Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyire túlzás amit csinálok?

Mennyire túlzás amit csinálok?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok és lány.Tavaly nyáron rúgtam be életemben először.Idén nyáron elég sokat járok el egyik rokonomhoz akinél általában mindig iszom mostanában.Voltunk nyaralni egy hetet egyszer voltam lent igazán berúgva(7 pohár felest ittam kb) túl gyorsan ittam és aznap semmit nem ettem.De ezen kívül minden nap ittam alkoholt.Mióta visszajöttünk nyaralásról és átmegyek ahhoz a rokonomhoz heti egyszer 2-3 napra mindig iszom.

2013. júl. 30. 16:57
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
14 éves vagy. Az alkohollal pusztítod az agysejtjeid és a növésben levő tested. 4 év múlva már nem jut eszedbe, hogy túlzás-e, addigra alkoholista leszel. Az egyetemisták is ezt csinálják, csak ők már 18-20 évesek. A fiatalok nagy része iszik, ez tény. Kár, hogy nem látják be, mennyit ártanak maguknak ezzel. Értelmesebb fiatalok is vannak, akik sportolnak alkohol helyett, akik tudják, milyen értéket képvisel az egészségük. Nem csak hogy túlzás, amit teszel, de egyenesen hülyeség. 14 évesen is felelősséggel tartozol magadért, csak nem fogod fel.
2013. júl. 30. 17:00
 2/26 anonim ***** válasza:
81%
Eléggé az, de lehet hasznodra fog válni, ha 15-6 éves korodra már kinövöd az ivászatot ilyen mértékben.
2013. júl. 30. 17:00
 3/26 A kérdező kommentje:
tudom és igazatok is van ,de amikor ott vagyok és mindenki iszik akkor rossz nézni,hogy csak én nem.Meg az a másik,hogy nagyon zárkózott vagyok és leginkább csak akkor tudok feloldódni hogyha iszom:/
2013. júl. 30. 17:03
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha mindenki más lövi magát, akkor te is? Tipikus kútba ugrás... Na, ez az alsó tagozat!

2. A személyiséget fejleszteni kell, hogy merj megszólalni és nem kábítani az agyad mindenféle tudatmódosítóval. Ez nem megoldás semmire sem.

2013. júl. 30. 17:08
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Az a rokon nagy dicséretet érdemel aki 14 évesnek önt annyit h be is rúgjon. Esetleg kis kóstoló de h minden nap igyon?? Az gáz. Én nem papolok arról h ne igyon meg hasonlóak mert anno engem sem kellett félteni bulik terén. No de én 19 évesen kezdtem. Ki is éltem magam. De azért az nem mindegy h hány évesen kezded hiszen pár év múlva jönnek majd igazán a nagy bulizós idők. Addigra meg már mi lesz? Inkább ne járj át ha nem tudod megállni. És hidd el feloldódsz majd később pia nélkül is. :)
2013. júl. 30. 18:09
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek a 4 es válaszolóval, hasonlót akartam írni.

Egyébként a 2. mondatod után túlzásnak tartottam a dolgokat...

13 évesen nem is engedtek el otthonról a szüleim este (hála Istennek, bár lehet akkor nem ezt mondtam) , nem hogy berúgjak... :O

2013. júl. 30. 18:15
 7/26 A kérdező kommentje:
anyám nem tudja és nevelő apám sem.
2013. júl. 30. 18:19
 8/26 anonim válasza:
64%

14 évesen azt sem tudtam,hogy a sörön kívül a többi alkoholos italnak milyen íze van,és azt is 1-2 kortyot ittam néha apuméból.Jó,mostmár ez nem teljesen így van...azóta rendszeresen eljárok bulizni és ez hozta is magával,hogy megkóstoltam mindenfélét.Az elején csak 1-2 korty,utánna jött a többi,mostmár 2-3 pohárral megiszok egy buliban a barátnőimmel,DE a részeg fogalmát meg sem közelitjük.Szerintem azért közel sem mondható normálisnak,amit te csinálsz 14 évesen,még akkor sem,ha fiú lennél.

16/L

2013. júl. 30. 18:35
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 16 alatt abszolút nem kéne alkoholt inni,sőt 16 -17évesen is a gyerekemnek alkalmakkor adnék max 1 pohár bort,vagy sört vagy pezsgőt,esetleg nagy családi ebéd előtt egy fél kupica likőrt,vagy ha 17 évesen elmegy alkalomadtán bulizni ott is nyilván inna de mivel otthon nem tilalom néha az alkohol nem lenne részeg,persze meg fogja tapasztalni 17-18 évesen biztosan egyszer kétszer,de hát én is keresztülmentem ezen kísérleteztem.De mélységesen elítélem,hogy 13-15 évesek alkoholizáljanak sőt azt is,olyan buliba menjenek ahol ihatnak.
2013. júl. 30. 18:38
 10/26 anonim ***** válasza:

Marhára nem tesz jót! Rombolja az agysejteket meg ilyeneket. De ha neked ez kell... Én 13 vagyok nem iszom , nem is tervezem még egy jó darabig. Szüleim megengedik ,hogy igyak 1-2 kortyot az ő alkoholmentes citromos sörükből de ezt is csak ritkán.

Egészségtelen.!! Szerintem jobban tennéd ha leállnál vele.

Szüleid is igazán értenek a neveléshez , gratulálni tudok -.-"

2013. júl. 30. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!