Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki hagyta sírni a babáját...

Aki hagyta sírni a babáját kicsiként, csecsemőként,annál mi lett végül?

Figyelt kérdés

Csak és kizárólag a kérdésre szeretnék választ, ismerem én is a kutatásokat, tudom,hogy nem hagyunk sírni babát,stb. Én most csak érdeklődöm. Mert sehol vagy alig találtam olyan tapasztalatokat,akik hagyták ordítani. Persze,ezt nem szokás bevállalni. Szóval még egyszer: csak a kérdésre kérek választ. Babát nem hagyunk sírni soha stb válaszokat,köszi,de nem.

Lehet a gyereked pár éves,vagy akár felnőtt is, és annak idején hagytad sírni. Mi lett? Meddig tartott,és később milyen baba /gyerek/ felnőtt lett? Nem arról beszélek hogy elhanyagoltad. Hanem arról,hogy gyakorlatilag állandóan,non stop üvöltött, nem éhes,nem szomjas,tiszta a pelus,szépen fejlődik (!), szeretgeted, babusgatod, de rendszeresen rá jön az orditas,órákon át, és akárhogy próbálkozol maximum addig tart,míg az adott dolgot csinálod,amint abbahagyod megint üvölt,de van hogy az se segít. A te kapacitasod pedig véges ,mert az alap szükségleteidet,vagy a másik gyereked nem tudtad ellátni arról nem is beszélve hogy aludni is muszáj néha. Akinek nem volt ilyen a babája az elképzelni se tudja ez milyen. Szóval még egyszer: csak a kérdésre szeretnék választ.

2023. márc. 30. 13:31
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

Csodálatosak ezek a kommentek is,el se olvassa,azt se tudja van e gyerekem,és írogat. Annak van igaza aki azt írta az elején hogy ez nem sírni hagyás. Az alap szükségletem látom csak el közben. Látom, elment olyan irányba a téma ami nem szolgálja az epulesem. Nem akarok bele menni egyéb körülményekben sem,nem véletlen enm tanácsot szeretnék (honnan is tudnátok hogy nincsenek már szüleim,higy 20 évesen egy targoncaval elutottek és csavarok tartják a gerincem,igaz,tudok járni meg minden, de ezerszer nehezebb így. Nem véletlen nem atancsot kérek. )Direkt pedig sosem hagyom sírni.

Aki ezentúl a kérdésre szeretne valaszolni privatban tegye. Én kikovetem a kérdést,mert már vadvizekre tért.

2023. márc. 31. 12:18
 32/43 anonim ***** válasza:
64%

Gondolhattad,hogy vadvizekre fog terni,hiszen olyanokat irtal,hogy nem tudsz mast csinalni,mikor elaludnal es a babad sirni kezd,minthogy hagyod orditani,mert faradt vagy,kivagy,ott a haztartas meg a nagyobb gyerek.

Es igen,szerintem sem normalis az ilyen anya.

2023. márc. 31. 12:22
 33/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem sírni hagyás az szerintem,amikor muszáj vagyok elmenni wc-re,ha sír is,mert nem tudok máshogy, nyilván rossz közben hallgatni vagy jön a postás és át kell vennem,de ő sír addig a kiságyba. Az elején volt olyan őszintén,hogy szoptatás közben ettem, mert máshogy nem ment. Amikor alszik és leülünk a férjemmel enni és mindig akkor ébred és iszonyat sír, üvölt,ha ennénk tovább azért is,az szerintem megint sírni hagyás. Az szintén az,amikor üvölt órákig pl. te meg alszol mellette,hogy az alvást kielégítsd. Oké hogy szükségletek,de ez azért más,szerintem. Ha meg csak az a válasz tetszik,aki szerint nem sírni hagyás hogy direkt alszik tovább az ember és az ellentétes vélemény nem tetszik,furcsa. Részleteket nem írtál amúgy, ezért találgat itt sok ember,mivel amit leírtál az az egy dolog elég érdekes. Segíteni szeretnének tök sokan,ennyi. A kedves válaszokra nem is reagáltál.
2023. márc. 31. 13:50
 34/43 A kérdező kommentje:

Azért nem reagalom le mert nem ez volt a kérdés. Nagyon bánom hogy bármi részletet leírtam ,írhattam volna azt is hogy dolgozatot írok,ahhoz kell,stb bár akkor is valszeg elszabadult volna a pokol.nem segítséget kértem,világosan látszik a kerdesembol.

Nem érzem magam szar anyának. Ennem kell,furodni kell, stb és két hét nem alvás után leforraztam magam fel álomban teavízzel,de még ez sem volt elég jel, egyik éjjel a gyerekszobabol.kimenet hanyatt estem a küszöbön,akkor jött el a pillanat valamennyit muszáj aludnom ha csak egy két órát is,mert mi van ha a gyerek is ott van a kezemben,vagy leserulok,ki látja el a picit és a nagyot. Arról nem is beszélve egy gyereknek anya kell,egy épkézláb anya,nem egy (idegbeteg) zombi. A zárójel fakultatív. Nem fogok snekinek magyarázkodni,azon én már tul vagyok. Jó anyja vagyok a gyerekeknek,ezt tudom,a kérdésem sem arról szólt,az vagyok e vagy nem.még csak arrol sem hogy mire számítsak ha sírni hagyom kicsit.egyszeruen kíváncsi voltam,mennyien vannak,akik ezt csinálják,mi volt a tapasztalatuk,mire jutottak. De sajnos még egy anonim fórumon sem őszinték az emberek,persze lehet hogy itt csak egy maréknyi ember olvassa a kerdest,valszeg nem itt tobzódnak az én embereim,vagy ha mégis,hát nem csodálom ha ezek után a kommentek után ők is csendben maradnak.

