Miért nem eszik olyan ételt amit kanalazni kell?

A gyereknek az unalmas, ha TE eteted, amikr ö maga tud kézzel enni, az érdekesebb. Emellett a legtöbb "kanalas" étel nem igazán intenzív ízü - mert sok íz keveredik benne, vagy ellenkezöleg, egyetlen íz van benne. A kézzel ehetö különbözö ételdarabok eleve ízesebbek, másrészt meg úgy tudja variálni, ahogy neki jól esik, miböl mennyit kivánna.
Hagyd egyedül, kézzel enni, így mindenki jól jár.
Azt én sem értem, a fött ételt (különbözö fött, párolt, sült zöldségek húsok) miért nem lehet kézzel enni?
Egyébként a gyereknek nem fött ételre van szüksége, ha csak nyersen eszik több mindent, az pont olyan jó.

Miert nem eszik fott etelt? Barmit meg lehet fogni kezzel. Hus, zoldseg, teszta, rizs, krumpli, mittudomen. Most nalunk tegnap lazac volt krumplipurevel. Meg a puret is kezzel ette. 🤷♀️ 22 honapos, tud amugy kanallal enni, de lassan, ezert megunja, kezzel eszik. En mar nem etethetem.
Oke nyilvan levest nem jo kezzel meg mondjuk fozeleket se biztos, bar ez a gyerek kitartasatol fugg🤣
De ezeken kivul millio etel van. Ti mit esztek? Nem lehet; hogy azert nem eszik fottet, mert helyette adsz neki mast es ez a baj? Mert az nem kene akadalynak lennie, hogy nem tudja megfogni, kiveve, ha csak leves meg fozelek amit fozol.

Miert nem hagyod, hogy kézzel egyen?
Fiam két éves, egyik kezében a kanál a másikkal eszik.
Vagy kézzel rakja a kanálba, és úgy be a szájába.
(Levest persze nem lehet így, de minden mást igen)

Akkor itt nem a kanállal van a baj, ha eddig mindent megevett
Szimplán csak válogatós lett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!