Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki meddig altatta ringatva a...

Ki meddig altatta ringatva a babáját?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ki meddig altatta ringatva a babáját? Kisfiunk 8 hónapos 9kg,csakis rigatva tud elaludni, 4 hónapos korától. Azelőtt simán elaludt egyedül a kiságyban. Ringatni számomra egyáltalán nem teher, hisz olyan hamar felnőnek, csak kíváncsi vagyok , hogy ki meddig ringatta? Első gyerek , nem tudom, hogy ezzel rosszat teszek e neki a későbbiekben? "A hagyjuk sírni míg elalszik"nalam nem opció :) Köszönöm ha megosztjátok velem a tapasztalataitokat.
jan. 10. 09:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A kisfiam esténként mindig cicin aludt el, mostanában már csak nyammog rajta kicsit, de utána elalszik magának a kiságyban (fél-egy óra dumálás után 😀).

Viszont sajnos délután ez valamiért nem működik (igaz, olyankor szopcsi sincs), de ha ébren teszem be a kiságyba, csak még éberebb lesz 😞 Se a mese, se a simogatás stb. nem vált be.

Így sajnos délután még mindig ringatom, pedig két éves múlt (és 16 kg...)

Legkésőbb oviban biztos meglesz ennek a böjtje, de máshogy nem megy, hiába próbálom, nyilván "rászokatni" sem akartam, de csak így aludt el egy ideje...

jan. 10. 09:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

1 éves koráig kb.

Aztán 2-3 éves kora között nem egyszer kérte, hogy ringassam mert neki az olyan jó érzés. A gyerekek nem véletlen igénylik. Nem altatási céllal, vagy nem addig amíg elaludt, de megtettem.

jan. 10. 10:00
 3/12 anonim ***** válasza:

1 éves koráig. Nekem már teher volt 10 kg volt 1 évesen. A derekam leszakadt tőle, császáros sebem benyilalt stb.

Utána muszáj volt befejezni a ringatósdit. 1 hétig volt baromi nehéz az átállás, de utána összebújva elaludt velem a nagy ágyban.

jan. 10. 11:45
 4/12 anonim ***** válasza:
Én is kb. 1 éves koráig ringattam. Utána már magától kéredzkedett le az ágyba, ott aludt el úgy, hogy simogattam meg dúdoltam neki.
jan. 10. 16:16
 5/12 anonim ***** válasza:
23%

"Első gyerek , nem tudom, hogy ezzel rosszat teszek e neki a későbbiekben? "A hagyjuk sírni míg elalszik"nalam nem opció :)"

Na, megint egy álszent kérdést. Igen, nyilván rosszat teszel neki... Valójában meg "légyszi, magasztaljatok az egekig, mert olyan szuper anya vagyok, hogy 30 éves koráig is ringatom az én kis Pistikémet, ha azt igényli. Ügyes vagy, jár a keksz.

Én semeddig. Nem szopatom magam fölöslegesen. Bőven elég volt naponta többször friss császársebbel, közel 5 kilós gyerekkel, bevásárlással, babakocsival, alsó hangon 20kilóval mászni az emeletet. Mióta abba kellett hagynom a sportot terhesen, épp elég sz@r a derekam, örülök, hogy fel tudom emelni (már 8kg felé jár), nem hogy órákig ringassam. Egyébként se hagyta, hogy ölben altassam, ordított, mint a fába szorult féreg, szóval nem igazán volt opció a ringatás. Annyira meg nem vagyok bolond, hogy ráerőltessem, hogy kellően kimártírkodhassam magam.

jan. 10. 17:43
 6/12 A kérdező kommentje:
5. Válaszoló neked mi bajod van, hogy ekkora bunkó vagy? Sajnállak, hogy így megvagy keseredve! Sose értem ha nem tud valaki normálisan válaszolni, akkor minek ír?
jan. 11. 10:18
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Semmi bajom, csak hányok az ilyen önmagasztaló kérdésektől. Mások is látnák, ha kinyitnák a szemüket. Különben egy okot mondj, mi értelme, ha nem az, hogy elmond, milyen szuper anya vagy?

"csakis rigatva tud elaludni"

"Ringatni számomra egyáltalán nem teher"

Tehát a gyereked állítólag csak úgy tud elaludni, ez neked is megfelel, de ha most húszan leírnák, hogy ők ilyenkor már nem ringatták, akkor a tiéd mától nem aludna, van mi? Áruld el, mi volt a célja a kérdésednek, ha nem az, amit én rosszindulatúan feltételezek?

Kérlek, ne gyere ezzel az álkérdéssel: "Első gyerek , nem tudom, hogy ezzel rosszat teszek e neki a későbbiekben"

Mindketten tudjuk, hogy tisztában vagy vele, rosszat nem tesz. Vagy milyen rosszra gondoltál pontosan?😉 Kíváncsian várom válaszaid.

jan. 11. 10:45
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

#6! Mellesleg normálisan válaszoltam. Az volt a kérdés, hogy meddig ringattam a babám, a válaszom pedig az volt, hogy semeddig. Nem tudsz olvasni?

Neked pont én adtam a leghasznosabb valaszt, mert végre egy szaranya, amitől minta anyának érezheted magad, ami a kérdés célja volt.

jan. 11. 10:48
 9/12 A kérdező kommentje:
Én nem akarom minta anyának érezni magam! Egyedül nevelem a gyermekünket mert a férjem havi 21 napot külföldön van, mert házat építünk. A családban meg csak egy kisbaba volt, de ő sose aludt ringatva, így fogalmam nem nincs ,hogy ez kb meddig tart. A kérdést azért tettem fel, hogy tudjam mégis másnál hogy alakult. A ringatas azért nem teher , mert kb 5 -8 perc alatt elalszik. És igen sírni nem hagynám, mert sajnálom! Én nem akarok minta anya lenni, sem szar.
jan. 11. 10:57
 10/12 anonim ***** válasza:
8: és neked miért fájna, ha ne adj isten, valaki minta anya lenne?
jan. 11. 11:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!