Ha sírni hagyom a babát 1-2x akkor baja lehet?
Kérlek ne szedjetek szét! Nem szoktam általában sírni hagyni, és nem is tervezem! DE nagyon beteg lettem, egyedül vagyok a gyerekkel. Férjem kamionsofőr, nem sokat van otthon. Szüleim nem élnek. Anyósék még fiatalok, hétköznap dolgoznak még és messze laknak. Így csak hétvégén tudnak segíteni. De most például nem tudtak jönni. A többi napon teljesen egyedül gondozom, fürdetem, etetem és foglalkozom a lakással.
Tudom, nem vagyok mártír vagy ilyesmi, sokunknak nehéz.
Viszont most nagyon lebetegedtem. És a fiamnak napok ota rossz napjai vannak. Valószínűleg fogzik már (5 hós) és megetettem, peluscsere, játek… közben mellé feküdtem… láttam fáradt, de hiába tettem agyba, visított. Újra megnéztem szüksegleteit… igen, tudom - fel kell venni, vígasztalni. Meg hordozót hasznaljak… DE most tényleg nagyon szarul vagyok, szédülök, alig élek… nem bírtam egyszerűen fizikailag felemelni…. Féltem leejtem… nem bírom… hasmenés/hányás és még mindemellé covid…. és hagytam őt sírni mert egyszerűen muszáj volt elmennem wc-re… szegény majdnem 1 órát volt így. Azóta (2 napja) többször volt ilyen, mert egyszerűen nem bírom….
Mára már valamivel jobban vagyok. Nyilván igyekszem sokkal tobbet foglalkozni vele, de tudom hogy psziches gondokat okozhat ha sirni hagyjuk a babát….
De tudja valaki hogy ha mondjuk ilyet csak most csináltam, azaz nem rendszeresen csak 1-2 napig volt ilyen… akkor már ez is károsíja?
Nagyon remélem hogy nem…
Köszönöm
Ne haragudj, de még ha fizetsz is érte, segítséget kell ilyenkor hívni.
Én műtétre vártam, borzalmas hasfájásom volt (epegörcs, besárgultam, végül hasnyálmirigy gyulladás) és hívtam segítséget, mert nem tudtam rendesen ellátni a gyereket.
Szerintem felnőttként ez volt a felelős döntés. Ha nem lett volna elérhető rokon, akkor fizetett segítséget hívtam volna. Nem hinném hogy ilyenkor kéne mártírkodni. Ha szédülsz és fizikailag képtelen vagy a gyereked felemelni, jelenleg épp veszélyezteted, pl hogy mégis megkísérled és leejted.
Én is azt mondanám, hogy máskor ha ennyire rosszul vagy, akkor inkább hívj fizetett segítséget, 1-2 napnak bele kellene férnie mindenki költségvetésébe, mert ez szerintem is veszélyes. Ha egyszer mondjuk elájulsz és nincs ki segítsen, se a gyereket ellássa, akkor mit csinálnál? Szóval ezt máskor gondold végig, ha megint ennyire rosszul leszel.
Amúgy a kérdésedre válaszolva, szerintem nem lesz ennyitől baja. A rendszerszintű sírni hagyás biztos árt, de pár alkalomtól, főleg ha egyébként mindig rendesen ott vagy vele, nem hinném, hogy gond lenne. Akinek többedik gyerek, és még az idősebbek is relatíve kicsik, ők sem tudnak egyből ugrani a kisbabák minden nyikkanására, mert sokszor a nagyobbakkal kell foglalkozni, szóval ilyen előfordul. Na meg a másik, hogy ha amúgy se nyugodna meg különösebben, ha ringatod, akkor mellette feküdve, beszélve vagy dúdolgatva, akár csak simogatva is pont annyit teszel, amennyit adott helyzetben tehetsz. Nem hagyod magára, érzi, hogy ott vagy, ez a lényeg ilyenkor.
Most nagyon rossz anyának erzem magam es buntudatom van :(
Remelem nem lesz baja emiatt
Covidos volt (vagy még az), mégis ki vállalta volna így el?
Kérdező nem lesz semmi baj.
Hívjon segítséget úgy h covidos?!
Utána meg a segítsége menjen át más kisbabás házba?
Ne már!!!!
Attól h most nem tudod őt kézben tartani pár napot, nem lesz baja. Nyilván még wcn vagy hagynod kell őt.
A háztartást hanyagold ha nyűgös. Feküdj oda mellé, aztán majd csak túllesztek ezen.
Ne zuhanj ettől magadba
Egy nagyon beteg, covidos anya mellé szerintem nem jön fizetős segítség se. Legalábbis nem reális áron az tuti...
Nekem is volt, hogy egyik pillanatról a másikra 39,7es lázam lett, majd meghaltam úgy fájt mindenem, a férjem meg éppen 140 kilométerre volt. Én annyit tettem, hogy szóltam a szomszédoknak, akikkel jóban vagyok, hogy pár óránként kérdezzenek már rám legalább, hogy megvagyunk e még, mert férjem csak este tud jönni. Szóval én környezetemben jeleztem, hogy valaki fél szemmel azért figyeljen minket, ennél többet nem vártam tőlük, aztán kb a padlón feküdtem a fiam mellett, amíg haza nem tudott jönni a férjem. Addig ő is nyűgösebb volt, meg látszott, hogy nem tetszik neki a helyzet, de nem tudtam ennél többet tenni. Azóta sincs semmi baja. Szerintem néha leoszt ilyen napokat az élet, de ettől még nem vagy rossz anya.
Felejtsd el ezt a sok hülyeséget, amit írnak neked.
Ennyitől nem lesz baja a babának, és szar anya sem vagy egyáltalán. Jobbulást! ❤
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!