Aki hagyta sírni a babáját kicsiként, csecsemőként,annál mi lett végül?
Csak és kizárólag a kérdésre szeretnék választ, ismerem én is a kutatásokat, tudom,hogy nem hagyunk sírni babát,stb. Én most csak érdeklődöm. Mert sehol vagy alig találtam olyan tapasztalatokat,akik hagyták ordítani. Persze,ezt nem szokás bevállalni. Szóval még egyszer: csak a kérdésre kérek választ. Babát nem hagyunk sírni soha stb válaszokat,köszi,de nem.
Lehet a gyereked pár éves,vagy akár felnőtt is, és annak idején hagytad sírni. Mi lett? Meddig tartott,és később milyen baba /gyerek/ felnőtt lett? Nem arról beszélek hogy elhanyagoltad. Hanem arról,hogy gyakorlatilag állandóan,non stop üvöltött, nem éhes,nem szomjas,tiszta a pelus,szépen fejlődik (!), szeretgeted, babusgatod, de rendszeresen rá jön az orditas,órákon át, és akárhogy próbálkozol maximum addig tart,míg az adott dolgot csinálod,amint abbahagyod megint üvölt,de van hogy az se segít. A te kapacitasod pedig véges ,mert az alap szükségleteidet,vagy a másik gyereked nem tudtad ellátni arról nem is beszélve hogy aludni is muszáj néha. Akinek nem volt ilyen a babája az elképzelni se tudja ez milyen. Szóval még egyszer: csak a kérdésre szeretnék választ.
A kornyezetemben enazt latom, hogy lelkileg talan meg megterhelobb azoknak, akiknel nem az elso gyerek ilyen letehetetlen, tobbemberes, siros. Mivel az elso nem ilyen volt, kozvetlenul van mihez hasonlitani, es hozzajohet az ,,errol nem volt szo“-gondolat is, mig hogyha az elso gyerek ilyen, ott meg tobb energia is van, mert nem kell masikra figyelni, es 0-24-es osszehasonlitasi alap sincs, csak max az, hogy a baratok vagy csaladtagok mit meselnek.
Nalunk ugy oldodott vegul meg, hogy rajottem a tejfeherjeerzekenysegre, es hogy gyakran sokszor kellett szoptatni, akar napi 25x is, vagy meg tobbszor, illetve nagy volt a testkozel-igenye. Utolag Adamo-hintat vennek, mert az eros rugozas megnyugtatta, illetve nala is vettemvolna babafeszket, csak akkor meg nem volt ilyen, valamint a feherzajt is sokkal elobb bevethettem volna.
Biztos, hogy nem a semmiert sir, csak nagyon frusztralo, mikor nem birsz rajonni, hogy miert. Lehet barmilyen erzekenyseg, allergia, szenzorossag (az en gyerekem pl. nagyon sirt a megnyitott csapbol folyo viz hangjatol).
Köszönöm a válaszokat,úgy látszik kezdünk nagyon elkanyarodni az eredeti kerdestol,a kifejezett keresem ellenére sem. Sajnálom,hogy ennyire nem veszik figyelembe,hogy mire vagyok kíváncsi. Ez nem az a kérdés,van épp elég ki a véleményetek a sírni hagyások kérdés. Oda írjatok.
Aki azt írta,hogy azóta,hogy édesanya,nem ítélkezik,én is így érzek. Nem látsz bele a másik helyzetébe,soha. És röpködtek is az olyan megjegyzések,hogy razarom az ajtót, édesen alszok,orvos látta már..ha elolvastatok volna (értőn) és empátiával,nem atugorva és ítélkezve,akkor nem lenne itt ennyi komment.
Nagyon sajnálom,hogy a kérdésemre csak egy pár embernek sikerült válaszolni. Tovabbra is jöhetnek válaszok, a KÉRDÉSEMRE.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!