Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit motyoghatott az orra...

Mit motyoghatott az orra alatt a néni, amikor levette a rontást/megigézést a lányomról?

Figyelt kérdés
Sosem hittem az ilyesmiben…Ha saját szemmel nem látom, nem hiszem el…Kint voltam a babakocsival az udvaron 2 hónapos kislányommal. Az egyik utcabeli ismerős (öregasszony) szerette volna megnézni a lányom. Bejött, mosolygott rá, beszélt hozzá, minden oké volt, na de amint kitette a lábát a kapun, a lányom olyan ordításba kezdett… (Egyébként nyugodt baba) Bármit csinálhattam vele. Már sírni tudtam volna. A szája is lila volt már. A nagy ordítást meghallotta a szomszéd néni, aki jött, mert azt mondta látta, mi történt. Levette a lányom pelenkáját, kezébe vette a lányom, elfordult vele. Valamit motyogott az orra alatt és a sírás azonnal megszűnt. Aztán láttam oldalról, hogy a szemeit meg az arcát “törölgette” a pelivel. Betette a kiságyba és aludt, mint a bunda. Mondta, hogy azonnal piros masnit a kocsira, kiságyra és ezt a nőt soha többet ne engedjem be, mert megigézte a lányom. Le voltam döbbenve, de azóta raktam piros masnit. Mit motyoghatott az orra alatt? Tudja valaki mit mondanak ilyenkor? Nem találtam róla az interneten semmit.

2022. nov. 14. 10:04
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
85%
Aha. Tehát mami A kint az udvaron megatkozta a gyereket, amit mami B látott. Te bevitted a gyereket, majd B fél órával ezután megjelent nálad, hogy látta mi történt.
2022. nov. 14. 10:48
 12/36 A kérdező kommentje:

Úgy tudtam, hogy mindenki így reagál majd. Hülyeségnek tűnik az egész, pedig tényleg így volt 😂 ugyanígy reagálnék, mint ti, ha nem tapasztalom saját magam.

Nem átkozta meg. Jézusom. Csak beszélt hozzá meg nézegette.

A szomszéd meg azt látta, ahogy elmegy tőlünk a néni, mert ezt mondta konkrétan.

Miért lennék ettől buta, már bocsánat? És könyörgöm… miért kell kötekedni?

Ha a ti gyermeketek is torka szakadtából üvöltene kb. fél órán keresztül úgy, hogy már lila a szája, tiszta piros a feje, egyedül vagytok otthon és már mindent is csináltok vele, de csak nem hagyja abba, elfogadnátok a segítséget.

Már a párom hívtam, hogy valahogy jöjjön haza munkából pár percre, szélcsövezzük meg, mert egyedül nem merem, mert azt hittem a hasa fáj ennyire. És akkor jött a szomszéd… ti is elfogadtátok volna a segítségét. Főleg, hogy régóta ismeritek.

2022. nov. 14. 11:05
 13/36 A kérdező kommentje:
+ ahogy ordított, biztosan hallották a szomszédok is :(
2022. nov. 14. 11:08
 14/36 anonim ***** válasza:
85%
Jaj, ha annyira jòban lennèl azzal a nènivel (ha már a házatokba is beengedted) mièrt nem mentèl el hozzá pl. ilyen mondattal: Bözsi nèni! Mi volt ez az egèsz, mit tetszett motyogni a baba felett? Azòta teljesen transzban vagyok a törtèntektőp, mèg a gyakorira is kiraktam már. Nagyon èrdekelne mit mondotta kisbabámnak, aki azòta az igazak álmát alussza! Hátha nekem ia bejön az esti altatásnál. Szìvesen! :)
2022. nov. 14. 11:09
 15/36 A kérdező kommentje:
Nem tudom… 😂 lehet át kéne mennem. De olyan abszurd az egész. Gondoltam először megkérdezem itt, hátha tudja valaki, hogy mi ez 😁
2022. nov. 14. 11:13
 16/36 anonim ***** válasza:
88%
Nos, semmiképp nem engedem meg, hogy levegye a gyerekem pelenkajat meg azzal torolgesse az arcát.
2022. nov. 14. 11:18
 17/36 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudjuk, sajnos ilyen csoda hogy a szomszéd néni a gyerekem fejét törölgesse a használt pelenkájával, nem történik. Mi megnyugtatjuk magunknak a síró babát.
2022. nov. 14. 11:19
 18/36 A kérdező kommentje:
Én kétségbe voltam esve a lányom láttán… úgy sírt. És engedtem, hogy segítsen. Mindent megkérdezett előtte, hogy csinálhatja-e. De akkor biztosan te vagy az anyukák példaképe én meg a rossz anya vagyok, aki rosszat akar a gyermekének. Ezt hiszed ugye? Ha már ennyire kötekedni akarsz.
2022. nov. 14. 11:26
 19/36 anonim ***** válasza:
86%
Megijedt az idegen nénitől, ennyi történt. Utána a fél óra sírástól kimerült és bealudt. Amúgy ilyen kiskorban a baba arcának simogatása( simán kézzel is elég) nyugtató hatású. Talány megoldva. Ha nekem a pisis pelenkával törölgetné akár legjobb haver is a baba arcát elküldeném a fenébe. Kérdező igazi buta paramami vagy,meg miért félnél szélcsövezni?
2022. nov. 14. 11:26
 20/36 anonim ***** válasza:
56%
Értem. Tehát ha legközelebb a 40 éves szomszéd fickó jelenik meg, hogy ő még tudja nyugtatni a gyereket egy kis "lázmérőzéssel", akkor majd neki is hagyod, mert kétségbe vagy esve és engeded, higy segítsen?
2022. nov. 14. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!