Mit tegyek a 10 hónapos babámmal aki nem akar enni?
Tápszeres kisbaba, nagyon jó étvágya volt egész addig amíg nem jött a meleg, 7,5 hónapos kora óta alig eszik valamit, csak tápszert. Tudom, hogy 1 éves koráig a tej a fő táplálék, de mégis ha van valami amit lehet tenni, vagy hogy tudjam nektek mik a tapasztalataitok, mikor jött megy a babátok étvágya?
Próbálkoztam pürével, a gyümölcsös pürék voltak a kedvencei, azután már az sem, próbálkoztam darabos étellel, vagy hogy azt adjak amit mi eszünk, 2-3 kóstolás és szorítja a száját vagy elkapja a fejét. Pár anyuka a környezetemben mondja hogy az övé már alig szopik vagy csak 1-2 üveg tápszert iszik, az enyém meg szinte csak azon él.
Kérlek írjátok le ha ebben a cipőben jártatok, vagy ismerősötök, hogy mikor kezdett el enni a baba?
Jah és hagytam hogy egyen egyedül is, de volt, hogy hozzá se nyúlt, vagy pedig szétmázolta de a szájához nem emelte.
8 vagyok
Teljesen jó, minden nap ahányszor tudsz ülj le vele enni. Ne akkor egyél mikor alszik. Akkor ő nem látja hogy ‘ja, hát anya is eszik!’ Neki adj minden nap 3x. Ha 2 falatot eszik belőle az is jó, ha semmit akkor is kínáld tovább és együtt egyetek. Te közben hangosan dicsérd az ételt, mint egy jó dolgot ‘hm, de finom/isteni/jaj de jól esik’ na nem kell bohóc szintre jutni, de neki az érdeklődése oda fog fókuszálni amit te érdekesnek tartasz, hiszen tőled tanul, rád figyel, mint egy “mentor”.. esetleg mutasd meg neki a kezeddel hogyan szedje a szájába a falatot, mond neki hogy utánozzon. Lehet most még nem érti de majd idővel fogja. Ami még fontos lenne szerintem hogy ne legyen egy síkú az étkezés, ne csak pürék, meg zöldségek. Nyugodtan csinálj neki reggelire babacsintát, bundáskenyér, kekszek, most néztem isteni köleskoch-ot. Szóval próbáld meg érdekessé tenni számára.
Nekem pl az is bevált, lehet tényleg hülyeségnek hangzik, de mielőtt eszünk, megfogom a kis kezét és elmondom azt az áldást amit a keresztények szoktak evés előtt és után. Ez ad nekünk egy rutint, keretet az étkezésnek, és úgy látom ez is segít neki ráhangolódni arra hogy mi lesz most. (Csúnyán mondva mint pavlov kutyája…)
Keverj tápszert a kajába (ha püré). Előbb többet, aztán egyre kevesebbet.
Másrészről nálunk ha nem éhes, nem eszik, lerakom aztán ha később nyűglődik, megpróbáljuk megint.
Kirakhatod elé tálcára vagy tálkában a kajadarabokat, hátha maga akar enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!