt volna az, hogy egy éjszakát nem otthon tölt. Eddig soha nem aludtatok máshol? Gondolom bent lehettél vele. Mert ha nem, akkor tényleg hatással lehet rá. De manapság már bent alszanak a szülők is.
2023. máj. 11. 11:49
 9/13 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy érzi, hogy feszült vagyok. Próbálok megnyugodni, köszönöm. Túl vagyunk a nehezén...

4 hónapos korában voltunk nyaralni, ott velem egy ágyban sikerült elaltatni, de azóta hiába adok neki időnként még egy esélyt, nem megy. Úgyhogy azóta csak itthon aludt és két alvás között megyünk bárhova. Végig ott voltam vele a kórházban, tényleg csak pisilni mentem el.

2023. máj. 11. 12:13
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ez a te feszültséged. Ha nem is történt vele semmi, szurkalas, fájdalom. Akkor neki ugyanaz, mint egy szálloda, nem lesz rá hatással.
2023. máj. 11. 14:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!