Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A szomszéd néni szerint...

A szomszéd néni szerint korai, hogy 6 és fél hónaposan felállt a kislányom. Most ez tényleg ennyire korai?

Figyelt kérdés
2013. dec. 9. 12:09
 1/8 anonim ***** válasza:
10%
Dehogyis,az én kislányom 7 hónaposan felállt magától.
2013. dec. 9. 12:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Korai valóban, de amit egy gyerek magától csinál, az sosem baj. Ne aggódj, semmi baja nem lesz tőle, hogy ilyen korán felállt.
2013. dec. 9. 12:26
 3/8 anonim ***** válasza:
57%
mindkét kislányom 6-7 hónapos kora között felállt,nincs ezzel baj ha magától csinálja....
2013. dec. 9. 12:30
 4/8 anonim ***** válasza:
68%

A fiúnk egészen pontosan 7 hónaposan állt fel egyedül a kiságyban, aztán meg 11 hónapos volt már, mikor tudott is járni.

Egyébként semmi nem káros vagy ártalmas, amit a baba-kisgyerek a saját erejéből, fejlettségéből kifolyólag csinál. Az a káros, ha a szülő rásegít bizonyos dolgokkal a mozgásfejlődésére és esetlegesen olyan dolgokat csinál a baba, amihez még nem elég fejlett. Ott gond lehet. Pl. nem tud magától ülni a baba, a szülő meg kitámasztja párnával és ülteti. Az káros!

De ha a baba magától felül 6-7 hónaposan és onnantól fogva stabilan ül, az nem káros.

Mint ahogyan az sem, amit a kérdésedben említettél. Ha elég erős hozzá, akkor feláll és ennyi.

2013. dec. 9. 13:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem azt mondta, hogy baj, hanem hogy korai. Valóban az. Általában jóval később állnak fel a babák.
2013. dec. 9. 13:20
 6/8 anonim ***** válasza:
A szomszed nenik mindig konnyen megijednek. :-) Az enyemek is megijedtek. :-) A nagy fiam 6 honapos es 1 hetes volt, a kicsi pedig 6 honapos es 3 hetes.
2013. dec. 9. 16:29
 7/8 anonim ***** válasza:
A szomszéd nénik nézzék a Maricsujt és ne szakértsenek inkább. Ismerősöm kifia 6 hónaposan állt fel először. És akkor mi van? Semmi. Ügyes a baba. :-D
2013. dec. 9. 17:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Na, még nem is hallottam,hogy baj lenne.

Az én kisfiam 6 nap híján töltötte a 6 hónapot, amikor a konyhából bejövet megláttam,hogy a kiságyban áll és nézelődik a konyha felé. Rá két hétre mászni kezdett, újabb két hét múlva pedig ülni.

Menni pedig 6 nap híján 12 hónaposan indult el, ami most nem rég volt, most múlt 1 éves.

2013. dec. 15. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!