Ki meddig altatta ringatva a babáját?

A kisfiam esténként mindig cicin aludt el, mostanában már csak nyammog rajta kicsit, de utána elalszik magának a kiságyban (fél-egy óra dumálás után 😀).
Viszont sajnos délután ez valamiért nem működik (igaz, olyankor szopcsi sincs), de ha ébren teszem be a kiságyba, csak még éberebb lesz 😞 Se a mese, se a simogatás stb. nem vált be.
Így sajnos délután még mindig ringatom, pedig két éves múlt (és 16 kg...)
Legkésőbb oviban biztos meglesz ennek a böjtje, de máshogy nem megy, hiába próbálom, nyilván "rászokatni" sem akartam, de csak így aludt el egy ideje...

1 éves koráig kb.
Aztán 2-3 éves kora között nem egyszer kérte, hogy ringassam mert neki az olyan jó érzés. A gyerekek nem véletlen igénylik. Nem altatási céllal, vagy nem addig amíg elaludt, de megtettem.

1 éves koráig. Nekem már teher volt 10 kg volt 1 évesen. A derekam leszakadt tőle, császáros sebem benyilalt stb.
Utána muszáj volt befejezni a ringatósdit. 1 hétig volt baromi nehéz az átállás, de utána összebújva elaludt velem a nagy ágyban.

"Első gyerek , nem tudom, hogy ezzel rosszat teszek e neki a későbbiekben? "A hagyjuk sírni míg elalszik"nalam nem opció :)"
Na, megint egy álszent kérdést. Igen, nyilván rosszat teszel neki... Valójában meg "légyszi, magasztaljatok az egekig, mert olyan szuper anya vagyok, hogy 30 éves koráig is ringatom az én kis Pistikémet, ha azt igényli. Ügyes vagy, jár a keksz.
Én semeddig. Nem szopatom magam fölöslegesen. Bőven elég volt naponta többször friss császársebbel, közel 5 kilós gyerekkel, bevásárlással, babakocsival, alsó hangon 20kilóval mászni az emeletet. Mióta abba kellett hagynom a sportot terhesen, épp elég sz@r a derekam, örülök, hogy fel tudom emelni (már 8kg felé jár), nem hogy órákig ringassam. Egyébként se hagyta, hogy ölben altassam, ordított, mint a fába szorult féreg, szóval nem igazán volt opció a ringatás. Annyira meg nem vagyok bolond, hogy ráerőltessem, hogy kellően kimártírkodhassam magam.

Semmi bajom, csak hányok az ilyen önmagasztaló kérdésektől. Mások is látnák, ha kinyitnák a szemüket. Különben egy okot mondj, mi értelme, ha nem az, hogy elmond, milyen szuper anya vagy?
"csakis rigatva tud elaludni"
"Ringatni számomra egyáltalán nem teher"
Tehát a gyereked állítólag csak úgy tud elaludni, ez neked is megfelel, de ha most húszan leírnák, hogy ők ilyenkor már nem ringatták, akkor a tiéd mától nem aludna, van mi? Áruld el, mi volt a célja a kérdésednek, ha nem az, amit én rosszindulatúan feltételezek?
Kérlek, ne gyere ezzel az álkérdéssel: "Első gyerek , nem tudom, hogy ezzel rosszat teszek e neki a későbbiekben"
Mindketten tudjuk, hogy tisztában vagy vele, rosszat nem tesz. Vagy milyen rosszra gondoltál pontosan?😉 Kíváncsian várom válaszaid.

#6! Mellesleg normálisan válaszoltam. Az volt a kérdés, hogy meddig ringattam a babám, a válaszom pedig az volt, hogy semeddig. Nem tudsz olvasni?
Neked pont én adtam a leghasznosabb valaszt, mert végre egy szaranya, amitől minta anyának érezheted magad, ami a kérdés célja volt.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!