Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szar anyának érzem magam, ez...

Szar anyának érzem magam, ez normális?

Figyelt kérdés

Van egy 7 hónapos kislányom, akit terveztünk és vártunk a férjemmel, de a férjem egy nagy gyerek maradt, aki még mindig megy ide-oda, bulizik, nyaralgat, edz én meg egyedül vagyok itthon a picivel.

Ha itthon van, picit játszik vele, akkor nagyon szeretgeti és a baba is imadja őt, de sajnos mehetnékje van és ha beszélek erről komolyan, hogy ez nekem borzasztó így, ideig óráig van változás, de utána kezdődik minden újból :(

A másik, hogy a barátaim nagyon messze élnek, anyukám meghalt és senki nincs aki néha eljönne hozzám picit babázni, a párom oldaláról szintén nincs családi segítség, tehát én maradtam egyedül a kicsire.

Kötődő nevelést alkalmazok, voltak nehezebb és könnyebb időszakok, de most a fogzás miatt nem alszunk, max ha adok fàjdalomcsillapítót, de ezt se lehet mindig.

Így nulla segítséggel nehezen viselem az alváshiányt, és tegnap volt egy nagy mélypontom , ez lenne a lényeg. Nagyon elborultam és azt mondtam a páromnak, hogy utálom ezt az egészet, nem nekem való a gyerek és én erre alkalmatlan vagyok, mert ennyire ki vagyok merülve és hogy úgy érzem tönkre ment az életem , ha tudtam volna ezt, más utat választok az életemben :(

Azóta lelkiismeret furdalásom van, hogy mondhattam ilyet, hisz én vagyok a felnőtt, nekem kell higgadtnam maradnom, hogy a kislányom mindig tudjon számítani ràm.

Nagyon rossz anyának érzem magam :(

Köszönöm , hogy leírhattam…

2022. szept. 24. 11:50
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy rossz anya, csak ki vagy merülve és magadra vagy hagyva. A párod viszont ezek szerint nem jó társ és nem jó apa. Ezen kellene változtatni, mert így olyan kb. mintha egyedülálló anya lennél.
2022. szept. 24. 11:53
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy szar anya, csak kimerült. A férjed éli az életét, és rád marad minden. Nem csoda, hogy belefáradtál. Szemrebbenés nélkül nyomd a férjed kezébe a gyereket, és csinálj énidős programot, hogy töltődj kicsit. Neked is jsr, hogy kikapcsolódj kicsit
2022. szept. 24. 11:56
 3/25 anonim ***** válasza:
67%

3 hetes babával vagyok itthon. A férjem segít mindenben, de már százszor kiakadtunk ugyanígy. Megbántam ezerszer, de mostmár nincs visszaút, majd idővel jobb lesz, vagy máshogy lesz rossz.

Igyekszel helytállni, ez a lényeg. Sajnálom hogy a férjed nem vesz részt ahogy kéne. Nem tudom az egyedülálló anyák hogy nem bolondulnak meg.

2022. szept. 24. 11:56
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Te érzed rossz anyának úgy, hogy a férjed tesz rátok és magadra hagy?? Remek anya vagy, hogy így helytállsz. A férjed szar apa és szar ember. Sajnálom, hogy ebben rekedtél. Ha elhagynád, adhatnál magadnak esélyt, hogy találj egy normális társat magad mellé. A gyereknek ugyanilyen apja lenne, hogy néha játszik vele, te viszont esélyt kapnál az újrakezdésre.
2022. szept. 24. 12:00
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha kell mond el ezt századszor is a férjednek. Ha megsértődik megsértődik ennèl rosszabb úgysem lehet most hirtelen a kapcsolatotok. Keress baba mama programokat, ahol más anyukák is vannak. Keress új barátokat. Kösd magadra és menjetek kirándulni sétàlni kávézz, keress olyan edzést ahová viheted a babát és mozogj.. attól, hogy anya lettél és kötődően nevelsz még nem kell kötelezően kinyúlt pólóban a 4 fal között ülni.. akkor persze hogy megmakkan az ember, pláne egyedül.. és ha mégsem megy kérj segítséget.. ha a férjed is látja hogy pszichológushoz fordulsz csak elgondolkodik már a dolgain.
2022. szept. 24. 12:09
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem vagy rossz anya! Millióan éreztünk/érzünk így, csak nem divat kimondani!!

