Vinnétek magatokkal a babát lánybúcsúra, barátnős vacsorára, ha azt mondják, hogy "hozd nyugodtan"?
Egyik legjobb barátnőm lánybúcsúja lesz, a terv vacsi és utána koktélozás, este 7-től lenne.
Nálunk az esti fürdetés-altatás a párom része, ezért úgy beszéltük meg, hogy amíg ő azokat megcsinálja, én elkészülök és így a vacsora részt kihagynám, csak beszélgetni, koktélozni mennék kicsit, kb. 2 óra hosszára.
Első kimenőm lenne baba nélkül, így hiába tudom, hogy a férjemmel lesz itthon, a legjobb kezekben, azért picit izgulok (már most). :)
3 hetes lesz akkora egyébként, ez jövő hét csütörtök.
Ma mondta a menyasszony, hogy ők a többiekkel tegnap azt beszélték, hogy nyugodtan elvihetném a lányomat is, úgysem találkozott vele még mindenki és úgy én is nyugodtabb lennék, ha karnyújtásnyira van tőlem. Viszont én nem tudom, ez mennyire lenne jó döntés... Esti programon még sosem voltunk vele, este 6-tól fixen itthon vagyunk, mióta megszületett. Jókat alszik, de tudom, hogy azért úgy is izgulnék, hogy minden oké legyen és ne ébredjen. Családilag meg azért nem akarok odaállítani egy lánybúcsúra, ahol eredetileg csak mi, csajok lennénk... :D
Szívesen látunk mindenkit, aki jönne látogatni, de annyira nem érzem, hogy vinnem kéne magammal a babát, főleg úgy, hogy az már az esti alvása lenne. Szóval nekem egyszerűbb és kényelmesebb lenne, ha inkább kihagynám a vacsorát és a baba maradna itthon a férjemmel, mintha vinném magammal már a vacsora részre is.
#49. Igen, a mi babánk is elvolt akár az öreg ördöggel is - aztán jött a 3 hetes növekedési ugrás, amikor mindenkinél visított, csak akkor volt nyugi, ha nálam volt.
Persze nem minden baba ilyen. De a kérdező sem tud még jóformán semmit a sajátjáról, hisz még 3 hetes sincs a kicsi. Első hónapban én is azt hittem, hogy nyertünk a babalottón.
Szóval tényleg megmosolyogtató az a "mindenkinél jobban tudom" hozzáállása😊
A gyermekágyi vérzés meg olyan dolog, hogy azt hiszed minden ok, talán már nem is lesz, aztán a legváratlanabbul elönthet a vér
Szóval jó mindenre felkészülni.
És igen, lehet a császár után lightos sétákat tenni, de sokat kéne pihenni még. A menopauza és a gyermekágy kapcsoatáról meg már elég sokat lehet olvasni.
De senki nem mondta, hogy ne menjen. Csak hogy ne babástól.
Szerintem ez a gyerekágyi pihenés rész az nem igazán érv. Félájultan biztos nem megy, de én emlékszem, hogy minden éjjel órákig járkàltam a 4,5 kilós síró lányommal már császárvarrattal, a fiamnàl meg a covid zárlatnál 2 napos műtötten az összea cuccot egyedül pakoltam, emeltem, toltam ki stb (meg mindenki más is). Otthon az emberek többsége a 3.héten az alap házimunkákat (főzés, teregetés, porszívó stb) már végzi ha jól van, a babát sétáltatja.
Szóval én tuti nem mentem volna lánybúcsúba (főleg mert baba előtt is utáltam őket), de ahogy leírja (5 perc autó, ülve beszélgetés), nem hiszem hogy ettől lesz inkontinens és kerül korai menopauzába.
Amúgy a fiam kb kethetes volt amikor szövődmennyel vissza kellett menjek, és akkor egyszer full jól elaludt az apjával (egyébként meg 3 hetesen már bőven csak velem volt el), 5 naposan meg a sógornőm dajkálta, amíg mentem egy kört a kutyával (párom hármat éjszakázott egymás után, és a kutyának el kell végezni a dolgát).
Szóval nyilván nézőpont kérdése, szerintem is menj ha nem teher, de továbbra se vidd a babát.
Most már többször leírtad, hogy te milyen szuperül vagy, a férjed milyen szuper, minden tökéletes, akkor tényleg nem értem, mi a kérdés.
Az is kiderült, hogy 5 percre van a helyszín, szóval milyen választ vársz?
Elmész, a férjed vigyáz a gyerekre, ha valami van, 5 perc alatt otthon vagy. Ha neked igényed van rá, menjél. Nem is értem, miért merült fel benned, hogy vinni kellene a gyereket, főleg hogy már egy ideje azt bizonygatod, hogy mennyi normális, ha el akarsz menni egy kis időre. Menj. Nem az ország másik végében leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!