Miért csinálja ezt a másfél éves kisfiam?
Szóval elkezdődött a dackorszak. Nagyon öntudatára ébredt a kicsi, mindent ő akar csinálni, nem részletezem, tudjátok mivel jár ez. Az a problémám, hogy azt veszem észre, hogy mindenki mással nagyon szépen eljátszik meg "viselkedik", aki nem én vagyok.
Ma reggel volt a kiborulásom, férjem felkelt hozzá 6 órakor. én még kicsit aludtam. férjem mondta, hogy szépen eljátszottak reggel, semmi probléma nem volt. ahogy én megjelentem, egyből elkezdett hisztizni, dacolni, sikítani, semmi nem jó. és ezt nem most csinálta először, mindig ez van, ahogy én megjelenek, hirtelen ez lesz, az ellenkezés, meg ilyenkor nagyon erősen kinyilvánítja az akaratát, sikít, stb.
nem tudom mit rontottam el, de nagyon erősen rombolja az önbizalmamat. igyekszem mindig válaszkészen nevelni, sajnos engedékenyebb is vagyok, mint az apja. lehet, hogy ez a baj? nincs tekintélyem előtte?
Az engedekenyseg is szerepet jatszhat. Nalunk is ez van, csak ket gyerek van. Ket baratnom is van viszont, ahol az apa az engedekenyebb, es ott meg vele csinalja az egyik csaladban egy, a masikban pedig ket gyerek.
Nagyon faraszto, dd vagy entanulok meg nemet mo dani jobban, vagy ezt kell elviselnem. Ferjem mi dig mindent elmagyaraz nekik, de csak egyszer, es roviden, en meg valahogy azt kepzelem bele, ha sirnak, hogy sosemfogjak kulonben abbahagyni, vagy pedig rossz lesz velema kapcsolatuk. Errol amugy ki szokott derulni, hogy nem igy van, altalaban kevesebb alkalom/ido kivarni, hogy megertsek/elfogadjak/beletorodjenek. Van, hogy sokaig turok, aztan egyszercsak robbanok, ami tok kiszamithatatlan nekik. Ferjemnel ismerik a hatarokat, nalam nem, igy folyton feszegetik. Igyekszem ezentamigato hondolatokkal segiteni magam, es tobbszor meghuzni a hatarokat (tamogato gondolat nekem pl., hogy persze, hogy ennyit probalkozik, hiszen gyerek, illetve mar betervezema napunkba azt, hogy feszegetni fogjak a hatarokat, es elore atgondolom, hogy mit fogok tenni). Javul nalunka helyzet, de meg nemazigazi.
Én hármassal egyetértek, szerintem sem kizárólag a biztonságról van szó. Nálunk a gyerek még nincs három, egy éve nyakig a dackorszakban. Nehezen természet születése óta, de tudja fokozni. Az apját a munka miatt kevesebbet látja, mégis neki megy minden hiszti és cirkusz. A férjem nem bírja elviselni ha sír a gyerek, inkább a csillagokat is lehozza az égről és ráhagy mindent. Semmi tekintélye, és a gyerek pontosan tudja, hogy nincs lehetetlen, csak nem elégséges a hangerő.
Nálam más a helyzet, halál nyugodtan vagyok a legordenárébb cirkusz esetén is. És ha olyan van, hajthatatlan vagyok. Emiatt hónapok óta nem találkoztam nekem szóló tombolással, ha kettesben vagyunk.
Ennek ellenére nem gondolom hogy nem érezné magát biztonságban, mert ha baj van, akkor hozzám jön (pl. betegség).
Ugyanakkor ha a férjem jelen van, én is tehetetlen vagyok, és megy a hiszti. Ezt a meccset nekik kell(ene) lejátszani.
Szóval azt javaslom, hogy ideje korán vedd fel a kesztyűt. A következetesség irtó fontos, különben elrak a lúzer dobozba, és az életben többet el nem kapod a frakkját.
Nálunk is ez volt.
Majd eltelt 2 év, most 3.5 éves. Még mindig tombol a dackorszak. Velem szemtelen, nem figad szót, visszabeszél, csúnyán beszél.
Senki mással, csak velem.
Valahol olvastam, hogy akivel a legtöbb időt van, az érdemli ezt ki
5ös, a nulladik pillanattól neveled a gyereket, a tetteiddel, ugyanis a legtöbbet abból tanul, amit tőled, tőletek lát. Illúzió, hogy ráér egyéves korában elkezdeni :D
2-es voltam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!