Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem túlzás már az, amit a...

Nem túlzás már az, amit a hugom csinál?

Figyelt kérdés

A 14 éves hugom ebben az évben fogja kezdeni a gimit.Van egy barátnője, akivel egy osztályba lesznek, de már havonta a 40km-re lévő városba járnak egyedül vásárolni, meg mozizni!Csupa márkás dolgokat kér a szüleinktől.Nike, adidas cipő, sapka.Bershka, tally stb. ruhák.A telefonja is egy Iphone se!Láttam a messengerét, egy csomó mindenkivel beszélget!Nagy részük ráadásul fiu.Nem korai még?Egy 17 év körüli fiut is láttam ott..Nem belenéztem a telefonjába, ő mutatta nekem mit beszéltek egy ismerősével, és akkor láttam.Kinézetre többnek mondanám a koránál, 2-2 fülbevalója van, és ilyen fekete kézitáskákkal járkál.Kinézetre majdnem mint a barátnője!Szép fekete haja van, de most kitalálta, hogy a végt ilyen ombre hatásúra szeretné csinálni, szürke színnel.A szüleink meg csak annyit mondtak hogy jolvan, majd megcsinálhatja.És meg is fogja szerintem jövő nyáron.És most jön az, ami szerintem egyálltalán nem való egy 14 évesnek!!Tartós hajegyenesítésre jár, valami 3d szempilla akármire is, illetve kozmetikushoz, szemöldök szedésre!Nem túlzás?Ja és jövőre úgy néz ki bérlettel fog fesztiválozni a barátnőjével(úgy hogy sátoroznak!).Most nem tudott menni szerencsére, mert közbeesett a nyaralás.Ezeken kívül jó tanuló..de akkor is.Közösségi oldalakat szerencsére nem viszi túlzásba.Talán az insta, amin többet van fent mint azt kéne.Normális ez??Mit csináljak vele?

17/L

2018. júl. 29. 22:04
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem nem.. De gondolom, nem fizetnének a szüleitek drága holmikat, ha nem tudnák megtenni. Most hogy milyen a haja, nézd, 15 évesen az enyém is festett volt. A tesómnak pl a műköröm volt az igénye, 14-15 évesen volt már neki.

Neked nincs ilyenekre igényed, vagy lenne, csak a tesódat tüntetik így ki? Mi ez a rosszindulat, hogy szerencsére nem tudott menni? Tényleg nem értem, mi vezérelt a kérdés kiírása közben.

Hogy mit csináljál vele.. Semmit.

2018. júl. 29. 22:21
 2/27 A kérdező kommentje:
Ja és azt kifelejtettem, hogy minden hónapban körmöshöz jár, műköröm miatt..
2018. júl. 29. 22:25
 3/27 anonim ***** válasza:
91%

Gondolom nem vennének neki ilyen dolgokat, ha anyagilag hanyatt vágna titeket. Normális, hogy érdeklik a fiúk is, de attól még nem biztos, hogy jár is valakivel. A hajfestés nem gáz, nem örökre szól. A többit meg ha megengedik neki, akkor ez van.

Összefoglalva: a szülők nevelik a tesódat, nem te. Nem tudsz mit tenni, maximum beszélni a szülőkkel, hogy te így látod. De ha nem problémás gyerek, nem értem, hogy mi a baj.

Irigy vagy, vagy unatkozol?

2018. júl. 29. 22:26
 4/27 A kérdező kommentje:

Mert 14 éves.. nem hiszem hogy fesztiváloznia kellene!Bármi történhet vele.

De, a ruhákat èn is megkapom, de nem igénylem akkor mennyiségben mint ő.Illetve a telefonom se iphone.

Műköröm meg szempilla meg ilyesmi kezelésekre pedig nincs szükségem.

2018. júl. 29. 22:27
 5/27 anonim ***** válasza:
62%

#3 vagyok.

Egyébként nagyon emlékeztetsz engem nővéremre, ő volt ilyen kígyó, amíg itthon lakott. Levegőt vennem sem volt szabad, és mindenhol megpróbált keresztbe tenni nekem anyánál, ahol csak lehetett. Hála az istennek elköltözött később. Jó tanács: ne ásd alá a kapcsolatot tesóddal, mert felnőttként nem fog már helyrejönni.

