Normalis ez? Nem tulzas mar egy kicsit?
A lanyom 16 eves lesz hamarosan es megszallotja a tisztassagnak. ( sot a rendnek is )
Ami engem aggaszt ,hogy mennyire viszi ezt tulazasba.
Pl: MINDEN EGYES alkalommal minden cipojet kiteszi hasznalat utan 1 orat szellozni a napra, majd a feher csikot addig mossa mig hofeher nem lesz, a belsejet kitorli es a kulsejen pedig vegig megy kefevel.
Kene aggodnom? Mindig ugy neveltem, hogy vigyazzon a dolgaira, a masokera meg plane.
A kényszeres viselkedést és a normálist két szempont alapján lehet elkülöníteni egymástól 1. Elvesz-e annyi időt az ember életéből, hogy az már kárára van, (pl. nem marad ideje tanulni, barátokra stb.)
2. Ha valami miatt nem tudja végigcsinálni amit szokott mit érez. Kivált-e ez belőle olyan feszültséget, megmagyarázhatatlan rossz érzést, ami miatt bármi áron mégis végigcsinálja.
Nem hinnem , hogy lelki problema volna, jo a kapcsolatunk.
Orvendek neki, csak nagyon furcsanak tartom, mas korabeli fiatal nem foglalkozik ilyensmivel, meg indulas elott sem kepes megpucolni, nem ,hogy hasznalat elott.
Marad eleg ideje tanulni, altalaban massal szokta elvesztegetni az idejet.
Nem vettem eszre semmi negativ gondot,ha nem tudja megpucolni, (ami nagyon ritka eset) csak mikor azt szeretne felvenni szidja magat, hogy miert nem pucolta meg, " nem mehetek ki ilyen retkes cipovel" pedig masokehoz kepest patyolat tiszta.
És csak a cipőjére ilyen háklis, vagy minden másra is?
Amúgy szerintem ne aggódj ezért. Maximum akkor vidd el dokihoz, ha már kezd belefulladni a lakás a domestos szagba.
Szerintem ha csak a cipőjének jár ez a rituálé és a többi tisztítással/tisztálkodással kapcsolatos dolgot normálisan csinálja akkor nincs baj. Mindenkinek van valami dilije.
Viszont ha más kárára megy vagy zavartan/idegesen viselkedik ha nem képes végig vinni a rituáléját akkor ott gondok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!