Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet megbeszélni egy 1...

Hogy lehet megbeszélni egy 1 éves babával hogy nem szabad? Már az agyamra megy állandóan azt csinálja amit nem szabad a kályhához nyúl a szekrényt csapkodja kipakol. Stb

Figyelt kérdés
2009. dec. 8. 18:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
51%
10 hósak vagyunk. Sajna egyszer-kétszer rá kell csapni a kiskezére. Mi már tudjuk, hogy mit nem szabad, de azéert néha próbálkozik:)
2009. dec. 8. 19:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Én valamelyik nap azon gondolkodtam hogy egy anyuka egy nap hányszor mondja hogy: nem szabad, ne csináld, ne nyúlj hozzá!stb stb.

Az az igazság vmit muszály engedni.Pl: a konyhába pakolhatja azt a részt ahol a műanyagok vannak.Nem is érdekli azóta.Az ajtócsapkodást pedig úgy oldottam meg hogy szalaggal összekötöztem a fogantyúkat.A kályhához ha hozzá ér akkor többet nem nyúl hozzá.Így gonoszan hangzik, de mivel még kicsi úgysem érti miért nem szabad.Vagy ha oda akar nyúlni csapj a kezére, egyszer megunja!

2009. dec. 8. 19:37
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én próbálom, hogy mindent, ami veszélyes (pl.: kályha) elzárom, hogy ne tudjon hozzáérni. Kíváncsik és nincs még veszélyérzetük. Muszáj kipróbálnia, ezt ő is érzi. De ami veszélyes, azt nem. Aztán utána jön az, hogy mit lehet. Ajánlj fel alternatívát. Legyen egy doboza a szekrény mellett. Nah, azt lehet pakolni. A szekrényt kössétek össze a fogantyúnál. Egy ideig próbálkozik, aztán elfelejti.
2009. dec. 8. 19:44
 4/13 A kérdező kommentje:
Gondolkodtam azon is hogy engedem neki hogy hozzányuljon a kályhához de elösször én próbáltam ki és bizony úgy megégette a kezemet hogy jó két napig égett fájt ezt nem akarom neki. A szekrény kötözést is kipróbáltam de azt is kikötötte van neki a szekrénymelett játékos doboza de nem érdekli. A szobába le vannak szedve az ajtó (gombjai) azt nem tudja kinyitni de a konyhába igen. Teljesen ki vagyok vele egész nap egyedül, hiába van itt anyósom a másik utcán de nem dugná be az orrát csak néha akkor mikor a kicsi fia is itthon van.
2009. dec. 8. 21:13
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

na, hát ilyenek!

nemtudok sajnos válaszolni, csak megnyugtatásképp 17hónapos kisfiam az üvegdohányzóasztalon szeret(ne)üldögélni.és hajthatatlan :(

2009. dec. 8. 21:20
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi is ilyenek vagyunk, voltunk. Most 15 hós, és már csillapodott, és szófogadóbb:)
2009. dec. 8. 21:45
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
az én 15 hósom még mindig ilyen,újjabban a székre mászkál fel,egész nap onnan szedegetem le....pedig már sajnos le is pottyant párszor,de nem érdekli...:((
2009. dec. 9. 00:02
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk állandóan kiborította a poharat, kezébe adtuk ivott belőle és már borult is. Mindent (kézrecsapás, elbeszélgetés, büntetés) kipróbáltunk de mindig ezt csinálta. Aztán egyik este a fürdőkádból kiszállva a mosógép tetején a fürdőlepedőre is kiborította. Az apja mondta töltsd meg hideg vízzel, engedtem neki hideg vizet, tudtam hogy inni úgyse fog mert előtte ivott, magára boritotta, na azóta vissza adja a poharat miután ivott. Úgyhogy ő saját kárán tanul.
2009. dec. 12. 19:47
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám 9hónapos és sürün ül a fal mellett és kaparja a falat,ami kegyetlen idegesitő.Nem hat a rászolás,rám néz és folytatja.A nem rászolást nem értik,mindig magyarázd el miért nem szabad.Egyéves korában,már sokat megért ebböl.
2009. dec. 12. 22:17
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen ez az időszak, én is azt hittem sosem múlik el, de el fog, hidd el. Őt sem fogja örökké érdekelni minden...

Én hagytam, hadd pakoljon-ami nem okoz kárt neki, este meg visszapakoltam mindent. Fárasztó volt, de utólag látva nem nagy dolog... :-))

2009. dec. 12. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!