2018. júl. 29. 22:28
 6/27 anonim ***** válasza:
97%

"Mert 14 éves.. nem hiszem hogy fesztiváloznia kellene!Bármi történhet vele."

Hiába értek egyet veled, a szüleitek máshogy látják. Ez van. Inkább segíts neki, meg menj vele, ne itt szidd...

2018. júl. 29. 22:30
 7/27 anonim válasza:
70%
Szia! Szerintem teljesen igazad van, ha ezeket a dolgokat ellenzed, soknak tartod. Én semmi rosszindulatot nem látok ebben a kérdésben, csak testvéri féltést. Én 18 vagyok, a húgom 13, ő még teljesen gyerek, nem érdeklik az ilyen dolgok, de a szüleink nem is engednék, hogy idáig fajuljanak a dolgok. Egyedül instagramja van, azért, hogy a barátnőivel tudjon beszélgetni, de korlátozott, direkt úgy van beállítva. Szerintem szörnyű, hogy hova fajult a világ, hogy kislányok miket nem csinálnak. Az a baj kedves kérdező, hogy itt a neveléssel van probléma, tehát a szüleid nem ellenezték akkor amikor az első ilyen dolgok történtek, elengedték a pórázt, és így már a húgod is belekerült ebbe a rétegbe. Esetleg ülj le vele beszélgetni, de ne úgy, hogy azt érezze, hogy te akarod megmondani mit tegyen, abból csak baj lesz. Próbáld meg elmondani neki, hogy te mit gondolsz, és hogy csak jót akarsz neki, hogy ne akarjon ilyen hamar felnőni, legyen még gyerek ameddig lehet. :)
2018. júl. 29. 22:43
 8/27 anonim ***** válasza:
46%
Én is egyetértek veled... Sajnos kis egyenrbanc lesz a csajból, mint minden második tinilányból manapság. Többek közt ezért félek gyereket vállalni, mert hiába próbálod normálisan nevelni, onnantól, hogy bekerül egy ilyen társaságba, kész, vége, fújhatod, ha csak nem jön meg az esze. Én öcsémet féltettem, ugyanez volt csak fiúba. Csak a márkás ruhák, csak a majomkodás meg a buli és az ecsethaj. De az én szüleim szerencsére normálisak, úgy oldották meg, hogy elküldték egész nyárra segédmunkáskodni és a zsebpénzt megvonták tőle egész évre. Nagyon hamar helyreállt az értékrendje, rájött a pénz értékére, illetve azért megkapta a magáét a többi szakmunkástól, ott azért kőkemény hierarchia van, megtudta, hol a helye és találkozott más közegből érkezett emberekkel is. Nagyon jót tett neki, azóta sokkal normálisabb.
2018. júl. 30. 06:59
 9/27 anonim ***** válasza:
81%

A fele normalis, a fele tenyleg tulzas, de ugye a szuleid állják, szoval...

Egyedul vasarlas, mozi... Detto ugyanezt csinaltam.

Markas ruhák csak... Függ az aratol is, de tulzas, bar szuleid nyilvan megtehetik.

IPhone túlzás.

Fulbevalo, kezitaska - nekem is volt. Ja dupla annyi idős vagyok mint ti.

Az hogy beszelget nem gáz, de nem mindegy hogy mirol..

Festés korai, de sokan csinaltak az "en idomben is". Kozmetikushoz en is jartam, szedetni, festetni, de a műszempilla is korai.

Egyedul a fesztivalozast nem engednem. Meg ha kovetelozik..

2018. júl. 30. 08:53
 10/27 A kérdező kommentje:

Sokan tényleg nem értik..

Írtam, hogy most megy gimibe.Nem akarom hogy egyből kinézzék, meg kiközösítenék.Mert ha nem ismerném a személyiségét, csak kinézetre meglátnám, akkor nem igen állnék vele én se szóba..ezt nem akarom, hogy ez legyen vele.Azt fogják hinni róla, hogy egy hülye ... pedig egyáltalán nem az!

2018. júl. 30. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!