Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki nem vett/használt légzésfi...

Aki nem vett/használt légzésfigyelőt, az milyen megfontolásból tette?

Figyelt kérdés
2022. dec. 9. 10:03
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
87%
Mi vettünk (első baba), de már nem vennék. Egyrészt nálunk sincsenek ezek a fokozott rizikófaktorok jelen, másrészt, sajnos vagy nem sajnos, leginkább velünk alszik, úgy meg használhatatlan.
2022. dec. 9. 10:41
 12/65 anonim ***** válasza:
72%
Mi nem vettünk, viszont kaptunk. Nagy biztonságérzetet ad, nem tudom miért. Ezért nekem megéri használni, akkor is, ha lehet semmit sem ér, fogalmam sincs. Ha nem kaptunk volna, akkor valószínűleg nem vettem volna
2022. dec. 9. 10:51
 13/65 anonim ***** válasza:
84%

Feleslegesnek tartottam, de kaptunk kölcsön a rokonságból, ezért feleségem elkezdte használni. Néhány vakriasztás után elege lett belőle és abbahagyta. Megj.: természetesen egyik rizikó csoportba sem tartoztunk bele, ezért is tartottam feleslegesnek.

Egy egészséges babánál ez kb. olyan felesleges, mint hogy bukósisakot sem adsz rá, ha sétálni viszed. Pedig ugye a fejére eshet egy tetőcserép vagy faág. Statisztikailag nem kizárt, csak elenyésző az esélye.

Meggyőződésem, hogy egészséges babáknál nem a baba védelmét szolgálja, hanem a parázó kismamák megnyugtatását.

Ja, még annyit: második gyerekünknél már föl se merült, hogy használjuk.

2022. dec. 9. 11:02
 14/65 anonim ***** válasza:
87%

Azért, mert az egész felesleges cirkusz. A légzésfigyelőnek kizárólag akkor van értelme, ha veszély esetén újra tudod éleszteni a babát. A bölcsőhalál oka ugyanis nem az, hogy "túl mélyen alszik", hanem az, hogy megáll a szíve, az pedig semmilyen csipogásra nem fog újra elkezdeni dobogni.

Ami a szülőket nagyon meg szokta ijeszteni, az az alvási apnoé, amikor a baba tényleg viszonylag sokáig nem vesz levegőt alvás közben. Ilyenkor szokott a légzésfigyelő is becsipogni. De venne levegőt magától is egy idő után, azok a gyerekek is vesznek, akik alatt nincs ilyen cucc.

2022. dec. 9. 11:06
 15/65 anonim ***** válasza:
89%
Én utána olvastam és arra jutottam , hogy a legtöbb országban kifejezetten nem is ajánlják a használatát és teljesen felesleges. Így nem is vettem
2022. dec. 9. 11:07
 16/65 anonim ***** válasza:
78%
A fiamnál eszünkbe se jutott venni. A lányom lyukas szívvel született (szerencsére semmi komoly, 3 hónapos korára magától benőtt), akkor megkérdeztem a kardiológust ajánlja-e a légzésfigyelőt, és azt mondta, teljesen felesleges. Idézem: "Inkább aludjon vele, Anya a legjobb légzésfigyelő." Én meg úgy döntöttem, inkább neki hiszek, minz Jucikának a netről.
2022. dec. 9. 11:17
 17/65 anonim ***** válasza:
76%
Én se használtam. Felesleges.
2022. dec. 9. 11:18
 18/65 anonim ***** válasza:
93%

Az oviból ismerek egy nőt, cicire tette a babát, evett, büfizett, majd egyszerűen elernyedt és meghalt. Ott a karjában, azonnal elkezdte az újraélesztést, hívták a mentőt, de nem sikerült.

Nem gondolom, hogy ijesztgetésen kívül bármire is jó lenne.

2022. dec. 9. 11:52
 19/65 anonim ***** válasza:
83%
A másodiknál nem használtuk, teljesen elfelejtettem, hogy létezik ilyen és ott van a szekrény mélyén (ami amúgy az őrületbe kergetett az elsőnél, mert ahogy lemocorgott róla egyből megszólalt)
2022. dec. 9. 12:09
 20/65 anonim ***** válasza:
75%
18! Hát igen. Mert nem a légzés áll le. Hanem a szív.
2022. dec. 9. 12:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!