S. O. S.! Babám nagyon lázas! A doktor néni tanácsolt valamit de most én vagyok tanácstalan! Segítene valaki?
Mennyit mértél?
38 foktól csillapítsd a lázát. Panadol, Nurofen, vagy lázkúp, amid van. (Felváltva a legjobb.) Amit még megtehetsz: hűtőfürdőzni. Beleülteted 36 fokos vízbe, és fokozatosan hűtöd 30-31 fokra a vizet. A másik módszer: keresztborogatás (jobb láb-bal kéz vagy fordítva). Ekkora baba ugyanis már nem nagyon tűri a teljes priznicet.
Egyébként nálunk is volt ilyen, rohantunk az ügyeletre, mindenféle vizsgálat volt, majd kiderült, hogy a három napos láz. A láz elmúltával jöttek a testén a pöttyök, ami szintén 3-4 napig volt látható.
hát nem tudom, érdekes tanács! a lidokaintól nem fog lemenni a láza... és itt ez a baj, nem az, hogy fáj neki.
én adnék neki Panadol Baby szirupot, vagy Nurofent, mindkettő láz- és fájdalomcsillapító, 3 hónapos kortól adhatóak.
jobbulást!
nalunk is volt ilyen.menyi a laza?nalunk bevalt a hutofurdo,ecetes borogatas.
tantum verde hasznalatat meg nem hallottam.az ilyen kicsiknek is van gel amit kenhetsz az inyere,de az is lidokainos.mas is azt hasznalja,mi is.
Szia!
Te látod, milyen az általános állapota a Kisfiadnak. Ha a gyerekorvos semmi aggasztót nem talált, a Baba jól van, bőven iszik folyadékot, nem hány, nem rossz a hangulata, szerintem csillapitsd a lázat, és figyeld a gyereket. A Tantum Verde nem fog neki megártani, ha az orvos javasolta.
Ha rosszabbodna a helyzet, nem múlik a láz, esetleg nem iszik eleget, én mindenképpen visszavinném a dokihoz.
Jobbulást a Babának!
Szia!
Én keresnék másik orvost! Ilyen "találgatok, majd lesz valami" orvosokat nem szívlelem. Kérj legalább tőle egy beutalót a kórházba, ott jobban ki tudják vizsgálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!