Tápszeres a lányom, 4 hónapos múlt. Már kóstolgatunk. Vagyis kóstolgatnánk... de nem megy a kanalazás. Pedig a tápszerrel nem mindig lakik jól, ajánlotta a dokinő a tejpépet. De még a gyümölcsöket sem tudom kanállal adni, mert az első falat után összeszorítja a száját. Meg a nyelvével löki kifelé azt, ami véletlenül bement.
A kanállal van a baj, vagy szimplán nem ízlenek neki a gyümölcsök? Vagy éretlen még a hozzátápláláshoz? De akkor mit adhatnék neki, hogy jól is lakjon? Több tápszert nem adhatok, mert kibukja. A Sinlac jó?
2011. máj. 30. 09:35
1/5 anonim válasza:
Mi is 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, szintén tápszeres a kisfiam. Nem tudom, milyen kanállal adod neki, de nálunk a műanyag kanál jött be. A fémkanáltól még most is néha fintorog (8 hónapos lesz). De bármelyikkel is próbáltad eddig, próbáld meg másikkal. Az én fiam az elején kituszkolgatta a nyelvével, közben csücsörített, így nem sok minden jutott a szájába, de azzal nem volt gond, hogy ne ízlett volna neki. Sinlacot nem próbáltam, de mostmár semmi gond kanalazással, ügyesen nyitja a száját és szól is, hogy adjam már.:)
25/N
2011. máj. 30. 10:00
2/5 anonim válasza:
Szia!
Csak tartsd oda a kanalat a szàjszéléhez, neki még a szoporeflex a dominàns, a nyelve még arra àll rà!Ezért tünik ugy, mintha lökdösné ki a nyelvével! Ne akard a szàjàba tuszkolni a kanalat! Szépen "kiszopizza" a kanàlbol!
Kisfiam is elöbb müanyag kanàlal evett, 6honapos koraota "nagyfiu", fémkanàl kell neki!:))
2011. máj. 30. 10:21
3/5 anonim válasza:
A Mülleres kanál jött be nálunk (műanyag, kb 300 ft az 5db). Még tanulgat enni, van, hogy kilökdösi, de nem azért, mert nem ízlik neki, hanem mert tanul. Ha végképp nem bírod kanállal etetgetni, próbáld ki hogy (nálunk ez most nagyon bejött): este utolsó evésnél megcsinálod a tápszert úgy, hogy teszel bele tejberizspépet. Én konkrétan 180 ml vízhez teszek 5 kanál tápszert és 2 kanál tejberizspépet. Ez így jelentősen sűrűbb és laktatóbb a sima tápszernél. (15 hetesek vagyunk, és kezdet óta tápszeresek). Ja, és van, hogy ez kevés, utána még 30-50ml "sima" tápszert is megeszik. 1/2 7-7kor vacsizik, legközelebb hajnal 3 körül kel fel csak enni, azelőtt meg 12 körül már kelt éjjel. (Még annyi info, hogy a tejberizspépben nincs mérőkanál. A sima tápis mérőkanállal 2 kanál kell 30 ml vízhez)
2011. máj. 30. 13:12
4/5 A kérdező kommentje:
Ez a tejberizs pépes ötlet tetszik, ki fogom próbálni. Már csak azért is, mert eddig átaludta az éjszakákat 9 hetes kora óta. Most 2 éjszaka is felkelt enni, egyszer 4-kor, egyszer 3-kor. És nem a foga, mert megnézte a dokinő. Egyszerűen megéhezik éjszaka. Szóval kell valami táplálóbb.
2011. máj. 30. 14:19
5/5 anonim válasza:
Az én gyerekem sem akart sokáig kanalazni, sehogyan sem. Többféle formájú kanalat próbáltam, végül a Nuk-os jött be, a többitől öklendezett. De mivel ennyire nehezen boldogultunk, én estére adtam neki tejpépet cumisüvegből. ( Tudom, nem ajánlatos. ) Nálunk kb. 9 hónapos kora óta fogad el mindent kanálból, és mostmár a kanál anyaga vagy formája is mindegy. Szerintem is a baba éretlensége van még a dologban, türelem, és kitartás! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!