Doktor néni szerint adhatom a 6 hónapos babámnak az alábbiakat. Ti adtátok már ilyen kórban?
6 hónapos, 4 hós kora óta hozzátáplálunk 3 étkezés kiváltva. Imád enni.
Előre leszögezem, bízok a doki néniben és úgy fogom csinálni, ahogy javasolta, de kíváncsi lennék, hogy Ti hogy csináltátok.
Szóval szerinte adhatok már sajtot, túrót, használhatok sót, fokhagymát, sima hagymát, zöld fűszereket, természetesen húsokat, halakat. Ti is adtatok már ilyenkor sajtot, túrót ilyesmit?
Igen. Sőt,sokszor abból adtam nekik,amit magunknak főztem.
Főzelékeket,tésztaféléket,stb.
Tejterméket csak 8 hónapos kortól bevezetni, mint pl. a joghurtot, túrót, sajtot, és a tejfölt pl. csak 10 hónaposan ajánlott.
Zöldfűszereket, hagymát, fokhagymát is csak 7 hónapos kortól használtam. Húsokat, halakat már adtam 6 hónaposan is.
Szia, fűszerek, sót már én is használtam akkor. fokhagymás kaját kifejezetten imádta:-)
miénkből csak 8 hós korátol kapott kb., halat én 1 éves kor után adtam(valahogy így jött ki, adhattam volna előbb is)ma is halrudacskát ebédelt:-))
sajtot 6,5 hósan kapott, túrót 7 hós kora után.
tejterméken kívül minden oké szerintem :)
a tejtermékeket nagyon korainak tartom, szerintem olvass azért utána, persze te tudod csak kockáztatni sem éri meg
Itt Írországban 6 hónapos kortól már adható sajt(Cheddar),joghurt és a főzött ételbe kevés pasztőrözött tehén tej.
Mivel a fiam 4 hónapos,most kaptam a tájékoztató füzetecskét és nagyon meglepő,hogy a hozzátáplálásnál sok dolog eltér a Magyarországon megszokottól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!