Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak szerintem túlzás amit az...

Csak szerintem túlzás amit az anyós csinál?

Figyelt kérdés
Előre leszögezem hogy mindenben segít amibe csak tud, de ő úgy van a dolgokkal, hogy ő mindent jobban tud. 4,5hós a kicsi, ármentünk ebédre az anyóshoz erre fel ebédközbe miután a kicsi megitta a tápiját, adni akart neki pörköltes kenyeret. mesélte ebbe a korba nyugodtan tunkoljunk neki a töltött káposzta, pöri szaftjából, kis zsíros kenyérkét. még a hozzátáplálás nincs elkezdve,így nyilván nem kap, de elsőre amúgy is zöldség-gyümölcs lesz. másik meg hogy csokit/tejszeletet adna neki mikor pontosan tudja hogy nem kéne. el lett mondva neki hogy késöbb mikor már hozzátáplálunk akkor is inkább hozzon 1 friss gyümölcsöt mint édességet. nem, nem vagyok ellene de rendszeresen nem fog kapni édeset. másik dolog mrg hogy hírtelen felindulából meglátogat (1utcára lakik) mikor alvó ideje van a kicsinek. ébren tartja, játszik vele és a végére már nagyon nyűgös a gyerek. de nem fogja fel hogy kérdezzen meg előtte és jöjjön 1órával késöbb mondjuk.
2023. márc. 23. 21:08
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
8. Téves, van jó néhány könnyen emészthető zöldségünk, ráadásul azokat ugye általában főve kapja a baba, míg a gyümölcsöket jellemzően nyersen.
2023. márc. 23. 21:55
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyósomnak a tea a mániája, még arra is mindig felmegy bennem a pumpa, hogy az 1 hónapos gyerekeimnek akart babateát adni, és minden alkalommal kérdezi, hogy mikor fognak mást is inni anyatejen kívül?

Ennél ez a sztori ezerszer durvább, te jó isten, én nagyon felháborodnék, ha bárki ilyet mondana nekem, hogy majd ő jobban tudja, hogy mi a jó a gyereknek. 😀

A betoppanós dolog is abszurd, beszélj a férjeddel is, és az anyóssal is, hogy egyeztessen előre, illetve tartsa be a te általad megszabott hozzátáplálasi rendszert.

2023. márc. 23. 21:56
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ugyanez megvolt sajnos.

5 hónaposnak csokit adott a szájába, egy pillanatra mikor elfordultam pedig előtte szavakkal is elmondtam hogy nem ehet olyat...de ő csakazért is. Rászóltam erélyesen, elvettem tőle a babát, utána persze én voltam a szemét, mert megsértettem, de nem bánom. Ha nem lehet vele értelmesen kommunikálni akkor így járt.

A betoppanás aztán 3 órát itt ücsörgés is megvolt. Arról magától leszokott nálunk de más miatt nem ér rá, amúgy lehet csinálná. Arra az volt a tervem hogy elmegyek sétálni, vagy magamra kötöm a gyereket, szóval vagy nem vagyunk itthon vagy nem tud vele mit csinálni már akkor megunja talán.

2023. márc. 23. 21:56
 14/31 A kérdező kommentje:
Próbáltam vele beszélni többször is. a válasza "az ő gyereke is felnőtt valahogy" (végig a nagyi vigyázott rá azt azért tegyük hozzá) "felnevelt egy gyereket" látogatósdira meg annyit mond "joga van látni az unokáját" már gondolkodok rajta bezárom az ajtót alvásidőbe, kikapcsolom a csengőt és ha jön úgy teszek mint aki nem veszi észre. amúgy nem vagyok ellene hogy jöjjön csak ne rosszkor jöjjön.
2023. márc. 23. 22:08
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

A "fenevelt egy gyereket" 'érvre' anno annyi volt a válaszom, hogy az utca végén a Lakatos Rozika meg hatot, szóval akkor inkább tőle kérek majd tanácsot, hat mégiscsak több, mint egy.

Kuss is lett rögtön.

2023. márc. 23. 22:21
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

"joga van látni az unokáját"

Erre meg azt lehet válaszolni, hogy ha alvás közben akarja látni, akkor végig csöndben osonjon.

2023. márc. 23. 22:28
 17/31 anonim ***** válasza:
90%

Hú, pedig nekem is az lett volna a tanácsom, hogy kérd meg a férjedet, beszéljen az anyjával, hogy fogja vissza magát. A csengő kikapcsolása jó ötlet. Megmondod, hogy a baba felébred a csengőre, így jobb neki.

Hozzátáplálás: az nálunk is konfliktusforrás volt, 30-40 évvel ezelőtt mások voltak a tanácsok, mint most. Teáztatni szerette volna az anyósom, na meg jóval hamarabb elkezdeni az egészet. Igaz, neki nem volt teje, nekem meg szerencsére igen (ennek szívből örült mindkét nagymama). Ezeknél és csomó más dolognál a sarkamra álltam, az édességnél szerencsére sikerült olyan kompromisszumra jutnunk, hogy házi készítésűt kaphat a nagymamáktól. Így megvan a kiváltságuk és ennyi szerintem még belefér, ha én egyébként nem tömöm napi szinten édességgel.

2023. márc. 23. 22:30
 18/31 anonim ***** válasza:
92%

"házi készítésűt kaphat a nagymamáktól"

Zseniális ötlet, gratulálok!

2023. márc. 23. 22:35
 19/31 anonim ***** válasza:
91%
Hát én elég laza voltam hozzátápláláskor, de pöris kenyeret akkor se adtam volna 4,5hónaposan.
2023. márc. 24. 05:31
 20/31 anonim ***** válasza:
0%

Én nem értem, itt mindenkinek csak az anyósa mond ilyen dolgokat, a saját anyja sosem? Mert feltételezhetöen az anyós is anyja egy nőnek (nyilván nem biztos), a lányának nem mond hülyeségeket, csak a menyének?

Vagy tőle elfogadjátok, őt nem szidjátok? Komolyan csak kíváncsiság, mert a nők mindig csak az anyósokat szidják ilyenekkel, de egy fiús anyuka lányos is lehet egyben :D

2023. márc. 24. 06:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!