Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hónapos fiam állandóan...

9 hónapos fiam állandóan csip,mar ,tép,üt... rá szólunk hogy nem szabad de hiába ránk néz mosolyog egyet és csinálja tovább amit nem kéne pl fal kaparás, padló dísz léc le szedését.. mit tudok tenni hogy ez változon? Rengeteg játéka van..

Figyelt kérdés

ma 08:07
 1/7 anonim ***** válasza:
60%
Nem szabad túl erős reakciót adniy csak nyugodtan rászólni hogy ezt nem szabad, mert fáj és elhúzódni, hogy ne tudja csinálni. Nekem ez bevált mikor ilyen kicsi volt. Most újra elkezdte a bölcsivel, de talán újra sikerül leállítani, viszont itt kicsit más módszer kell már, hiszen tud utánunk jönni, már összetettebben gondolkozik stb.
ma 08:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Turelmesnek kell lenni.

Ilyenkor en mindig elkaptam a kezet, ha lattam mire keszul es inkabb megsimogattam vele az arcomat, vallamat, az o arcat es mondtam kozben hogy simi, simogatunk, ha a masikhoz erunk. Magyaraztam minden hulyeseget :D

Ez egyszer csak beerett es sokszor mar sajat magat szabalyozta be, pl lehet hogy megfogta a hajam, mintha tepni akarna, de mar nem tepte, hanem elengedte es inkabb simogatott. De eddig eljutni az egy nagyon hosszu folyamat volt.

Meg nyilvan 9 honapos, azert a megertese se olyan, kicsi meg.

A tobbinel meg el kell terelni a figyelmet, igazabol jobbat nem tudok ebben a korban. Az oke hogy sok jateka van, de nyilvanvaloan sokkal izgalmasabb azt csinalni, amit nem szabad. Es ez igy is marad, amig vilag a vilag. 🤣

Turelem, sok magyarazas, ido.

ma 08:15
 3/7 anonim ***** válasza:
54%
Belevaló kisfiú,ha már így tud huncutkodni 9 hónaposan, rátok néz mosolyog és folytatja...🙂
ma 08:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem bevált egy határozott nem Szabad, plusz ha nem használ akkor elterelem a figyelmét. Én se akarnám folyton azt hallgatni hogy nem, nem, nem..

Persze meg kell tanítani, de amellett hogy mondod hogy nem szabad adj neki valami más érdekeset amivel foglalkozhat. Vagy ha látod rajta hogy eleve olyanhoz akarna menni amit nem lehet, előzd meg.

Ha csapkod akkor fogd meg a kezét mond neki hogy ez fáj, nem szabad. De heves érzelmet ne mutass.

ma 08:55
 5/7 anonim ***** válasza:

A fiam 15 hónapos és még csinálja. Ő mondjuk nem 9 hónaposan hanem kb 11 hónaposan kezdte. Néha már érti és simogat helyette, de még azért sokszor tépi a hajam, ütöget stb.

Nehéz, de türelmesnek és kitartónak kell lenni. Idővel majd abbahagyja.

ma 09:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem érti, nem direkt csinálja, rászólsz az tetszik neki. Kezeld nyugodtabban.
ma 09:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Az enyém még csak 4,5 hónapos, de a kezdetektől rugdos. Mivel pelenkázás és szoptatás közben épp a császársebemet éri, hát azt. Megszoktam neki fogni egy pillanatra a lábát és határozottan mondom, hogy nem szabad/ne rugdoss/nem rugdossuk anyát stb.Ilyenkor a képembe röhög és ahogy elengedem, folytatja is, de nem adom fel. Ha sokat mondom, egyszer csak megérti 😂
ma 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!