Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Teljesen kimerültem, más így...

Teljesen kimerültem, más így volt az első hónapokban? Vagy ez már túlzás amit csinálok?

Figyelt kérdés

Nagyon sokat vártunk a kisfiamra.Egy nehéz terhesség után egy még rosszabb szülésem volt.Hetekig annak örültem,hogy nem lett baja a kisfiamnak.Imádom és lesem minden kívánságát.Figyelem mikor alszik,egy pillanatra sem hagyom magára.A baj az,hogy nem tudok aludni.Valamiért nem merek.A szemeim fájnak,véresek.Egész nap egyedül vagyok vele,ha a párom este hazajön kicsit könnyebb,de akkor sem tudok pihenni.Csak vasárnap van itthon,akkor elviszi sétálni,hogy aludjak,de nem tudok.Féltem,hiányzik,hívom merre vannak.

Más is így volt?

2011. ápr. 9. 16:06
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Kimaradt,hogy 3 hónaposak vagyunk.
2011. ápr. 9. 16:13
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Hány hetesek vagytok?Én is így voltam az első hónapba,nem tudta aludni azt hittem valami bajom van.Aztán elmúlt magától.Már alszom éjszaka amikor ő,de nappal nem szokta én se.Megszoktam,de estére hulla vagyok.Kitartás!!!Próbálj ellazulni,bár tudom,hogy nehéz,de ha nem megy fordulj szakemberhez.
2011. ápr. 9. 16:16
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Igazi, aggódó és önzetlen anya vagy. Szerintem sokunk volt így ezzel. Viszont akkor tudod ellátni a pici fiad és odafigyelni rá, ha te is azért pihent vagy, nem vagy feszült. Ő mindent megérez ám. Olyan életösztön van ezekben a kicsi emberekben, próbálj meg kevesebbet aggódni, mert ezt túl sokáig nem lehet csinálni. Amikor ő elszundikál, dőlj le te is 1-1 órára, hidd el, hogy az első neszre fel fogsz ébredni, ilyen az anyai ösztön.

Ami pedig nem mellékes, estére a férjed pedig nem egy élő halottal fog találkozni. Ha ők kettesben sétálnak, próbálj meg picit kikapcsolni és magadra is időt szánni. A férjed ugyanúgy óvja és félti mindentől, mint te, ha bármi lenne is, úgyis te lennél az első, akit hív.

2011. ápr. 9. 16:16
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Saját megnyugtatásodra szerezzetek be egy bébiőrt,légzésfigyelőt!Mióta nekünk van én is nyugodtabban alszom!De persze így is minden neszre ugrok! :)

3 hónapos kisfiú anyukája

2011. ápr. 9. 16:36
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem így voltam éppen azért amit már írt valaki, mert úgyis tökéletesen éber voltam az első neszre. Teljesen nyugodtan aludtam éjjel is és napközben is, hiszen amint felnyögött (még sírni se kellett neki) már kipattantak a szemeim, és indultam hozzá. Még így is nehéz volt az első pár hónap, nemhogy alvás nélkül.
2011. ápr. 9. 16:55
 6/16 A kérdező kommentje:
Van légzésfigyelőnk ami bibiőr is egyben,de valamiért mégsem megy az alvás.:(Pedig annyira fáradt vagyok!
2011. ápr. 9. 19:33
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

16:36 vagyok

Próbálj valami gyengébb nyugtatót vagy altatót!Legalább mikor a párod elviszi!Neked is,de a babának pláne jó lenne ha egy kipihent anyuka foglalkozna vele!

2011. ápr. 9. 21:19
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Délután és este igyál egy-egy csésze citromfű teát, azt lehet szoptatás mellett is, segít ellazulni.
2011. ápr. 9. 21:37
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

mindenképpen próbálj valahogy ellazulni, pihenni, mert ki fogsz borulni!Én is így voltam, totál túlpörögtem.Könnyű volt a terhességem, a szülésem sem volt vészes, viszont nagyon sokat sírt a kisfiam eleinte, sokat volt fent éjjel.Anyukám sokat segített, de még akkor sem nagyon tudtam aludni,mikor pici fiam az ő ölében volt...aztán "rám parancsolt", hogy ezt ne csináljam, mert nem lesz energiám, egy idő után nem tudom ellátni majd a feladataimat.Megfogadtam a tanácsát, elkezdtem lazábban kezelni a dolgokat, és sokkal jobb.

Én is nagyon görcsölős voltam, mi is sokat vártunk a babára, de hidd el, azzal sokkal többet teszel érte, ha jól kipihened magad!

És az sem mellékes, ha tudsz pihenni, akkor vasárnap együtt sétálhattok, ami a párod szempontjából sem mindegy...

sok sikert, kitartást!Mikor nap közben alszik a babád vedd magad mellé, aludjatok együtt, így hallod a szuszogását is, én is ezt tettem:)

2011. ápr. 9. 22:23
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat,a citromfű teát kifogom próbálni.

Az a baj,hogy próbálok én aludni de nem tudok.Ha magam mellé veszem akkor is őt figyelem.Éjjel még az akváriumban lévő halak pipázására is felébredek :(

2011. ápr. 10. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!