Szar anyának érzem magam, ez normális?
Van egy 7 hónapos kislányom, akit terveztünk és vártunk a férjemmel, de a férjem egy nagy gyerek maradt, aki még mindig megy ide-oda, bulizik, nyaralgat, edz én meg egyedül vagyok itthon a picivel.
Ha itthon van, picit játszik vele, akkor nagyon szeretgeti és a baba is imadja őt, de sajnos mehetnékje van és ha beszélek erről komolyan, hogy ez nekem borzasztó így, ideig óráig van változás, de utána kezdődik minden újból :(
A másik, hogy a barátaim nagyon messze élnek, anyukám meghalt és senki nincs aki néha eljönne hozzám picit babázni, a párom oldaláról szintén nincs családi segítség, tehát én maradtam egyedül a kicsire.
Kötődő nevelést alkalmazok, voltak nehezebb és könnyebb időszakok, de most a fogzás miatt nem alszunk, max ha adok fàjdalomcsillapítót, de ezt se lehet mindig.
Így nulla segítséggel nehezen viselem az alváshiányt, és tegnap volt egy nagy mélypontom , ez lenne a lényeg. Nagyon elborultam és azt mondtam a páromnak, hogy utálom ezt az egészet, nem nekem való a gyerek és én erre alkalmatlan vagyok, mert ennyire ki vagyok merülve és hogy úgy érzem tönkre ment az életem , ha tudtam volna ezt, más utat választok az életemben :(
Azóta lelkiismeret furdalásom van, hogy mondhattam ilyet, hisz én vagyok a felnőtt, nekem kell higgadtnam maradnom, hogy a kislányom mindig tudjon számítani ràm.
Nagyon rossz anyának érzem magam :(
Köszönöm , hogy leírhattam…
Hát, őszintén? igen, az vagy.
Nem azért, mert eleged van és kimerültél.
Azért, mert semmit nem fogsz tenni a változásért, a gyereked egy olyan családban fog felnőni, olyan minták mellett, ami egy gyereknek sem jó. Itt szeretet, tisztelet nulla. És az, aki nem tesz meg mindent azért, hogy a gyereke boldog környezetben nőjjön fel, az nem jó szülő.
Férjedre rakd rá egy fél napra a gyereket,te pedig menj el szórakozni. Nem vagy szar anya,én is kimerült vagyok csak a mai anyukák azt hiszik az anyaság valami csillámpónis érzés ami egyből van, hát nem 5 % jó dolog amiért megéri de 95% meló.
Hidd el sokszor megbánja az ember a szuloseget,de közben szereti is. Csak várd ki a dac korszakot vagy a kamaszkort.
#12 nem mindenkinél jön meg a "megéri" érzés azonnal.
Van akinek kell akár egy év is, mire azt érzi h megéri
Hát az ilyen felfogás mellőz minden anyai ösztönt. Bármennyire fáradt vagy és nincs "segítséged", az hogy így velekedsz a dolgokról ijesztő.
Nem értem mit nem tudsz egyedül megoldani, te csak féltékeny vsgy, hogy párod éli tovább életét. De te is megfoghatod a gyereket és beulhetsz kajalni, kávézni, mehetsz vasarolni, kirandulni, ismerkedhetsz. En nem értem miért kell mindig a férfira várni, meg hogy ő olyan legyen amilyen. Legyél te olyan ahogy boldog lennél.
Amig alszik elgagyog akármi, dőlj le vagy stb. Hagy szokja ő is hogy mellette mással is foglalkozol. Rendelj kaját magadnak, párod úgyis elmegy, eszik valahol, takaríts tobb naponta, szervezd úgy a napjaidat ahogy neked jó. Ha kiegyensulyozott, boldog életed lesz, abba a párod is részt akar venni majd, egyelőre menekül a sárkány elől.
Mit bansz meg? Hogy ugyanúgy elheted az eleted ahogy csak akarod, egy plusz csoppseggel aki arra vár hogy mutasd meg neki a világot?
