Csak szerintem túlzás amit az anyós csinál?
Figyelt kérdés
Előre leszögezem hogy mindenben segít amibe csak tud, de ő úgy van a dolgokkal, hogy ő mindent jobban tud. 4,5hós a kicsi, ármentünk ebédre az anyóshoz erre fel ebédközbe miután a kicsi megitta a tápiját, adni akart neki pörköltes kenyeret. mesélte ebbe a korba nyugodtan tunkoljunk neki a töltött káposzta, pöri szaftjából, kis zsíros kenyérkét. még a hozzátáplálás nincs elkezdve,így nyilván nem kap, de elsőre amúgy is zöldség-gyümölcs lesz. másik meg hogy csokit/tejszeletet adna neki mikor pontosan tudja hogy nem kéne. el lett mondva neki hogy késöbb mikor már hozzátáplálunk akkor is inkább hozzon 1 friss gyümölcsöt mint édességet. nem, nem vagyok ellene de rendszeresen nem fog kapni édeset. másik dolog mrg hogy hírtelen felindulából meglátogat (1utcára lakik) mikor alvó ideje van a kicsinek. ébren tartja, játszik vele és a végére már nagyon nyűgös a gyerek. de nem fogja fel hogy kérdezzen meg előtte és jöjjön 1órával késöbb mondjuk.2023. márc. 23. 21:08
31/31 anonim válasza:
#20 Ahogy előttem már írták, a saját anyját sokszor jobban le tudja rendezni az ember. Egyfelől jobban ismeri, így talán tudja, mivel szerelheti le, másfelől a viszony is más, közelebbi, így több minden belefér. Vannak dolgok, amit az anyámnak mondanék, de az anyósomnak inkább nem, mert nem szeretném megsérteni a férjem anyját. Pl. nálunk mindkettejüknek gond volt a szoptatással, érzékeny téma, anyunál sejtem, hogy kb. meddig mehetek el, anyósnál csak óvatosan. Aztán van egy olyan része is, hogy ha az ember abban nőtt fel, amiben, azt sokszor természetesnek veszi és néha nem is tudatosan, de ő is azt csinálja, viszont simán lehet, hogy az anyós teljesen más irányt követett. Nálunk például édesanyám etetés szempontjából elég szigorú volt: nem volt kötelező megenni azt, amit adott, de akkor nem volt más sem. Anyósom próbálta elkerülni, hogy éhes maradjon a fia, így ha valamit nem evett, kínálta mással. Anyu nem adott sok édességet, anyósom adna (ebben néha egyébként Após akadályozza meg, aki szintén nem az az édességgel tömős típus). Nekem egy áldott jó, segítőkész és értelmes anyósom van, sokszor a férjem is lerendezi, ha szükséges, mégis valamivel több a konfliktus vele, mint az édesanyámmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!