Mi a menete a tízórai kiváltásának?
4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Most hat hónapos és szeretném kiváltani a tízórait. De nem tudom hogy kezdjem. Milyen ételt jó ilyenkor adni inkább gyümölcs, zöldség vagy hús?
Pl. olyan ételeket, amit már kóstolt adhatok rögtön annyi ml, amennyit amúgy is szokott enni tápszerből? Ha újat kóstol, pl. hús vagy bármi akkor abból egy-két kanál, majd növelve pár napig és aztán, ha már megbír enni belőle annyit akkor abból is annyi ml? Ilyenkor még gondolom kell mellé tápszer igaz? És hány napig adjak ugyanolyan ételből egész adagokat?
Bocsi a sok kérdésért csak még tanácstalan vagyok.
Köszi, ha válaszolsz!
Én így csináltam, ahogy leírtad: adtam pár kanálnyi pürét (alma, répa, barack), aztán tápszert. Következő nap emeltem az adagot, jóízűen ette. Egy darabig, kb. egy hétig úgy adtam, hogy fele püré-fele tápszer, aztán egyszer csak elhagytam a tápszert, mert elég jó mennyiséget meg tudott enni. A húsos püréket is adtam pár napig kis mennyiségben, aztán annyit, amennyit kért. De ez függ attól, mennyire elfogadó a baba, és milyen az étvágya. Az én kisfiam a kezdetektől fogva nagyon jó evő.
Lehet nem segítség, de tényleg igaz, hogy ki kell tapasztalni. Sok helyen olvastam, hogy aki blw-ztek, a babának félévesen már falatokat adtak. Amelyik kicsi nem fogadja el a püréket biztosan jó megoldás, de a fiamnak nem jött volna be: a püréket simán megette, de ha csak egy pici darabka maradt benne (pl. párolt édesburgonya), addig forgatta a szájában, amíg a nyelvével ki tudta lökni azt. A villával összetört ennivaló állágát sem szerette, azt is kipróbáltam. Kb. 9 hónapos volt, mikor falatkákat evett.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a hasznos választ.
A kislányom is nagyon jóevő. Mikor még csak kóstolt egy-egy ételt már akkor megbírt volna enni egy egész üveggel. A húst még csak az üveges püréset gondoltam először csak kóstolni, aztán lassan haladni míg megbírja enni az adagot.
Mennyi ideig adtatok pl egy ízt? Amiből már teljesen megbír enni egy adagot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!