Ui megnyugtatok minden osanyat,akárhogy hordozod,akárhogy szereted,akármit csinálsz a gyerekednek mindig lesznek majd felnőtt korában veled kapcsolatos megoldatlan problémái. Ha nem azért,mert egy kicsit sírni hagytad,akkor másért. Mindig.Persze tudom,hogy ezt ti (ezt is) már tudjátok,és nálam csak jobbak vagytok. Hát legyetek,nekem nyolc. Őszintén sajnálom hogy nem kaptam sok érdemi választ.

A segítő szándékot pedig értékelem,de ha az kellett volna,arra írtam volna ki más kérdést. A pokolra vezető út is..,ugyebár.

2023. márc. 31. 14:39
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
Egy csomo valaszt kaptal,nem csak azoktol akik szaranyanak tartanak..mennyi kell meg?
2023. márc. 31. 15:14
 36/43 anonim ***** válasza:
84%

Kösd fel akkor a nadragodat,ha par het utan ennyire feladtad...van amelyik gyerek 3 honapos koraig nem alszik rendesen,felvan,sir...az enyem

11 honapja nem alszik rendesen még elek pedig szoktam furodni is meg enni is...

2023. márc. 31. 15:16
 37/43 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem inkább az a szomorú, hogy 2023-ban még bárkiben felmerül a sírni hagyás. Add oda szerencsétlen gyereket valakinek egy éjszakára, kapjon addig tápszert vagy lefejt tejet, aludd ki magad aztán kezdd újra. De elhiheted, hogy rajtad kívül vagyunk még páran, akiknek a gyereke nem alszik se nappal, se éjszaka, és mégsem jut eszünkbe sírni hagyni. Igen, lehet, hogy az enyém is sír, mondjuk max. addig, amíg pisilek, de önszántamból, direkt sose hagynám sírni. Anyák gyöngye az ilyen, valóban.
2023. márc. 31. 16:03
 38/43 anonim ***** válasza:
100%
33# vagyok. Én amúgy ezt teljesen megértem,hogy kimerültél. Én amúgy sose bírtam a nem alvást a munkahelyen se(éjszakáztam is). Volt hogy pár hó nem alvás után hajnalba amikor éppen aludt fél órát arra keltem,hogy ringatom a takarót,azt hittem,hogy a lányom ringatom,közbe ő békésen aludt a kiságyba, úgy voltam,hogy na az a maroknyi eszem is kezd elmenni mostmár. Nálunk amúgy így,hogy nekünk sincs segítségünk és már készek voltunk mindketten, hiába dolgozik felosztottuk az alvást,hogy igen is mindketten aludjunk valamennyit. Ha nagyon hosszú napja volt,akkor nem engedtem, cserébe hétvégén csináltunk ilyet,hogy egyik éjjel én, másikon ő. Tudom,nem kérsz segítséget,de pedig erre ez lenne a megoldás,amit itt más is írt,hogy odaadni vagy apának egy estére,vagy bébiszitter,vagy bárkinek akiben megbízol,mert pihenned kell. Tudom milyen rossz segítség nélkül, több 100 km-re lakik bármilyen rokonunk is, konkrétan itt senkinek sincs baratnőn kívül,mi ezért osztottuk fel a nehezebb éjszakákat.
2023. márc. 31. 16:25
 39/43 anonim ***** válasza:
75%

37 igazad van..es ez nem szimplan sirni hagyas.

Eleg kegyetlenseg a gyereket hagyni orditani amig az anyja vigan becsukja a szemet es alszik egy-ket orat...ha az en fiammal ezt megprobalnam,elajulna a sirastol...szamomra nem mentseg az,hogy ki kell pihennie magat,mert faradt...senki nem mondta,hogy setagalopp lesz a gyerek nevelese.szegeny baba meg csak 5 hetes,alig van a vilagon,azt se tudja mi van korulotte...komolyan ez a kerdes es az anya valaszai nagyon sziven utottek...eskuszom elkepzelem,hogy a kicsi sir,az anyja meg mit sem torodve vele lefekszik aludni.a szivem belefajdul...meg az allat sem hagyja magara a kolyket..az ember rosszabb mint az allat,legalabbis nemelyikunk.

2023. márc. 31. 16:34
 40/43 anonim ***** válasza:
31%
De utálatosak vagytok, szegény nő leírta már, hogy nem bírja. Kérdező, amiről írsz az nem sírni hagyás. Kitartást kívánok!
2023. márc. 31. 18:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!