Mennyi képernyőidő legyen és mikortól?
Szerintem ez nem törvényszerű, amit láttál. Az én fiam 2 és fél évesen nézett először bármilyen képernyőt (oké, előtte is látta a telefonomat, de se a sok betű, se az angolul beszélő fejek nem érdekelték). Vérvételre kellett mennünk, és hiába magyaráztam el előtte, annyira kiborult hogy ne tudtak vért venni. Úgyhogy utána két hétig napi többször megnéztünk egy filmet, ahol egy kislány vérvételre megy. (Utána sikerült is.)
De ennek nem volt semmilyen ilyen hatása, amit írtál. Szóval szerintem buta ötlet elkezdeni szoktatni csak a szoktatás végett.
Hát azért nem kapcsolom ki, mert ő felébredt.
Sötét van korán, hideg van,kevesebbet vagyunk kint, biztos nem kukolok a lakásban síri csendben.
Napközben nézhetnek mesét egy kicsit de alvás előtt min. 2 óra teljen el a tévézéstől. Telefonomhoz nem nyúlhatnak. Jól alszik, nem ingerült.
Alvás előtt ne képernyőzzenek semmit, én ehhez ragaszkodom.
A nagytesó 11, neki már van tabletje, és sulis notebook, amin persze van játék, neki napi 1 óra kütyü engedélyezett, este 6ig bezárólag.
Az én fiam egy éves kora körül kezdett tévét nézni. Meséket, mondokas videókat a youtubon.
3 éves lesz és nem hisztis, már 2 évesen mondatokban beszélt, 1 éves kora óta vegigalussza az éjszakát, napközben 2 órát alszik még mindig .
Szerintem ez gyerek függő, kire hogy hat a tévé.
Szerintem ez gyerekfuggo.
2 eves most a fiam es 2 hettel ezelott vezettuk be a tv-t, naponta kb 40 percet ment eddig osszesen (reggel-delutan 20 perc).
Hat nagyon meredek melyrepulesbe kezdett, szoval 2 napja mar le van tiltva rola ujra.
Tenyleg sokkal sokkal hisztisebb, irritaltabb lett. Kiborul mindenen. Nem tudtam hogy ez problema lehet, mert amugy o egy tok nyugis gyerek volt egeszen addig, amig meg nem engedtuk neki a meset.
Nagyon durva.
Baratnomeknel meg van 4 gyerek, gyakoraltilag 3 napos koruktol nezik a tv-t, aztan amugy meg nincs semmi extra veluk. Atlag gyerekek.
Nálunk pont a youtube van tiltólistán, sikító frászt kapok amikor egy piros gyurma golyó 18 percig gurul a zöld vonalon aztán egy sárga műanyag kés ketté vágja,a nyúlnak öltözött 40 éves férfi meg ugyanazt a gyerekdalt énekli 20percig.
Inkább nézzen meg két részt a mancs őrjáratból.
Alvás előtt és evés közben nincs tv. Telefon kizárt.
5-os, youtubeon sok jo mese van, nyilvan korlatozni kell, hogy a gyerek mihez fer fozza. A butasagot meg se kell mutatni. Ez a te feladatod, hogy megszurd, hogy mit nezzen a gyerek.
A mancs orjarat kifejezetten egy gyors, porgos cucc, abszolut nem ajanlott kisebbeknek, szerintem 4 eves kor alatt nem is erdemes megmutatni.
Es amugy ez is van youtubeon🤣
Én így szűröm, hogy egyáltalán nincs youtube.
Nem írtam, hogy kisebb a gyerek.
8, simán tudtam tartani. Most 9 és 6 évesek. Még a nagy is csak elvétve néz, a kicsi meg 1 éve nézett először és azóta se a rabja.
Kb. heti-kétheti egyszer néznek. Amíg a kicsit nem akartuk bevonni, addig a nagy akkor nézett, ha a kisebb aludt vagy nem volt otthon. Nem volt belőle feszültség, most sincs.
Nincs lakat a tévén, nincs eldugva a tavkapcsoló, eszükbe se jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!