Vinnétek magatokkal a babát lánybúcsúra, barátnős vacsorára, ha azt mondják, hogy "hozd nyugodtan"?
Egyik legjobb barátnőm lánybúcsúja lesz, a terv vacsi és utána koktélozás, este 7-től lenne.
Nálunk az esti fürdetés-altatás a párom része, ezért úgy beszéltük meg, hogy amíg ő azokat megcsinálja, én elkészülök és így a vacsora részt kihagynám, csak beszélgetni, koktélozni mennék kicsit, kb. 2 óra hosszára.
Első kimenőm lenne baba nélkül, így hiába tudom, hogy a férjemmel lesz itthon, a legjobb kezekben, azért picit izgulok (már most). :)
3 hetes lesz akkora egyébként, ez jövő hét csütörtök.
Ma mondta a menyasszony, hogy ők a többiekkel tegnap azt beszélték, hogy nyugodtan elvihetném a lányomat is, úgysem találkozott vele még mindenki és úgy én is nyugodtabb lennék, ha karnyújtásnyira van tőlem. Viszont én nem tudom, ez mennyire lenne jó döntés... Esti programon még sosem voltunk vele, este 6-tól fixen itthon vagyunk, mióta megszületett. Jókat alszik, de tudom, hogy azért úgy is izgulnék, hogy minden oké legyen és ne ébredjen. Családilag meg azért nem akarok odaállítani egy lánybúcsúra, ahol eredetileg csak mi, csajok lennénk... :D
Szívesen látunk mindenkit, aki jönne látogatni, de annyira nem érzem, hogy vinnem kéne magammal a babát, főleg úgy, hogy az már az esti alvása lenne. Szóval nekem egyszerűbb és kényelmesebb lenne, ha inkább kihagynám a vacsorát és a baba maradna itthon a férjemmel, mintha vinném magammal már a vacsora részre is.
A gyermekágyi pihenés fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni, főleg császár után... Nem most kéne a szupernőt játszani. De a te életed, te egészséged.
Az dicséretes, ha legalább a baba egészségével nem játszol végül.
Miért játszanám a "szupernőt"?
Mert 3 hét után úgy, hogy jól érzem magam, nincs panaszom, nem itthon fogom tölteni az estém egy részét? Nem fát pakolni indulok az erdőbe, hanem egy 5 perces vezetés után leülök egy barátnőmnél maximum 2 órára.
Az orvosom a sétákra is azt mondta, hogy amíg nem érzem megerőltetőnek, addig nyugodtan lehetünk a friss levegőn. Nem erőltetett tempóban 10 km a cél, hanem nyugisan sétálva, andalogva kint vagyunk hárman és közben a baba is alszik egy jót.
Nyilván ha valakinek volt egy komplikációkkal teli terhessége és szülése, és minden mozdulata fájdalommal jár, annak már az is öröm, ha az emeletről képes lesétálni a lépcsőn anélkül, hogy komoly fájdalmai lennének. De az butaság, hogy 6 hétig ágyhoz kötve kéne élni, az utcára is csak félve kilépve, maximum 5 percre, "levegőhöz szoktatás" címszó alatt.
3hét.. 🤦♀️ 3 hét alatt te még egyáltalán nem gyógyultál fel, ezt hidd el, még mindig javában rendeződnek vissza az alkatrészeid.
8.hétig pedig simán vérezhetsz kisebb nagyobb szünetekkel.
Kinek mi. Nekem mondjuk egyik gyerekemnél sem volt igényem ilyenre, főleg nem császárok után.
Azt, hogy felépültem, úgy értettem, hogy panaszom már nincsen. Nem fáj semmim, könnyen tudok mozogni, sétálni. Tisztában vagyok vele, hogy még bőven várnom kell bizonyos dolgokkal, de a hétköznapi dolgok már gond nélkül mennek. Nem kell ennyire kiforgatni mindent, amit írok.
A vérzésemről nem írtam, nem gondoltam, hogy azt is tárgyalnom kéne idegenekkel. Vérzek még, igen, de bőven vállalható a helyzet.
Szerintem se vidd magaddal, de te menj, és érezd jól magad. Aki b.szogat, azzal meg ne foglalkozz, tudod nem mindenkinek jutott olyan férj, mint neked (vagy épp nekem), van aki még a 3 évest se hagyhatja a saját apjára, mert a férfinak csúfolt szerzet még egy rántottát se tud magának megcsinálni, nemhogy teljes értékű szülője lenni a gyerekének. Na ők baromi pipák tudnak lenni, amiért más anyáknak meg van szabadidejük. Akinek nem inge, ne vegye magára.
Más országokban 6 hét után vissza kell menni dolgozni, Magyarországon meg ufó vagy, ha szülés után 3 héttel már mást is vennél fel akár csak 2-3 óra hosszára, mint mackóalsót kinyúlt pólóval. Itt kötelező 100% anyuci üzemmódban lenni minimum 1 évig. Röhej...
Ha pedig esetleg a férjeden kívül más felnőtt társaságra is igényed lenne, akkor kapod a burkolt/nem túl burkolt beszólásokat... :D
Nem érzem, hogy ezzel rosszat tennék, vagy hogy rosszabb anya lennék emiatt, mint az, aki a gyereket 3 éves koráig el sem engedte két méternél távolabb.
Igen, eddig is tudtam, hogy hatalmas szerencsés van a férjemmel. De itt az oldalon olvasgatva ezt még jobban realizáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!