Nem kell vilagvege hangulatban lenni. De igy a nyavogassal csak telik az idő, a pici pedig most pici.
Ja és szexelj
Nem te vagy az egyetlen, aki szar anyának érzi magát... az alváshiány végképp nem segít ezen.
Ha jól értem, beszéltél már erről a férjeddel. Jó lenne, ha ő is megértené, hogy ahhoz, hogy bírd, szükséged van olyan időre, amikor nem neked kell a kislányotokkal foglalkoznod. Abban lehet reménykedni, de csodát ne várj tőle, hogy sok férfi nem tud még mit kezdeni egy kicsi gyerekkel, de egy nagyobbal már igen. Az én férjem sem tudott.
#14 annyira könnyű ezeket írni...
menj el kirándulni, kávézni, kimozdulni...
Ha hónapok óta 2 órát alszol egyben max, 6kor indul a nap és le se tudsz ülni (nem minden baba gagyog és nézelődik egész nap, és nem mind alszik szépen letéve), akkor úgy nehéz energiát találni bármilyen tevékenységre.
Igenis nagy változás egy nő számára a gyerek és semmilyen szinten nem lesz ugyanolyan (hacsak előtte nem volt ugyanolyan unalmas, semmilyen élete, ahol a nap fénypontja egy kávé és egy séta a parkban...)
Nem kellene elbagatellizálni a gondokat, mert nem mindenki veszi olyan könnyedén, hogy felfordult az egész élete. Nem alszik, nem eszik, fáj mindene (nekem még a lábfej csontom is fájt), nincs energiája semmihez. Pusztító tud lenni a nem alvás, miközben talpon kell lenni napközben.
Köszi a sok kommentet, nagyon jól esett, hogy írtátok bizony másnak is volt már mélypontja 🙏🏼🥹
Sajnos lebetegedtem, valószínűleg azért borulhattam ki ennyire, mert lappangott bennem valami, amitől legyengültem és úgy éreztem kilátástalan minden, nem tudtam jól lereagálni a sokadig nehéz éjszakát és bántott a kijelentésem borzasztóan, mert nyilván én sem érzem helyesnek.
Na de a lényeg, hogy a párom megölelt és elmondta, hogy szeret minket ès figyelni fog jobban, szervezzek le magamnak fix időpontokat pl fodrászhoz, mert szülés előtt voltam ott is utoljára és ígéri el lesznek, már elég nagy hozzá a kislányunk, hogy 1-2 órára anya is kimenőt kapjon.
Ebből azt a következtetést vontam le, hogy nem arra kell várnom, hogy magától észrevesz mindent és megkérdezi mire lenne igényem, mert ez csak ahhoz vezet hogy csendben bosszankodok magamban, ő meg azt hiszi minden oké, és megy is tovább.
Na ezen kell nekem változtatnom és konkretizálni azt, mire van szükségem , ha azt mondom elmegyek holnap 2-re fodrászhoz , a gyerek altatva, megetetve, akkor a férjem addig el lesz a lánykával és picit töltődök.
Hálistennek ő is szerette volna a babát, csak még nem igazán látta hol tud ő résztvenni , úgy volt vele amíg ennyire pici és mi elvagyunk szépen, addig ő megy a dolgàra… kommunikáció, utólag belátom, nagyon fontos. Elmondani a konkrét igényeim, ne csak azt hogy nem jó így, mert azt nem fogja érteni.
14-es , megakadt a szemem a kommenteden és annyit fűznék csak hozzá, ha van gyerkőcöd, kívánom ne élj át mélypontot továbbra sem , valamint ne ítélkezz, nem biztos , hogy jól látsz mindent :-)
Na de a lényeg, hogy a párom megölelt és elmondta, hogy szeret minket ès figyelni fog jobban, szervezzek le magamnak fix
Lásd 11.
Minden marad a régi, a gyerek még majd szív.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!