Az anyaság csodálatos és megéri, de piszok nehéz.

Én a helyedben nem hagynék választási lehetőséget apukának, belenyomnám a kezébe, mikor hazaér, és mennék a dolgomra egy-két órára. Tanulja meg, h neki is felelőssége van.

Vagy az összes házimunkába sz.rj bele kicsit, csak a baba dolgait csináld meg. Lássa, h kosz van, kupi van, és nincs ebéd.

Mondd meg neki, hogy ha nem segít, és nem marad otthon néha, amég megcsinálod, akkor ez lesz.

Ez egy új szerep, még mind a ketten most tanuljátok. Az elején kell lefektetni a szabályokat.

Lényeg, h ne érezd rosszul magas, ezt rengetegen így érzik.

2022. szept. 24. 12:10
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha bulira és nyaralásra telik, akkor fizetett segítségre is. Élj a lehetőséggel.
2022. szept. 24. 12:29
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

7,5 hónapos a kislányom, a férjem a legjobb apa és a legjobb társ a világon, mégis pontosan ugyanezt érzem, mint te.

Én terápiára járok, hogy valahogy túléljem azt a helyzetet, hogy nem vagyok anyának való, nem szeretem, nem élvezem, de ez van, vissza már nem lehet csinálni.

Ennél jobb élethelyzetben nem is lehetnék gyerekkel, mégis rohadtul utálom az egészet, tönkrement az egész életem.

Ennyi idő kellett hozzá, hogy egyáltalán kötődést érezzek a babám iránt.

Szóval hidd el, olyan helyzetben, mint te, SENKI sem bírná! Senkinek nem lenne könnyű és senki nem akarná azt, amiben te vagy.

Senki sem szeret egyedülálló szülő lenni, mert rohadt nehéz még ketten is.

A párod ugyanúgy akarta a gyereket? Nem csak egyszerűen eljött a kapcsolatotokban az "idő a gyerekre"?

Lehet h érdemes lenne leülni átbeszélni, hogy ő miért lett apa (akarta szívből vagy csak az élethelyzet hozta), mit gondol az apaságról, mi az apa feladata stb.

2022. szept. 24. 12:49
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem te vagy szaranya, hanem a férjed szarapa.

Tessék a sarkadra állni, és teljes mértékben bevonni a férjed a gyerek és ház körüli teendőkbe.

2022. szept. 24. 13:36
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, a cukormázas hányás a gyerekvállalás téma kapcsán maximum a neten létezik. A valóságban szerintem közel az összes anya érez így ideig óráig. Az én fiam 1 éves, azóta nem alszom 2 óránál többet egyhuzamban, hogy megszületett. Olyan szinten kimerültem, hogy az elmondhatatlan, rajtam egy teljes napi kimenő se segít már, ez már bőven azon túl van. A férjem teljesen magától csinál mindent, amivel tehermentesíthet, de ha az ember nem bír soha pihenni az kvázi kínzás. Nem csodálom, hogy kivagy.

Nekem az volt nagy segítség, hogy kerestem anyukákat a környéken, akikkel tudunk őszintén beszélni ezekről és elvannak a gyerekeink egymás mellett, meg az, hogy vannak programok, amiket kitalálok magunknak a fiammal és megyünk együtt. Nem nagy valami, veszek magamnak egy kávét és nézünk egy szökőkutat addig, amíg iszom, vagy vásárolunk együtt, de magamnak, tehát van valami közös tevékenység, ami nekem is jó. Kitartást, idővel könnyebb lesz, bár a gyerek apját szigorúan befognám a teendők elvégzésébe.

2022. szept. 24. 14:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!