Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit ronthattam el? Hogyan...

Mit ronthattam el? Hogyan hozhatnám helyre?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van egy jelenleg 6,5 hetes kisbabám, aki az elején nagyon jó baba volt evett, aludt, magától elaludt, ha letettem, nem kellett altatni, sírni csak akkor sírt, ha éhes volt.

Kb három hetesen elkezdett vigasztalhatatlanul ordítani random, fogalmam sem volt, hogy mitől, kb cska kézben és rajtunk fekve nyugodott meg.

Aztán ezt abbahagyta egy hét után kb. Akkor kicsit jobb volt, le lehetett tenni, nem sírt egyfolytában keservesen.

Viszont most egy pár napja, 4-5 megint elkezdte ezt a random sírást. Tényleg minden rendbe vele, alvás, evés, pelenkacsere, böfi után cska úgy felfel visít, aztán vagy elkezd sírni keservesen vagy nem, de inkább igen.

Nem gondolnám, hogy a hasa fáj, mert volt már olyan az más volt, másképp sírt akkor, lábát húzta. Most nem húzza a lábát, és nem úgy sír.

Mitől lehet ez?

Olyan is van, hogy tök jól elvan, de ha leteszem nem marad el semennyire, rögtön ordít, se pihenőszék, se játszószőnyeg, semmi sehol. Ez azért gáz, mert a reggelimet így alig tudom megenni még délben is, plusz a ház is szalad már..

Ezzel lehet kezdeni valamit? Vagy "elkapatuk" és azért sír mindig? Dehat van hogy kézben van és akkor sem akar megnyugodni, pedig akkor is rendbe vele elvileg minden..

Apuka próbál segíteni, ahogy itthon van, de azért jó lenne, ha egyedül is megtudnám oldani..

Bármilyen tanács esetleg?

2023. jan. 4. 17:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
96%

2. Vagyok

Nekem irtad: "de más mégis letudja tenni valamiért, úgy hogy nem ordít a gyerek random."

Jaja, le tudják tenni - csak nem ilyen idős korában. A kevésbé sírós babákat sem lehet ennyi idős korukban úgy letenni, ahogyan te szeretnéd...

Nézd, ez most tőled függ. Sírni hagyod, és akkor lehet tiptopp a ház, eszegethetsz vígan, a gyerek meg majd szeparációs szorongással és frusztrációval küzd.

Vagy hagysz most minden mást és lesz egy kiegyensúlyozott babád, aki mellett pár hónap múlva már a házat is rendben tudod tartani és egyre több "szabadságot" ad, mert meri felfedezni a világot, mivel tudja, hogy ott vagy a háttérben.

2023. jan. 4. 17:52
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen te kellesz neki, az anyja testi közelsége.
2023. jan. 4. 17:58
 13/23 A kérdező kommentje:

Neharagudjatok, úgy látszik teljesen félre ment az írásom.

Rengeteget olvastam a terhesség alatt is, most is. Segíteni szeretnék a babámnak, mert nem feltétlen az a problémám, hogy nem tudom vígan megenni a reggelimet, hanem az hogy folyamatosan sír, es nem tudok segíteni neki, hogy jobban legyen. Olvastam, hogy azért is sírnak, mert nem elég fejlettek, de azt is, hogy később az ilyen babákból lesz nárcisztikus, amit nyilván nem szeretnék.

Nyilván magára sem hagyom, hogy minden mást csináljak, míg ordít.

A mecsekbaby teát sem merem már adni neki, nehogy attól fájjon a hasa, mert azt olvastam, hogy amelyik babának alapból nem fáj, annak eszméletlenül elkezd majd tőle.

Mindegy, köszönöm a segítséget, a jó tanácsokat.

Szep estét kívánok mindenkinek!

2023. jan. 4. 18:01
 14/23 NTBS ***** válasza:
0%
Vidd el gyerekorvoshoz.
2023. jan. 4. 18:28
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"Olvastam, hogy azért is sírnak, mert nem elég fejlettek, de azt is, hogy később az ilyen babákból lesz nárcisztikus, amit nyilván nem szeretnék."

Atyaég, hol olvastál ilyen bődüetes butaságot?

2023. jan. 4. 19:23
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém ugyanilyen volt, most féléves kora körül kezd el egyedül ellenni, amíg megeszem a kajám vagy elmosom a cumisüvegét. Ha nem a hasfájás, akkor a fogzás, az oltás, a megfázás, rossz alvásos időszak, csak kézben van el. Mindig volt valami, ami miatt elviselhetetlenül fárasztónak tűnt minden nap, és hiába "oldottuk meg", akkor jött valami más. Most pár napig egész könnyű volt vele, tök jól eljátszottunk, nem sírt, aztán elkapott egy vírust és borult minden. Csak kézben vagy ha bámulok az arcába, csak ringatva, éjjel 20x kel. Néhány baba ijen és nem mindig lehet megoldani. Próbálj a pozitív dolgokra koncentrálni és passzold le az apjának egy kis időre, hogy ne purcanj ki. Próbáld ki a fehér zajt, ha nem használjátok, nekem nagyon sokat segített, és ismerősöknek is, akiknek ajánlottam.
2023. jan. 4. 19:59
 17/23 anonim ***** válasza:
33%

Neolvass :)

Rengetek butadágot írnak ahogy itt is mindenki mast tanacsol és más avéleménye.

2023. jan. 4. 20:48
 18/23 anonim ***** válasza:

Nem rontottál el semmit, nincs elkapatva (ilyen nem létezik). Még nagyon pici, simán lehet, hogy csak testközelségre vágyik, próbáld hordozni. Ha rajtad van hordozóban, akkor tudsz enni, csinálni a dolgaidat stb.

Persze, hogy nincs el egyedül, egy ekkora gyereknél ez nem elvárás. Igen, vannak babák, akiket leraknak és elnézelődnek, de a legtöbbjük nem ilyen. Átlagosan egy 5 éves (!!) tud ellenni egyedül 15 percig, egy 6 hetes babától ez egyáltalán nem elvárható.

2023. jan. 4. 23:18
 19/23 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig, de pl az én babám is ilyen. Most 5.5 hónapos, de vannak napok amikor nem tudom letenni, mert bekapcsol a légvédelmi sziréna űzemmód. Az elmúlt egy hónap is csodálatos volt napi 3x aludt 40 percet azt is rajtam közte pedig nyűgös volt, mert nem tudott aludni. Mindent kipróbáltam semmi sem segített. Tegnap aludt rajtam 2x 1 órát szóval lehet hogy ez a javulás jele plusz a babakocsiban egyet😁 a lényeg, hogy nem biztos h bármit is tudsz tenni, simán lehet hogy ez egy ilyen időszak lesz. Bár a hordozótpróbáljátok ki hátha segít.
2023. jan. 5. 08:15
 20/23 anonim ***** válasza:
Légvédelmi sziréna : D ezt megjegyzem :D
2023. jan. 5. 08:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!