Akik 2 éves korig a 0 képernyőidő hívei, nektek a videó telefonálás belefér vagy sem?
A 0 képernyőidő értelmezésem szerint a videóhívást is magába foglalja.
Én ennek nem vagyok híve, tehát telefonon nagyszülőkkel szoktunk beszélni meg unokatesókkal, ilyesmi.
Animált meséket nem néz viszont. 3 éves, tökéletesen jól megvan nélküle. A saját videóit szereti nézni, azt még meg szoktam engedni. De én nem akarom távol tartani a digitális világtól, mert szerintem az már kikerülhetetlen, csak amíg nem fontos és nélkülözhető, addig kihagyni.
Belefért volna, de nem fordult elő ilyen.
A kisebbnél 5 éves koráig tartottuk gond nélkül a 0 képernyőidőt.
Most se néz, pedig nincs tiltva.
Nálunk a "nulla képernyő idő" azt jelenti, hogy nem néz meséket, zenés gyerekklippeket.
Azokat olvassuk neki, meg diafilmeket vetítünk, a zenét meg csak hallgatjuk.
De ha valahol tv-be botlunk, és megbámulja, nem dőlünk a kardunkba.
Viszont nincs célzottan leültetve a tv/telefon elé.
Anyukámmal szoktak videófonálni napi 10-15 percet, s ezzel ki is merül a telefon bámulás.
Tesóm volt ilyen 0 képernyőidős, de mivel a gyereke 9 hónapos korától nagyon messze laknak és nem is találkoztunk, ha nem férne bele, senkit nem ismerne a családból. Kint viszont nem igazán támogatjak tesóm képernyő ellenességét, épp ellenkezőleg. Szóval a gyerek 4 évesen jobban kezeli a telefont, mint én. Amikor felhív, rendszeresen mást nyomkod, vagyis próbál. Tesómnak résen kell lenni.
Én inkább úgy vagyok, mint #4. Így, bár az én babám még nagyon pici, meg is mutatom neki tesómat, meg az unokatesóját, amikor videózunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!