Csak szerintem túlzás amit az anyós csinál?
Az én anyósomnak a tea a mániája, még arra is mindig felmegy bennem a pumpa, hogy az 1 hónapos gyerekeimnek akart babateát adni, és minden alkalommal kérdezi, hogy mikor fognak mást is inni anyatejen kívül?
Ennél ez a sztori ezerszer durvább, te jó isten, én nagyon felháborodnék, ha bárki ilyet mondana nekem, hogy majd ő jobban tudja, hogy mi a jó a gyereknek. 😀
A betoppanós dolog is abszurd, beszélj a férjeddel is, és az anyóssal is, hogy egyeztessen előre, illetve tartsa be a te általad megszabott hozzátáplálasi rendszert.
Nálunk is ugyanez megvolt sajnos.
5 hónaposnak csokit adott a szájába, egy pillanatra mikor elfordultam pedig előtte szavakkal is elmondtam hogy nem ehet olyat...de ő csakazért is. Rászóltam erélyesen, elvettem tőle a babát, utána persze én voltam a szemét, mert megsértettem, de nem bánom. Ha nem lehet vele értelmesen kommunikálni akkor így járt.
A betoppanás aztán 3 órát itt ücsörgés is megvolt. Arról magától leszokott nálunk de más miatt nem ér rá, amúgy lehet csinálná. Arra az volt a tervem hogy elmegyek sétálni, vagy magamra kötöm a gyereket, szóval vagy nem vagyunk itthon vagy nem tud vele mit csinálni már akkor megunja talán.
A "fenevelt egy gyereket" 'érvre' anno annyi volt a válaszom, hogy az utca végén a Lakatos Rozika meg hatot, szóval akkor inkább tőle kérek majd tanácsot, hat mégiscsak több, mint egy.
Kuss is lett rögtön.
"joga van látni az unokáját"
Erre meg azt lehet válaszolni, hogy ha alvás közben akarja látni, akkor végig csöndben osonjon.
Hú, pedig nekem is az lett volna a tanácsom, hogy kérd meg a férjedet, beszéljen az anyjával, hogy fogja vissza magát. A csengő kikapcsolása jó ötlet. Megmondod, hogy a baba felébred a csengőre, így jobb neki.
Hozzátáplálás: az nálunk is konfliktusforrás volt, 30-40 évvel ezelőtt mások voltak a tanácsok, mint most. Teáztatni szerette volna az anyósom, na meg jóval hamarabb elkezdeni az egészet. Igaz, neki nem volt teje, nekem meg szerencsére igen (ennek szívből örült mindkét nagymama). Ezeknél és csomó más dolognál a sarkamra álltam, az édességnél szerencsére sikerült olyan kompromisszumra jutnunk, hogy házi készítésűt kaphat a nagymamáktól. Így megvan a kiváltságuk és ennyi szerintem még belefér, ha én egyébként nem tömöm napi szinten édességgel.
"házi készítésűt kaphat a nagymamáktól"
Zseniális ötlet, gratulálok!
Én nem értem, itt mindenkinek csak az anyósa mond ilyen dolgokat, a saját anyja sosem? Mert feltételezhetöen az anyós is anyja egy nőnek (nyilván nem biztos), a lányának nem mond hülyeségeket, csak a menyének?
Vagy tőle elfogadjátok, őt nem szidjátok? Komolyan csak kíváncsiság, mert a nők mindig csak az anyósokat szidják ilyenekkel, de egy fiús anyuka lányos is lehet egyben :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!