Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A gólyacsípés mikor múlik el?...

A gólyacsípés mikor múlik el? (nem tűzfolt, hanem gólyacsípés, állítólag nem ugyanaz a kettő! )

Figyelt kérdés
2 hós a kisbabám, és a homlokán még mindig ott virít, írjatok légyszi tapasztalatokat, hogy kinek mikor múlt el.
2010. okt. 8. 10:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az én kislányomnak a homlokán is van és a kis orra alatt is.Most 11hónapos,de sokkal halványabb,mint egész pici korában.Az orvos azt mondta ,elmúlik.Az apukája is ilyen jelekkel született,nem látszik semmi neki.
2010. okt. 8. 21:31
 12/14 anonim ***** válasza:
A kis csecsemõk egy részénél az orr, a szemhéjak, homlok, fejtetõ, tarkó, hát, keresztcsont területén igen gyakran észlelünk a bõrbõl nem kiemelkedõ, általában szabálytalan szélû, világos- sötétpiros foltot. Ez az ún. velõcsõ záródási vonala mentén található fejlõdési maradvány. Ezek kapilláris (pici erek) tágulatok, amelyek az idõ elõrehaladtával elzáródnak, zsugorodnak a bõrben, szemmel láthatóan halványodnak, majd általában eltûnnek. Ez lehet fél- 2 év, vagy nagyon erõs, kiterjedt foltoknál több is, ill. késõbb ezek megtelhetnek vérrel sírás, erõlködés esetén, és olyankor átmenetileg újra látszanak. Ez az egyik lehetõség, a másik esetben viszont indulhat egy véranyajegy, amelyik a következõ hónapokban növekedni kezdhet, azonban ezek nagy része egyszer csak a növekedésben megáll, és hónapok, esetleg évek alatt visszafejlõdik. Bõrjelenséget látatlanban véleményezni nem lehet, ill. nem szabad. Ha az elváltozás növekedni kezdene, gyermekbõrgyógyász, gyermeksebész véleményét kérjék. Ha nem, várhatnak.
2017. okt. 29. 16:22
 13/14 anonim válasza:
Szia 20 éves vagyok lassan és még mindig látszik. :/
2018. dec. 21. 15:31
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia!

22 leszek pár nap múlva, nekem a fejemen a hajam alatt vannak foltok, kb.4-5 db. Szóval nekem megmaradt. Kislanyom most 2 hónapos, neki is van.:)

2020. ápr. 6. 02:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!