9 hós kislányom nem ülhet. Az orvos,védőnő stb hogy ne ültessem. Nem tudtam,hogy az is ültetés ha egyedül ül,de én raktam le. Mindenhol csak azt mondták nem szabad kitámasztani,kipárnázni. Pár hete szokott ülni. Az ölemben,játéknál stb. Nagyon szereti. Most teljesen megvagyok lőve. Nem kúszik még előre és erre fogja mindenki. 7-8 hósan még nem ült meg egyedül. És akkor sem kúszott,mint a legtöbb baba.
Úgy sajnálom szegényt. Nekem is így sokkal nehezebb. Szinte lehetetlen küldetés.
Amíg nem tud magától felülni addig nem szabad ültetni mert nem elég fejlett hozzá a gerince.
2023. febr. 21. 15:48
2/13 anonim válasza:
Mászásból ülnek ki. Amíg ezt nem tudja tilos ültetni. Igen, a szomszéd a rokon a mindenki babája ült már ilyenkor, de ezt le kell sz_rni. Azzal teszed a legjobbat most, ha nem erőlteted neki.
2023. febr. 21. 16:41
3/13 anonim válasza:
Az enyém is amint 45 fokba kerül a háta a lábával, azonnal erőlködik, hogy ülne fel. A nagyobb gond tényleg az, hogy terheli a gerincét, de egy másik probléma, hogy ha megadod neki a függőleges testhelyzetet azelőtt, hogy megdolgozna, megfejlődne érte, akkor már a fekvés, hasalás nem fogja lekötni. Benne van a tudatában, hogy a függőleges helyzet a cél, és ha előbb "megkapja", akkor már frusztrálni fogja, ha visszaesik a fekvő fázisba. Úgyhogy, ha szenvedős is, szerintem az lenne a legjobb, ha visszaszoktatnád fekvő, hasaló helyzetbe, hogy magától dolgozzon meg azért, hogy függőlegesen legyen.
2023. febr. 21. 16:47
4/13 anonim válasza:
Persze hogy ültetés. Minden ültetés, ha nem önállóan és nem teljesen vízszintesből (!) jutott el a pozícióba. Az se jó pl: ha a kicsit megemelt támlájú babakocsiban felhúzza magát és úgy ücsörög.
Ha nem hallgatsz az orvosra, ártasz neki, ez lebegjen a szemed előtt, ne az, hogy így nehéz.
Ebből az ültetett helyzetből jönnek az olyan káros mozgásminták, mint amikor a fenekén csúszva közlekedik.
2023. febr. 21. 17:03
5/13 anonim válasza:
Ültetés helyett tedd hasra, és végezhetsz mindent ugyanúgy.
2023. febr. 21. 18:31
6/13 anonim válasza:
Hh nem kúszik még előre? Erre mit mond az orvos/védőnő?
(Nem kell sajnálni, bár értem, hogy hogy érted, de add meg neki egyrészt a fejlődés, másrészt a sikerélmény lehetőségét! Hogy fogsz örülni, mikor pár hét vagy legkésőbb pár hónap múlva saját maga képes lesz felülni!)
2023. febr. 21. 20:52
7/13 anonim válasza:
Ölben ültetni (hozzátáplálás miatt pl) szabad, az más kategória, persze megtámasztod a hátát, úgy. Valamint a hátadra veheted hordozóban, így el tudod a dolgod végezni. Figyelj még arra, hogy a ruhája ne korlátozza a mozgásban (pl. rugdalózó jó, szoros farmer nem ajánlott). Gondolom a forgás már megy neki, szóval tedd hasra és játssz vele. Igen, nehéz lesz, mert már a függőleges helyzetre vágyik. De azért annyira nem a világvége, sok baba felhúzza magát állásba még a kúszás idején, és az normális menete a mozgásfejlődésnek.
2023. febr. 21. 21:26
8/13 A kérdező kommentje:
Semmit nem mondanak a dokik. Tök nagy vicc az egész. Szerintem az lehet,hogy nem szeretett kis korába hason lenni. Ez lehet talán a következménye. Amúgy nincsen semmi baja. Nem tudom,hogy a farfekvésnek lehet e köze hozzá. Köszönöm 7es ,hát igen arra vágyik. Azért nehéz.
2023. febr. 22. 10:05
9/13 anonim válasza:
8as kérdező: ennek a hason léthez semmi köze. Mi sose tettük hasra a gyereket, megvártuk, amíg magától hasra fordult 6 hónapos kora előtt pár nappal (szerencsére olyan helyen élünk, ahol nem is piszkálta minket ezzel senki :D), és kb egy hónap múlva elkezdett kúszni, 9 és fél hónaposan mászni. Szóval csak amiatt, hogy keveset volt hason csecsemőként, nem fog kevésbé kúszni/mászni.
6-os voltam
2023. febr. 22. 12:45
10/13 anonim válasza:
Aki lepontozott azért, hogy megírtam, hogy ültetés helyett tegye hasra, az leírná, hogy miért? Ha épp nem hordozza (én is hordoztam a gyerekem, úgyhogy ebben se látok rosszat), akkor vajon milyen pózban kéne letenni egy kúszni/mászni egyelőre nem tudó gyereket?! Most őszintén.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!