Vinnétek magatokkal a babát lánybúcsúra, barátnős vacsorára, ha azt mondják, hogy "hozd nyugodtan"?
Egyik legjobb barátnőm lánybúcsúja lesz, a terv vacsi és utána koktélozás, este 7-től lenne.
Nálunk az esti fürdetés-altatás a párom része, ezért úgy beszéltük meg, hogy amíg ő azokat megcsinálja, én elkészülök és így a vacsora részt kihagynám, csak beszélgetni, koktélozni mennék kicsit, kb. 2 óra hosszára.
Első kimenőm lenne baba nélkül, így hiába tudom, hogy a férjemmel lesz itthon, a legjobb kezekben, azért picit izgulok (már most). :)
3 hetes lesz akkora egyébként, ez jövő hét csütörtök.
Ma mondta a menyasszony, hogy ők a többiekkel tegnap azt beszélték, hogy nyugodtan elvihetném a lányomat is, úgysem találkozott vele még mindenki és úgy én is nyugodtabb lennék, ha karnyújtásnyira van tőlem. Viszont én nem tudom, ez mennyire lenne jó döntés... Esti programon még sosem voltunk vele, este 6-tól fixen itthon vagyunk, mióta megszületett. Jókat alszik, de tudom, hogy azért úgy is izgulnék, hogy minden oké legyen és ne ébredjen. Családilag meg azért nem akarok odaállítani egy lánybúcsúra, ahol eredetileg csak mi, csajok lennénk... :D
Szívesen látunk mindenkit, aki jönne látogatni, de annyira nem érzem, hogy vinnem kéne magammal a babát, főleg úgy, hogy az már az esti alvása lenne. Szóval nekem egyszerűbb és kényelmesebb lenne, ha inkább kihagynám a vacsorát és a baba maradna itthon a férjemmel, mintha vinném magammal már a vacsora részre is.
Én a szülés előtti héten már nem nagyon voltam sehol, az utolsó simításokat végeztem a babaszobán, átrendeztem még utoljára a ruháit stb. Szóval nekem is hiányzik kicsit a társaság már, hogy kötetlenül, nyugodtan beszélgessünk, kikapcsolódjak picit. Alkoholmentes koktélok lesznek nekem a menün úgyis, szóval nem egy hajnalig tartó lerészegedésre vágyom. Csak hogy kicsit kicsíphessem magam, ne "mami módban" legyek 1,5-2 órát.
A férjem pedig ugyanúgy ellátja, ahogyan én is. Nem az van, hogy "besegít", vagy ha már a végkimerülés közelében vagyok, átveszi egy fél órára... Hanem tényleg ugyanannyit foglalkozik a babával, mint én.
Szuper. Nézd, mindenkinek mások az igényei. Jót mosolyogtam ezen a "mártírságon", hogy a szülés előtti héten, azaz 4 hete nem nagyon voltál sehol... 🙂
Amúgy mondanám, hogy gyermekágyi időszak, de hát úgysem volna értelme. Majd évtizedek múlva lehet csodálkozni. De igen, fontos, hogy ne "mami módban" legyél, elvégre már majdnem 3 hete anya vagy.
Ha meg nem szoptatsz, nyugodtan igyál meg egy rendes italt legalább, úgy értelme is volna lelépned kicsit otthonról.
Nincs igazán szükségem alkoholra, hogy jól érezzem magam. Terhességem előtt pedig két fröccs is elég volt ahhoz, hogy másnap fejfájással ébredjek, így ezt most pici baba mellett nem kockáztatnám meg.
Tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent a gyermekágyi időszak és a 4. trimeszter. Nem is hajtom túl magam, csak annyit és úgy csinálok, ami még nem fárasztó számomra. A lányunk eddig összvissz 1 óra hosszát volt nélkülem, mióta megszületett, így nem kell őt sem félteni. Nincs elhanyagolva, nagyon szeretjük, ő a világunk közepe. De nem attól függ, ki milyen anyuka, hogy ott ül-e a baba ágya mellett minden éjszaka, amíg a gyerek alszik...
Biztos, hogy nem mennék ilyen helyre 3 hetes babával, szerinted neki komolyan arra van szüksége, hogy szórakozóhelyen, felnőttek társaságában, zajban koktélozzanak körülötte?
Bmeg, egy 3 hetesről van szó, még jó, hogy nem voltál nélküle sehol, az lett volna inkább a fura, ha igen. Ha akarsz, menjél el egyedül 1-2 órára, de eszedbe ne jusson már egy fejletlen immunrendszerű újszülöttet ilyen helyekre cipelni.
Mondjuk, én biztos el sem várnám, hogy 3 hetes gyerek mellől eljöjjenek a lánybúcsúmra.
Nem szórakozóhelyen lesz, hanem egy privát helyen, csak mi leszünk.
Velem szemben pedig ilyen stílust ne engedj meg magadnak, mert úgy gondolom, én sem trágárul írtam ki a kérdést!
Ezt nem értem, mert eleve a kérdést úgy tetted fel, hogy meg is válaszoltad, hogy nem vinnéd, most pedig már ott tartunk, hogy mégis úgy írsz, mint aki másokat akar győzködni, hogy de, el tudnál menni, sőt el is tudnád vinni, tehát nem tudom, itt most még milyen válaszokat vársz.
Leírtuk, hogy elvinni semmiképp.
Elmenni, meg ha bírod, akkor menj, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!