Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg az is ártalmas ha...

Tényleg az is ártalmas ha sose hagyom sírni a babát?

Figyelt kérdés
Mármint ez sem igaz szó szerint, de igyekszem, és párszor már megszóltak érte hogy rosszul csinálom és ezzel is ártok. Pl figyelek a jelzéseire és ha látom hogy már nyűgösebb, akkor elaltatom vagy megetetem vagy oda megyek hozzá, amire épp szüksége van, mielőtt még sírni kezdene. Vagy ha mégis felsír, akkor is oda megyek hozzá. Nem veszem fel rögtön, először figyelem a testbeszédét. Kivéve ha megijedt valamitől, akkor azonnal felveszem és megnyugtatom, de ezt már a sírás hangjából felismerem. De még így is vannak azért olyan helyzetek amikor pár percet sírni a kell, pl amíg befejezem a zuhanyzást.
2022. júl. 21. 08:22
 1/8 A kérdező kommentje:
Mások szerint ez elkényeztetés. és nagyobb korában is ugráltatni fog.
2022. júl. 21. 08:25
 2/8 anonim ***** válasza:
8%
Egy kisbaba több okból sírhat. Éhes,szomjas> ,melege van. fázik, tele a pelus vagy csak unatkozik. Az okot kell megszüntetni. Ha állandóan felveszed, hozzászokik. Igaz, ma ez a divat.
2022. júl. 21. 08:37
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
Ez hülyeség. Bebizonyították,hogy tény hogy a baba abbahagyja a sírást ha ott hagyják mert rájön nem számíthat senkire,de a csendes nem síró,ott hagyott babában több volt a stresszből fakadó kortizol a vérében,mint a síró babában. Szóval ez csak a szülőnek jobb,mert nyugisabb a baba.
2022. júl. 21. 09:23
 4/8 anonim ***** válasza:
93%
Nem szokik hozzá. Bár de, hozzászokik, hogy biztonságban van, bátor, életrevaló gyerek lesz belőle, mert tudja, hogy ha bármi gondja van te ott vagy. Nem tudom ezt ki nem akarja. Az én fiam már 9 hónapos és egyáltalán nem ölbaba, pedig 3-4 hónapos koráig gyakorlatilag éjjel-nappal testkontaktban voltunk. Pont azok a félős, visszahúzódó gyerekek, akiket sírni hagynak. És az nem sírni hagyás, amíg zuhanyzol. És 2. vagy szimplán az az ok, hogy kézben akar lenni. És ezzel mi a baj?
2022. júl. 21. 09:33
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Hülyeség. Én is folyton fölvettem, kendőben altattam, éjszaka együtt alszunk egy nagy ágyban. Mégis napi 4-5 órákat eljátszik magában a padlón, ha kipihent és nincs baja. Ha nyűgös, fáradt már, akkor ölbe kívánkozik, hát még ha beteg, persze. Föl is veszem, ha tudom. Nem igaz, hogy hozzászokik, hanem ez veleszületett szükséglete a babának. A lelki egészségét szolgálod, ha kielégíted. Ez a tanács olyan, mintha azt mondanák, ne adj neki enni mindig, ha éhes, mert hozzászokik és mindig enni akar majd. Néha éheztesd!
2022. júl. 21. 11:25
 6/8 anonim ***** válasza:
58%

Én magát a koncepciót nem értem. Hogy kell elképzelni, hogy hagyjuk sírni a babát? Nyilván ha a budin ülök, befejezem a dolgom és hagyom sírni, de ha mellette ülök és éppen csak a telefonom nyomkodom is hadd sírjon, majd elhallgat? Ha hozzá sem nyúlok, honnan tudom, hogy pl. nem pelust kell cserélni? Vagy akkor is hagyni kéne a kakiban úszni, nehogy elkényelmesedjen?

Szerintem van határ. Van amikor azt mondom, hogy igenis lenyelem még azt a két falatot, addig sír, hát istenem. Szerintem ennyire önzőnek kell lenni, ha úgy jön ki a lépés. De nem fogom bezárni a szobájába, amíg álomba nem sírja magát az üvöltéstől, nyilván.

2022. júl. 21. 12:55
 7/8 anonim ***** válasza:
68%
6. Sokak szerint meg kell etetni, szigorúan 3 óránként persze, pelenkát cserélsz becsukod az ajtót és nem mész be. Egyszer egy ilyen elveket valló hölgyikével belementem és megkérdeztem, hogy mi van ha az anya nem bírja hallgatni. Kapaszkodj meg, füldugót ajánlotta. Vajon miért is van ennyi sérült lelkű felnőtt, nem is értem..
2022. júl. 21. 15:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Sose hagynám sírni,nyílván más ha épp a wc-n ülök vagy ilyesmi.. de amúgy sose. Neki én vagyok a minden a biztos pont akire számíthat és így tudatja h valami nem jó.

Aki sírni hagyja szándékosan a babáját azt én is bezárnám a fenébe étlen szomjan valahova napokig azt ordítson.. -.-

2022. júl. 28. 01:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!